News

Fostul deputat Cristian Boureanu și soția lui Cristian Borcea, ”gaură” de o jumătate de milion de euro. Ce se întâmplă cu averea foștilor soți

Cristian Boureanu, fost deputat al României, mai primește o lovitură, după ce în urmă cu un deceniu și jumătate a împrumutat o sumă enormă de la bancă.
26.07.2023 | 09:33
Fostul deputat Cristian Boureanu si sotia lui Cristian Borcea gaura de o jumatate de milion de euro Ce se intampla cu averea fostilor soti
Cristian Boureanu și Valentina Pelinel mai pierd un teren pe care l-au achiziționat pe vremea când erau căsătoriți / Colaj foto: fanatik / Surse foto: Facebook / Google Maps
ADVERTISEMENT

Frații Boureanu (Cristian Alexandru și Sorin Constantin), alături de Valentina Borcea (fostă Pelinel) sunt executați silit pentru o creanță de peste 680.000 de euro. Banca a angajat un executor judecătoresc și va scoate la vânzare un teren valoros, deținut de cei trei.

Frații Boureanu și Valentina Pelinel au împrumutat un milion de euro de la bancă

Licitația publică urmează să aibă loc pe data de 16 august 2023, la ora 10:00, iar prețul de pornire este de 2.410.403 lei, adică aproape 500.000 de euro. Imobilul se află în sectorul 3, în apropiere de intrarea pe A2, iar cei care doresc să se înscrie la licitație trebuie să achite o garanție de 10% din valoarea imobilului.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor din publicația de vânzare, terenul a va fi scos la licitație publică după ce debitorii Cristian Boureanu, Valentina Pelinel și Sorin Boureanu au garantat un împrumut de 1.000.000 de euro, în cursul anului 2008, care nu a mai fost achitat.

Pe teren se pot realiza lucrări de construcții îndeplinind anumite condiții legale, cum ar fi obținerea unui aviz din partea Transgaz, pentru că prin zona respectivă trec mai multe conducte de gaze. De asemenea, terenul se află în ”zona de atenție”, fiind în vecinătatea SC Isovolta, care este un obiectiv SEVESO (zonă considerată cu risc de producere a unui accident major în care sunt implicate substanțe periculoase, aflată sub incidența directivei UE cu același nume).

ADVERTISEMENT

Fosta soție a lui Cristian Boureanu nu mai e interesată de teren

Cristian Boureanu și Valentina Pelinel au fost căsătoriți șapte ani, timp în care fostul deputat a împrumutat mulți bani de la bancă, pe care i-a investit în terenuri. Acesta este și motivul pentru care fostul model apare în postura de co-debitor, alături de fostul soț și de fratele acestuia. În urmă cu un deceniu, cei doi au divorțat, iar Valentina Pelinel și-a refăcut viața alături de fostul acționar al clubului Dinamo, Cristian Borcea.

“Sunt terenuri care s-au executat începând cu anul 2009. Mă crezi că habar n-am despre ce-i vorba? Pentru că pe unele dintre ele le-au executat imediat, pe altele le-au ținut, vorba aia, de atunci au trecut 14 ani…

ADVERTISEMENT

Știu că mai erau două terenuri … Sunt ale băncii, oricum, nouă nu ne rămâne niciun ban. Deci, nu mă interesează… Au trecut 14 ani”, a declarat Valentina Pelinel pentru Cancan.

În 2012, Cristian Boureanu era ”cel mai tânăr milionar din politică”

Cristian Boureanu are 50 de ani și a fost de două ori deputat, între anii 2004 și 2012. El a intrat în PNL în anul 1995, la organizația de tineret, iar în 2000 a ajuns șef al acestei ”aripi”.

ADVERTISEMENT

În 2006, Boureanu a fost exclus din PNL după ce a criticat conducerea partidului pentru decizia de a colabora cu PSD. Un an mai târziu, el s-a înscris în PDL, iar în 2012 s-a retras definitiv din politică, demisionând din toate funcțiile pe care le deținea. La acea vreme, revista Capital tocmai îl numise ”cel mai tânăr milionar din politică”.

Numele lui Boureanu a apărut în dosarul Loteria Română, instrumentat de DNA, dar și în cel în care nașul său, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat definitiv. De asemenea, în 2019, el a fost condamnat la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj exercitat asupra unui agent de poliție.

Fostul deputat a fost căsătorit de două ori, cu Irina Boureanu, alături de care are o fiică, și cu Valentina Pelinel. După divorțul de a doua soție, el a mai avut o relație de șapte ani cu modelul Laura Dincă.

ADVERTISEMENT