Sport

Fostul șef al scouterilor de la FCSB și CFR Cluj a mers în Nigeria cu un scop precis: „Vreau să-i găsesc pe următorii Victor Osimhen sau Victor Boniface”

Bogdan Costicea, fostul șef al scouterilor de la FCSB și CFR Cluj, a ajuns în Nigeria pentru a căuta noi talente pentru fotbalul românesc.
11.03.2024 | 18:50
Fostul sef al scouterilor de la FCSB si CFR Cluj a mers in Nigeria cu un scop precis Vreau sai gasesc pe urmatorii Victor Osimhen sau Victor Boniface
Bogdan Costicea a mers în Nigeria pentru a aduce fotbaliști africani în fotbalul românesc
ADVERTISEMENT

Bogdan Costicea, omul care se ocupa în trecut să găsească talente pentru FCSB, CFR Cluj sau FC Voluntari, a ajuns zilele aceasta în Nigeria, la Magic Scouting Tourney.

Fostul șef al scouterilor de la FCSB a mers în Nigeria cu un scop precis: „Vreau să-i găsesc pe următorii Victor Osimhen sau Victor Boniface”

Fostul șef al scouterilor de la FCSB susține că vrea să-i găsească pe următorii Victor Osimhen sau Victor Boniface. Totodată, românul a adus și laude organizatorilor acestui turneu.

ADVERTISEMENT

Bogdan Costicea caută jucători talentați pentru cluburile de top din România și Europa, iar în cursul zilei de duminică a vorbit în fața jurnaliștilor din Nigeria despre prima zi de la Magic Scouting Tourney.

„Îmi place formatul acestui turneu, care este o platformă pentru tinerii jucători pentru a fi remarcați. Există o mulțime de talente în Nigeria și în Africa, în general.

ADVERTISEMENT

Vreau să-i găsesc pe următorii Victor Osimhen, Victor Boniface, Jay Jay Okocha și Kanu Nwankwo la acest turneu. Este prima zi a turneului, dar am văzut suficiente talente aici și sper să văd și mai multe astfel de talente odată cu trecerea timpului.

Scopul este de a alege cei mai buni jucători de aici și de a le crea o cale către Europa”, a spus Bogdan Costicea, potrivit Owosports.com.ng.

ADVERTISEMENT

Magic Scouting Tourney, mândria nigerienilor!

Kayode Agboola, finanțatorul turneului africa, este foarte mândru de reușita sa și a vorbit despre scouterii care au venit în Nigeria pentru a urmări noi talente: „Scouteri din Europa, precum Jonny Sanda sau Bogdan Costicea, așteaptă cu nerăbdare să vadă calitatea pe care o are fotbalul nigerian. Toată logistica este pregătită pentru turneul care se va desfășura între 10 și 15 martie”.

Nu mai puțin de 8 cluburi din Africa sunt înscrise la Magic Scouting Tourney: Ojodu City FC, SGFC Athletics, Ablaze FC, Magic Stars FC, Rolly FC, FC Bethel, Real Dream FA și Power of de Cross.

ADVERTISEMENT

Printre jucătorii descoperiți de-a lungul timpului de Bogdan Costicea se numără Octavian Popescu, Ianis Stoica și Alexandru Musi. Bogdan Costicea a plecat de la FCSB în vara anului 2021, după care a ajuns la CFR Cluj.

  • Peste 100.000 de kilometri parcurge anual Bogdan Costicea pentru a urmări cei mai talentați fotbaliști din România!
ADVERTISEMENT
Tags: