Sport

Fostul campion din Superliga, dispărut doi ani de pe radarul fotbalului, rupe acum plasele în Liga 4!

Un fost campion cu Oțelul Galați, în titlul miraculos din 2011, a dispărut complet de pe radarul website-urilor dedicate monitorizării fotbaliștilor, dar rupe plasele în Liga 4!
11.04.2024 | 09:20
Fostul campion din Superliga disparut doi ani de pe radarul fotbalului rupe acum plasele in Liga 4
Laurențiu Buș rupe plasele la Liga 4, după ce dispăruse complet / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Oțelul Galați a reușit minunea de a câștiga titlul în 2011 sub „bagheta“ lui Dorinel Munteanu. În lotul lui Dorinel Munteanu se afla și Laurențiu Buș, un fotbalist exponențial pentru gălățeni în acel sezon.

Aflat la apus de carieră, Laurențiu Buș rupe plasele „pe ascuns“

Laurențiu Buș (36 de ani) se află la finalul carierei sale de fotbalist, având deja o vârstă înaintată. Corvinul Hunedoara, revelația Cupei României, a fost ultima destinație profesionistă a lui Buș, pentru care a evoluat între 2021 – 2022.

ADVERTISEMENT

Însă, fostul campion se află în Liga a 4-a Ialomița, în lotul formației FC 2018 Rovine, pentru care este golgeter. În acest sezon, Laurențiu Buș a înscris pentru formația ialomițeană 19 goluri, dintre care 5 în play-off.

Laurentiu Bus
Laurențiu Buș, ultimul dreapta pe rândul de jos, în tricoul lui FC 2018 Rovine / FC 2018 Rovine

Mijlocașul a dispărut complet de pe radarul website-urilor de profil. Pe Transfermarkt, Laurențiu Buș apare ca jucător al clubului „Necunoscut“ din 19.08.2023, după experiența la Progresul 2005 (Liga IV București).

ADVERTISEMENT

Paradoxal, Laurențiu Buș nu apare nicăieri în tricoul lui Progresul 2005, deși Transfermarkt confirmă acest aspect. Conform datelor, după despărțirea de Corvinul din finalul anului 2022, Buș a fost liber de contract pentru 6 luni.

Cifrele carierei lui Laurențiu Buș

Laurențiu Buș se poate lăuda cu două trofee majore în carieră sa, de altfel și singurele. Mijlocașul a cucerit de-a lungul carierei sale Liga 1, precum și Supercupa României, ambele alături de Oțelul Galați, care acum speră la un loc în cupele europene.

ADVERTISEMENT

La nivel de club, Laurențiu Buș a adunat 262 de partide la nivel profesionist, unde a marcat 38 de goluri. La capitolul assist-uri, mijlocașul are 26 la număr, ceea ce înseamnă o medie de o contribuție la fiecare 4,09 meciuri.

Mijlocașul român a jucat și în străînătate, la cluburi precum Enisey (Rusia) sau Ramat haSharon (Israel). În cele două experiențe pe plaiuri străine, Buș a strâns 48 de meciuri, 3 goluri și 5 assist-uri.

ADVERTISEMENT

Buș nu a fost niciodată în selecția naționalei, ultima pentru care a bifat experiențe fiind România U19. Acesta a strâns 10 partide pentru „tricolorii“ mici și a narcat 2 goluri pentru reprezentativă.

  • 139 de meciuri are Laurențiu Buș în Superliga
  • 600 mii de euro a fost cota maximă a lui Laurentiu Buș de-a lungul carierei
ADVERTISEMENT