Fotbal intern

Fotbaliștii din prima ligă nu vor să audă de reducerea salariilor: ”Nu e normal. Putem intra mâine pe teren dacă e nevoie”

18.03.2020 | 12:52
Fotbalistii din prima liga nu vor sa auda de reducerea salariilor Nu e normal Putem intra maine pe teren daca e nevoie
ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus din România a pus lacătul, pentru o perioadă nelimitată, pe prima ligă. Tot mai multe voci din fenomen încep să lanseze ipoteze sumbre despre viitorul fenomenului și, printre măsuri, s-au adus în discuție posibilele reduceri salariale. Jucătorii nici nu vor să audă de așa ceva și spun că ei sunt dispuși să joace.

Fotbaliștii din prima ligă refuză reducerea salariilor: ”Nu e normal. Putem intra mâine pe teren dacă e nevoie”

Multe echipe din fotbalul românesc au avut probleme cu banii și înainte de apariția crizei coronavirus. Acum, într-un context și mai dificil, problemele financiare se vor acutiza.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul celor de la FC Voluntari, Ionuț Balauru, a declarat, pentru Prosport, că nu concepe o diminuare a veniturilor în această perioadă, deși nu va fi ușor pentru niciun club din România să se descurce.

”E o perioadă dificilă, ne-a întrerupt ritmul competițional. A fost luată o decizie bună. E bine că s-a luat decizia întreruperii campionatului. Ne trezim, facem antrenamentul de acasă. Staff-ul, prin preparatorul fizic, ne trimite un program de pregătire din casă. Ne ajută, dar nu foarte mult. Nu putem face alergări și asta nu e bine.

ADVERTISEMENT

Ca orice jucător venit din provincie, stau în chirie, stau la două camere. E problemă de spațiu, o problemă care apasă pe mulți”, a declarat Ionuț Balaur, jucătorul echipei FC Voluntari.

Balaur: ”Putem intra mâine pe teren dacă e nevoie”

Fotbalistul celor de la Voluntari recunoaște că el și colegii săi au deja salarii restante, iar o reducere a veniturilor nu ar fi una de bun augur.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Balaur spune că e dispus să intre pe teren și în această perioadă dacă i se va cere acest lucru.

”Nu știm când începem pregătirile și asta ne doare. Conducătorii ne-au transmis că e dificil să ne plătească, mai ales că luni trebuia să ne intre niște bani din salariu. Avem două luni și jumătate de neplată. Îi înțelegem și noi pe șefi, dar trebuie să ne înțelegă și ei că avem rate la bănci și cheltuieli.

ADVERTISEMENT

Nu cred că e normal să ne înjumătățim salariile, nu e vina noastră. Noi am putea intra mâine pe teren, dacă este nevoie”, a mai spus apărătorul ilfovenilor pentru Prosport.

ADVERTISEMENT