Sport

Fostele glorii ale Stelei, întâlnire de taină cu oameni de afaceri și cu ministrul Apărării. Planul pus la cale pentru promovarea în prima ligă

Fostele glorii ale Stelei s-au întâlnit pe ascuns în Ghencea cu oameni de afaceri. La planul pus la cale de CSA Steaua a participat și ministrul Apărării.
12.04.2023 | 13:33
Fostele glorii ale Stelei intalnire de taina cu oameni de afaceri si cu ministrul Apararii Planul pus la cale pentru promovarea in prima liga
Fostele glorii ale Stelei s-au întâlnit în Ghencea pentru a pune la cale planul pentru promovarea în SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

CSA Steaua ocupă în prezent locul 2 în play-off-ul din Liga 2 Casa Pariurilor, poziție ce asigură promovarea direct în SuperLiga. Totuși, „militarii” se confruntă cu interdicția de a urca pe prima scenă a fotbalului din România, deoarece echipa antrenată de Daniel Oprița reprezintă un club de drept public prin aparținerea de Ministerul Apărării Naționale.

Fostele glorii ale Stelei, întâlnire în secret cu oameni de afaceri și cu ministrul Apărării: „Am stat cam două ore la discuții”

Pentru a găsi soluția potrivită și pentru a trece peste Legea Sportului, fostele glorii ale Stelei, în frunte cu Gabi Balint, s-au strâns pe Stadionul Ghencea. Fostul fotbalist al Stelei a dezvăluit că la întâlnirea secretă au participat oameni din politică, foste legende ale clubului, dar și oameni de afaceri și ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

ADVERTISEMENT

Ședința a avut loc înaintea remizei înregistrate de CSA Steaua pe teren propriu, scor 2-2 cu Poli Iași în a treia etapă din play-off-ul ligii secunde. Pentru „militari” urmează derby-ul cu Dinamo, marți, 18 aprilie, ora 19:00. „Da, ne-am întâlnit cu oameni politici, oameni de afaceri, reprezentanții suporterilor, am stat cam două ore la discuții înaintea meciului cu Poli Iași. Ideea a fost să ne cunoaștem și să vorbim despre Steaua, prezent și viitor.

Noi am vrut să vedem care este opinia conducerii clubului, să vedem ce se întâmplă. A venit la această întâlnire și Ministrul Secretar de Stat. Chiar și avocați au fost. Există interes pentru Steaua și pentru a vedea care este viitorul. Am stabilit să ne întâlnim cam o dată pe lună și vedem ce putem face pentru acest club”, a declarat Gabi Balint, potrivit prosport.

ADVERTISEMENT

Gabi Balint, declarație de dragoste pentru CSA Steaua: „Voi fi mereu alături”

Gabi Balint a mărturisit că principalul scop al întâlnirii a fost bazat pe cunoașterea cu ceilalți membrii care susțin CSA Steaua. Fostul mare fotbalist al Stelei a mărturisit că dacă se va implica în fotbal o va face doar la Bistrița, însă va rămâne mereu aproape de Steaua, pe care dorește să o vadă jucând în SuperLiga.

„Momentan nu s-au luat decizii, ci a fost doar o cunoaștere a unor oameni care sunt aproape de Steaua. Eu m-am retras, într-un fel, din fotbal și nu cred că mai revin. Sunt la mine, la Bistrița. Dacă va fi să fac ceva, poate pe viitor, când voi renunța definitiv la București, ar fi aici, la Bistrița, în județ.

ADVERTISEMENT

Aici, nu cred. Steaua este, însă, aproape de inimă. Voi fi mereu alături. Aș vrea să văd că-și rezolvă problemele cu promovarea, au trecut doi ani. Totuși, nu depinde doar de club, sunt mai mulți factori, printre care și Ministerul. De el depindem. Se lucrează la o formă, dar nu e ușor”, a mai spus Gabi Balint.

CSA Steaua, fără drept de promovare în SuperLiga

CSA Steaua a câștigat cu Unirea Dej (3-0) și Poli Iași (2-2), dar a pierdut cu Oțelul Galați (2-3) în primele trei partide ale play-off-ului din Liga 2 Casa Pariurilor. Deși ocupă un loc promovabil direct în SuperLiga, echipa antrenată de Daniel Oprița ar putea rămâne din nou în liga secundă.

ADVERTISEMENT

Legea Sportului spune că un club de drept public nu se poate angrena într-o competiție profesionistă, cum este cazul SuperLigii, organizată de Liga Profesionistă de Fotbal. În ciuda acestor reglementări, Florin Talpan a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că CSA Steaua va promova.

ADVERTISEMENT