Sport

Fostul mare internațional Emeric Dembroschi critică permanenta rotație a ”tricolorilor”: „Nu e o echipă națională, este un curs de selecție”

Edi Iordănescu a impus un sistem de rotație a jucătorilor în primul 11 al echipei naționale, însă acest lucru nu este pe placul foștilor mai internaționali. Emeric Dembroschi se numără printre ei.
13.06.2022 | 17:25
Fostul mare international Emeric Dembroschi critica permanenta rotatie a tricolorilor Nu e o echipa nationala este un curs de selectie
Emeric Dembrovszki a pus lupa pe naționala lui Edi Iordănescu. Ce îl nemulțumește pe fostul atacant. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Calendarul încărcat al echipei naționale în prima parte a acestei luni, cu patru meciuri în mai puțin de două săptămâni, l-au obligat pe Edi Iordănescu să schimbe foarte des formula de joc.

Emeric Dembroschi: ”La fiecare meci apar alți jucători”

Eroul României de la Cupa Mondială din Mexic 1970, Emeric Dembroschi, autor a două goluri în meciul pierdut de ”tricolori” cu Brazilia marelui Pele 2-3, a criticat modul în care Edi Iordănescu schimbă formulele de joc de la meci la meci.

ADVERTISEMENT

Fostul mare atacant crede că fotbaliștii convocați de selecționer sunt talentați, dar încă nu au mentalitatea potrivită, pentru că nu joacă la echipe de top din Europa.

”Nu pot să spun că e o echipă națională, este un curs de selecție. La fiecare meci apar alți jucători. Pot spune că sunt jucători tineri, de perspectivă, dar să își schimbe mentalitatea.

ADVERTISEMENT

Dacă vor fi titulari la echipele de afară atunci ar putea forma o echipă națională”, a punctat Dembroschi, pentru gsp.ro.

Ce lipsește fotbalului și fotbaliștilor români, în viziunea lui Emeric Dembroschi

Fostul fotbalist născut în Maramureș, dar care s-a consacrat la Dinamo și SC Bacău, respectiv Poli Timișoara, știe de ce evoluțiile echipei naționale nu se ridică la nivelul așteptărilor.

ADVERTISEMENT

”La ora acuală, avem juctori talentați, am văzut acum cu Finlanda jucători care ar putea face față în fotbalul european. Problema e că toate naționalele, Feroe, Luxemburg, Lichtenstein, ăștia care nici nu au contat în fotbal, au progresat. 

Toți au învățat ceva, au antrenori străini. Deși ei sunt amatori, se bazează pe muncă. Ei au progresat, iar noi regresăm. Din ce în ce mai slab e fotbalul nostru.

ADVERTISEMENT

Noi suntem rupți de ce pregătire au străinii. S- a văzut cu Muntenegru, cu Bosnia. Cu Finlanda am văzut ceva ce mi-a plăcut, viteză, tehnică. Unii jucători au fost ireproșabili”, a explicat Dembroschi.

Analiza fostului atacant asupra actualilor ”tricolori”

Emeric Dembrovszki a remarcat câțiva dintre actualii ”tricolori”, dar a nominalizat și punctele slabe ale naționalei lui Edi Iordănescu.

”Portarul (Niță – n.r.) mi s-a părut foarte bun. Burcă mi se pare un apărător de excepție. Tavi Popescu e un jucător de excepție, imprevizibil, are șut. Nu știi când declanșează atacul, șutul. Are viteză, viziune. 

Bancu e un jucător foarte ofensiv, foarte bine clădit. E cel mai ușor de făcut faza defensivă. Faza ofensivă e mai grea, acolo intervine calitatea fotbalistului. Acolo ține de talent, de iutuiție, de plasament. 

Pușcaș e un jucător robust, vârf autentic. Mai trebuie să lucreze, e tânăr, poate să mai crească. Joacă și afară, asta e mare lucru.

Olaru e un jucător de excepție. Chiricheș e la apusul carierei. Nu știu cât e de util. Trebuie să se lase și el acum. Dar depinde de jucătorii care vor veni din urmă. Totdeauna a făcut greșeli”, a spus Emeric Dembroschi pentru sursa citată.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,90 este cota pentru „total goluri gazde în prima repriză peste 0,5” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT