Sport

Fostul patron din Liga 1 a recunoscut un blat: “Este prescrisă. Ne-am luat toate măsurile, începând cu arbitrajul”

Alin Simota, fostul patron al Jiului Petroşani a dezvăluit "blatul" prin care Jiul Petroşani şi-a asigurat promovarea în prima ligă, în sezonul 2004-2005.
18.10.2023 | 21:54
Fostul patron din Liga 1 a recunoscut un blat Este prescrisa Neam luat toate masurile incepand cu arbitrajul
Fostul patron din Liga 1 a recunoscut un blat: "Este prescrisă. Ne-am luat toate măsurile, începând cu arbitrajul". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Alin Simota este un fost patron controversat din prima ligă. În anii 2000 controla clubul Jiul Petroşani, care a evoluat în prima ligă până în 2007, când avea să retrogradeze, fără să mai revină vreodată în elită.

Fostul patron din Liga 1 a recunoscut un blat: “Sumele promise de CFR, erau mult mai mari”

Omul de afaceri care are mai multe condamnări la activ a dezvăluit în podcast-ul „Liber la Vorbe”, blatul pe care l-a făcut în sezonul 2004-2005, care a asigurat echipei sale promovarea în primul eşalon.

ADVERTISEMENT

Cu o stagiune în urmă, 2003-2004, Jiul Petroşani a ratat promovarea în ultima rundă, având 68 de puncte, unul mai puţin decât CFR Cluj. Simota a declarat că influenţa ardelenilor era mult mai mare:

“Eu niciodată nu am sunat, colaboratori de-ai mei, da. Noi nu am dat acel meci, am încercat să iau toate măsurile. Am oferit prime jucătorilor noștri.

ADVERTISEMENT

Recunosc, prin intermediari – lucrurile sunt prescrise oricum – am încercat să luăm legătura cu cei de la Mediaș. Am primit un refuz total. Din partea cealaltă, sumele promise de CFR, erau mult mai mari”.

Alin Simota, fostul patron al Jiului Petroşani
Alin Simota, fostul patron al Jiului Petroşani

“Ne-am luat toate măsurile, începând cu arbitrajul”

Dar, un sezon mai târziu, Jiul Petroşani nu a repetat greşelile şi totul era “rezolvat”. Formaţia lui Simota avea meci în ultima etapă cu Unirea Dej şi avea nevoie de victorie:

ADVERTISEMENT

„Cu Unirea Dej nu trebuia să mai facem greșelile făcute cu Gaz Metan. Am fost acolo și ne-am luat toate măsurile. Îți spun acum, e prescrisă. S-a făcut pușculița, s-a discutat cu cine trebuie. Aveam echipă, dar nu puteam risca. Ne-am luat toate măsurile, începând cu arbitrajul.

La pauză era 0-0, a trebuit să schimbăm abordarea. Ce discutasem nu se întâmplase. Jucătorii de la Dej habar nu aveau de poveste. La pauză s-a schimbat treaba, în sensul că au aflat de poveste.

ADVERTISEMENT

Am reglat treburile și s-a terminat bine. Ion Crăciunescu era observator, era lângă mine. După ce a început repriza a doua și am marcat, s-a ridicat și m-a felicitat pentru promovare”, a povestit Simota.

Alin Simota a fost condamnat în martie 2020 la 3 ani şi 3 luni de închisoare într-un dosar legat de o finanţare din fonduri europene. În 2017, Simota a mai efectuat şase luni de închisoare, condamnat într-un dosar de conflict de interese și instigare la abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT