Sport

Dezvăluiri din culise înainte de derby-ul CSA Steaua – Dinamo: planul secret de 8 milioane de euro care duce în SuperLiga! Exclusiv

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, noii șefi de la Dinamo, vor să-și cedeze toate acțiunile și să atragă 8 milionari, care să asigure mare parte din bugetul „câinilor”!
10.04.2023 | 22:53
Dezvaluiri din culise inainte de derbyul CSA Steaua  Dinamo planul secret de 8 milioane de euro care duce in SuperLiga Exclusiv
Dinamo, dezvăluiri înainte de derby-ul cu CSA Steaua: planul de 8 milioane de euro al lui Voicu și Nicolescu care-i duce pe „câini” în SuperLiga!
ADVERTISEMENT

Noii acționari din „Ștefan cel Mare” nu vor să investească niciun ban, doar să managerieze destinul clubului până în 2028! Dinamo a intrat într-o nouă eră după cataclismul din vara trecută, retrogradarea în premieră din prima divizie. Pe plan sportiv, „câinii” lui Ovidiu Burcă se bat cu șanse chiar la un loc de promovare directă în SuperLiga, pe plan administrativ lucrurile dau senzația că au intrat pe un făgaș de speranță.

Șefii de la Dinamo caută deja un grup de „antreprenori”: „Să nu existe un singur acționar factor de decizie”

Red&White 2022 Management a devenit acționar majoritar al lui Dinamo, cu 80,7758 la sută din acțiuni, pe 24 februarie 2023, așa cum a dezvăluit FANATIK. Noii proprietari au preluat acțiunile de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) și APCH (8%), fiind prezentați într-o conferință de presă la Stadionul Arcul de Triumf. Celelalte acțiuni ale lui Dinamo au rămas la Nicolae Badea, suporteri și, infim, la Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT

Eugen Voicu, președinte al Consiliului de Administrație al Red&White, și Andrei Nicolescu, acționar la R&W dar și director general la Dinamo, sunt reprezentanții noului acționar majoritar. Aceștia au clarificat de la prima apariție publică strategia pe care o au la Dinamo. Au spus-o din start: urmăresc să aducă lângă ei alți oameni cu bani pentru ca Dinamo să se facă bine!

Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit în administrarea cluburilor de fotbal din România, în așa fel încât să gestionăm acest club împreună cu un grup de antreprenori. Am vrea ca fiecare să fie foarte relevant în viitorul clubului, dar să nu existe un singur acționar care e factor de decizie. Credem că acest model este unul similar oricărei afaceri”, a declarat Voicu.

ADVERTISEMENT

Declarația cu care au descălecat în „Groapă”: „Dacă am descărca un camion cu bani, situația tot critică ar rămâne la Dinamo”

S-a discutat mult și despre bani în celebra conferință, dar cei doi noi acționari au driblat cât au putut subiectul. În sensul că odată cu venirea lor, să nu se aștepte cineva să se descarce saci de bani în curtea clubului.

Banii sunt un ingredient, dar nu banii rezolvă problema. Dacă am descărca un camion cu bani, situația tot critică ar rămâne la Dinamo! Mult mai important este ceea ce vrem să construim și regulile pe care le vom aplica de aici încolo. În momentul în care lucrurile sunt clare și toată lumea capătă încredere în planul nostru de business, să știți că banii vin. Nici astăzi, pentru noi, banii nu sunt cu adevărat o problemă, pentru că sunt deja antreprenori cu care discutăm și avem variante în care putem rezolva rapid, în anumiți termeni, problema banilor.

ADVERTISEMENT

Dar pentru noi nu banii sunt pe primul loc, vrem să construim cu adevărat un club puternic, care să se dezvolte singur, care poate să devină, poate, nu știu, cel mai puternic club din România, tocmai pentru că nu se bagă doar bani și că nu depinde de un singur om care investește sau dezinvestește, în funcție de anumite criterii personale. Aceasta este diferența pe care vrem să o facem la Dinamo”, a mai spus Voicu.

Important este că noii șefi au plătit mare parte din datoriile stringente, au adus salariile la zi. Era prima veste bună! Apoi se așteaptă aprobarea noului plan de reorganizare, tocmai pentru ca noii oameni potenți financiar, pe care i-a ochit „Red&White”, să începe să „pompeze” oxigen în „plămânii” lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Noii acționari își cedează toate cele 80 la sută de acțiuni pe care le au!

FANATIK a aflat planul cincinal pe care Eugen Voicu și avocatul Nicolescu vor să-l pună în practică cât mai rapid. Probabil chiar din sezonul viitor, care poate regăsi Dinamo chiar în SuperLiga de fotbal!

Nu suma de bani este decisivă. Este mult mai importantă eficiența utilizării banilor. Ăsta trebuie să fie și dezideratul tuturor care se gândesc cum iese Dinamo din insolvență, ce mijloace trebuie să folosească și care este suma necesară. Până la urmă, orice sumă ar fi necesară este important ca ea să fie utilizată corect” – Andrei Nicolescu, noul director general al lui Dinamo

Cei doi nu au de gând să bage bani la Dinamo! Asta e prima informație importantă. Dar ei intenționează să cedeze toate cele peste 80 la sută acțiuni pe care le dețin unor oameni de afaceri în schimbul a 8 milioane de euro! Teoretic, ar fi vorba despre 8 oameni care să plătească 1 milion de euro fiecare și să aibă 10 la sută din acțiunile clubului! Ar fi a doua informație din culise.

Iar cea mai „hot” noutate este că fiecare din cei 8 oameni dispuși să investească la Dinamo trebuie să achite 200.000 de euro pe sezon, timp de 5 ani. Deci nu e obligat niciunul să pună toți banii deodată pentru cele 10 procente de acțiuni Dinamo.

Voicu și Nicolescu vor să managerieze Dinamo până în 2028 cu banii celor 8 milionari!

Mai este o condiție importantă pe care actualul acționar majoritar o pune. Voicu și Nicolescu vor fi cei care vor manageria Dinamo în noile condiții până în 2028, când fiecare dintre cei 8, să le zicem, noi investitori, vor achita milionul de euro. Cei doi știu să managerieze un business, asta vor să facă și cu Dinamo.

I-au făcut o ofertă unui prieten de-al meu. Eu, Ioan Andone, nu le dau banii mei pe mână! Ce încredere să am eu în Voicu și în Nicolescu în acest moment? Peste un an mai vedem… Ei vor să se ocupe de management pe banii acestor oameni cu bani pe care i-ar convinge! Vreau să spun că pe mine, personal, nu m-au căutat cei doi” – Ioan Andone la Fanatik SuperLiga

Dacă planul se va pune în practică și se vor găsi cei 8 oameni de afaceri, Dinamo va avea asigurat deja un minim de 1,6 milioane de euro. Câte 200.000 de la fiecare dintre cei opt. La acest buget se mai adaugă sponsorii clubului, drepturile TV în SuperLiga, bilete, abonamente, marketing. Sună bine pentru „câini”  ce pregătesc noii șefi!

Trebuie doar urnit „camionul”, cum se exprimau ei, printre cei dispuși să se implice fiind Gheorghe Manole sau Claudiu Florică, care s-au anunțat interesați de intențiile celor abia veniți în board-ul lui Dinamo.

  • 1,6 milioane de euro este bugetul aproximativ al lui Dinamo în actualul sezon: cei mai mulți bani vin de la DDB (700.000), din bilete, loje și abonamente (300.000 de euro), dar și de la sponsorul 888 (200.000 de euro)
ADVERTISEMENT