News

Foto. Cum arată avionul de lux închiriat de Klaus Iohannis pentru deplasarea în Japonia. Aeronava președintelui, escală la Sibiu

Klaus Iohannis întreprinde în aceste zile o vizită în Asia. Pentru deplasarea în Japonia, șeful statului a închiriat un avion de lux. Imagini spectaculoase din interiorul aeronavei
08.03.2023 | 13:09
Klaus Iohannis, deplasare în Japonia într-un avion de lux. Sursa foto: presidency.ro / Boarding Pass / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează, în perioada 6 – 10 martie 2023, o vizită oficială în Asia. Acesta a ajuns deja în Japonia, acolo unde s-a întâlnit cu importanți lideri politici de la Tokyo, precum și cu împăratul Naruhito. Urmează apoi o vizită în Republica Singapore.

Klaus Iohannis, deplasare în Japonia într-un avion de lux

Pentru aceste deplasări, șeful statului nu a apelat la compania Tarom. Cuplul prezidențial a preferat un avion privat Boeing 737-900ER, aparținând companiei luxemburgheze Global Jet, informează Boarding Pass, un site specializat în domeniul aviației.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că aeronava lui Klaus Iohannis a ajuns în Japonia după o escală la Sibiu. Ruta zborului a fost București – Sibiu – Tokyo Haneda. Plecarea de pe aeroportul Otopeni a avut loc pe 4 martie, la ora 7.37 PM, la ora planificată (STD – scheduled time of departure).

A ajuns la ora 8.07 la Sibiu. De aici, aeronava a decolat către Baku (ATD – actual time of departure), potrivit datelor Flight Radar. Din Azerbaijan, avionul a decolat la ora 3.42 AM. A ajuns cu bine pe 5 martie, ora 5.46 PM în Tokyo, pe aeroportul Haneda.

ADVERTISEMENT

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții ai efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan)”, mai notează sursa citată.

Cum arată în interior aeronava închiriată de președinte

Conform celor de la Boarding Pass, care au publicat mai multe imagini (vezi Galeria Foto) cu aeronava folosită de Klaus și Carmen Iohannis, capacitatea avionului folosit de cuplul prezidențial este de numai 19 pasageri.

ADVERTISEMENT

De pe site-ul celor de la Global Jet aflăm că acest avion, un Boeing BBJ3, este încadrat la categoria VIP. ”Cabina acestui uimitor avion VIP are un spațiu amplu, intimitate și posibilitatea de a te bucura de fiecare moment, de la relaxare în lounge-ul VIP, până la vizionare de filme în sala cinema și la o cină de cinci stele”, potrivit descrierii.

Motivul vizitei lui Klaus Iohannis în Japonia

În primele două zile ale vizitei sale în Japonia, Klaus Iohannis a avut întrevederi cu împăratul Japoniei, Naruhito, cu prim-ministrul nipon, Fumio Kishida, precum şi cu preşedinţii celor două Camere ale Dietei Naţionale a Japoniei.

ADVERTISEMENT

”Principalul obiectiv și eveniment al acestei vizite este ridicarea relației bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic, prin semnarea de către Președintele României și Prim-ministrul Japoniei a Declarației Comune de Instituire a Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia.

Semnarea documentului încheie astfel un amplu proces de consultări și negocieri, la cinci ani de la adoptarea deciziei de lansare a acestui Parteneriat Strategic, în cadrul dialogului dintre Președintele României, Klaus Iohannis, și regretatul premier Shinzō Abe, de la București. Acesta este al doilea parteneriat strategic încheiat cu un stat asiatic, după cel cu Coreea de Sud”, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

ADVERTISEMENT