ADVERTISEMENT
News

Fostul șef al MAI, Mihai Fifor, despre explozia de la Arad: ”O crimă violentă care ridică semne de întrebare”

Mihai Fifor, fost șef al MAI, cataloghează explozia de la Arad drept o ”crimă violentă”.
Autor: Adrian Baciu | 30.05.2021 | 20:45
Fostul șef al MAI, Mihai Fifor, despre explozia de la Arad: ”O crimă violentă care ridică semne de întrebare”
Fostul șef al MAI, Mihai Fifor, despre explozia de la Arad: ”O crimă violentă care ridică semne de întrebare”. Sursa foto: Colaj Fanatik

Tot mai multe voci din spațiul public înclină spre varianta unei crime în cazul exploziei mașinii de la Arad care l-a ucis, sâmbătă, pe omul de afaceri Ioan Crișan.

ADVERTISEMENT

Fost ministru de Interne interimar în Cabinetul Dăncilă, Mihai Fifor, ridică semne de întrebare cu privire la siguranța arădenilor după explozia care l-a ucis pe omul de afaceri, catalogând evenimentul drept un ”atentat cu bombă”.

Mihai Fifor descrie explozia de la Arad drept ”o crimă violentă care ridică semne de întrebare”

Într-un comunicat emis duminică celor de la Agerpres, fostul șef MAI numește evenimentul de sâmbătă, în care și-a pierdut viața afaceristul Ioan Crișan, drept ”o crimă violentă”.

În același timp, deputatul PSD consideră că ”Aradul liber, sigur şi frumos a rămas doar în imaginaţia şi în sloganul sforăitor de campanie al actualilor administratori ai municipiului şi ai judeţului”.

ADVERTISEMENT

”Am aşteptat să treacă emoţia teribila a zilei de ieri, zi în care am refuzat orice intervenţie în media, din respect pentru durerea familiei Crişan, pentru a aborda tragedia care a şocat o ţară întreagă.

O crimă violentă, o maşină aruncată în aer în plină zi, pe unul din bulevardele cele mai circulate ale Aradului, nu foarte departe de centrul oraşului, nu pot decât să ridice uriaşe semne de întrebare legate de siguranţa cetăţeanului, de modul în care înţeleg să îşi facă datoria instituţiile statului român”, arată Fifor, într-un comunicat transmis, duminică.

Mhai Fifor, săgeți către MAI după explozia de la Arad

Fostul ministru de Interne spune, despre cazul omului de afaceri a cărui maşină a explodat, că este rezultatul politicii de împuternicire şi delegare care se întâmplă în MAI: ”Ce autoritate are un delegat?”, se întreabă Fifor.

ADVERTISEMENT

“După nenorocitul caz Caracal, ca interimar la Interne, am vorbit de necesitatea luptei ‘pe bune’ cu crima organizată. Despre nevoia imediată de reformare a MAI, la nivelul tuturor structurilor sale, până în ultimul cătun unde ajunge Poliţia Română.

Despre reprofesionalizarea acestei instituţii şi despre investiţii urgente şi serioase în resursa umană şi în infrastructură. Despre încadrarea corectă, transparentă şi stabilă a tuturor funcţiilor, începând cu cele de conducere.

ADVERTISEMENT

Ştiţi, de pildă, că de mai bine de un an şi jumătate, comanda IPJ Arad este exercitată fie prin împuternicire, fie prin delegare?

Ce autoritate are un ‘delegat’ la comanda Poliţiei Judeţene? Ce decizii îşi poate asuma? De reformă a instituţiei, în niciun caz”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT