Fotbal intern

Fotbalistul de „500 de milioane de euro” revine la FCSB în vară: „Peste câțiva ani o să plece afară”

21.04.2020 | 13:10
Fotbalistul de 500 de milioane de euro revine la FCSB in vara Peste cativa ani o sa plece afara
ADVERTISEMENT

Ianis Stoica, fotbalistul despre care Gigi Becali declara în urmă cu doi ani vă ajunge să valoreze 500 de milioane de euro, va reveni în vară la FCSB, după un an în care a evoluat sub formă de împrumut la Petrolul și Metaloglobus.

Ianis Stoica revine la FCSB

Ianis, fiul lui Pompiliu Stoica, fostul fundaș de la FCSB sau Petrolu, cu opt prezențe în tricoul primei reprezentative a României, a crescut la centrul de copii și juniori al clubului „roș-albastru”.

ADVERTISEMENT

Ianis Stoica a avut un debut excelent la FCSB, reușind să marcheze în meciul cu Sănătatea Cluj din Cupa României, în 2017, încheiat 6-1 pentru formația antrenată atunci de Nicolae Dică, și, după ce a mai bifat încă trei prezențe pentru formația patronată de Gigi Becali în ultimele două sezoane, a fost împrumutat la Petrolul, vara trecută.

Jucătorul de 17 ani a evoluat în 11 partide de Liga 2 pentru formația din Ploiești, dar în iarnă a fost cedat la Metaloglobus, pentru care a jucat în două meciuri, fără să reușească să puncteze.

ADVERTISEMENT

Pompiliu Stoica a anunțat că, după un an în eșalonul secund, Ianis va reveni la FCSB, la sfârșitul sezonului actual.

Ianis ar trebui să joace în România câțiva ani, apoi să plece afară. Ianis va reveni în vară la FCSB. Alex, celălalt fiu al meu, are 10 ani și joacă și el fotbal”, a declarat Pompiliu Stoica la Prosport Live.

ADVERTISEMENT
  • 14 ani, 10 luni și 23 de zile avea Ianis Stoica în momentul debutul la FCSB – cel mai tânăr debutant din istoria clubului „roș-albastru”

„Îi pun clauză de 500 de milioane”

În vara anului 2018, Gigi Becali a declarat că Ianis Stoica este unul dintre cei mai importanți fotbaliști de la centrul de copii și juniori al clubului FCSB și că îi va introduce în contract o clauză de reziliere record.

ADVERTISEMENT

Ianis Stoica are 15 ani și jumătate și mi-a spus Meme Stoica că diferența la antrenamente nu se vede. În 3 ani o să-i pun 500 de milioane clauză! Păi eu sunt prost?

Eu vreau să vând fotbaliști! Nu vând români, portughezi sau spanioli. Vând fotbaliști! Nu contează naționalitatea”, susținea Gigi Becali.

ADVERTISEMENT
Tags: