News

Fotografia cu care Ambasada SUA în România a surprins pe toată lumea. “Este puțin probabil să găsiți aşa ceva în altă parte a lumii”

Ambasada SUA la Bucureşti i-a surprins sâmbătă pe urmăritorii de pe Facebook cu o fotografie spectaculoasă, realizată într-un parc naţional.
17.02.2024 | 19:13
Fotografia cu care Ambasada SUA in Romania a surprins pe toata lumea Este putin probabil sa gasiti asa ceva in alta parte a lumii
John Day Fossil Beds National Monument găzduieşte în acelaşi spaţiu peste 80 de diferite tipuri de sol Foto: Ann Hubard (ShareTheExperience)
ADVERTISEMENT

Ambasada SUA în România a postat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, o fotografie în care este înfăţişat un peisaj parcă de pe altă planetă.

“Cercetătorii din toate colţurile lumii vin în Oregon”

“Fiecare strat este ca o fereastră deschisă către trecut, păstrând înregistrări fosilizate ale plantelor și animalelor, unele familiare, altele cu totul ciudate”, se arată în postare.

ADVERTISEMENT

Fotografia a fost făcută în John Day Fossil Beds National Monument, în statul Oregon, iar cei de la Ambasada SUA insistă pe straturile distincte de rocă şi culorile izbitoare care îl însoţesc pe vizitator la tot pasul sau îl suprind de la distanţă pe orice privitor al unei fotografii sau al unui clip realizat aici.

“Este puțin probabil să găsiți în altă parte a lumii o colecție mai completă și mai bine conservată a vieții din perioada Neozoică. Cercetătorii din toate colțurile lumii vin în Oregon pentru a observa aceste fosile uimitoare”, mai scriu cei de la Ambasada SUA, în textul care însoţeşte fotografia.

ADVERTISEMENT

Cei care explorează John Day Fossil Beds au o mulțime de obiective incredibile de văzut: Painted Hills, Painted Cove, Cant Ranch, Blue Basin și Centrul de Paleontologie Thomas Condon, iar acestea sunt numai câteva dintre obiective.

Aflat la o altitudine de 670 m, John Day Fossil Beds National Monument are un climat uscat, cu temperaturi care variază de la maxime de vară de aproximativ 32 grade Celsius până la minime de iarnă sub limita îngheţului.

ADVERTISEMENT

Particularitatea este că aici se află peste 80 de tipuri de sol, care susțin o mare varietate de floră, variind de la sălciile din apropierea râului la ierburile din zonele aluvionare şi până la cactusi de printre stâncile aflate la altitudini mai mari.

Fauna include peste 50 de specii de păsări rezidente și migratoare. Mamiferele mari, cum ar fi elanul și animalele mai mici, cum ar fi ratonii sau coioții sunt frecvente în regiune.

ADVERTISEMENT

Ambasada SUA ne-a obişnuit cu astfel de postări, nu mai departe de duminica trecută postând la primele ore ale dimineţii un răsărit de soare la Mesa Arch, din Canyonlands National Park, cel mai mare parc naţional din statul Utah.

ADVERTISEMENT