Sport

Fotografie istorică în fotbalul românesc! Anghel și Edi Iordănescu alături de Mircea Lucescu înainte de amicalul împotriva Columbiei. Foto

Imagine istorică înainte de amicalul România - Columbia! Anghel și Edi Iordănescu au fost surprinși în compania lui Mircea Lucescu.
24.03.2024 | 17:44
Fotografie istorica in fotbalul romanesc Anghel si Edi Iordanescu alaturi de Mircea Lucescu inainte de amicalul impotriva Columbiei Foto
Fotografie istorică la națională cu Mircea Lucescu, Tata Puiu și Edi Iordănescu la un loc. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Selecționerul Edi Iordănescu a început campania de pregătire pentru EURO 2024 din Germania. Naționala României nu a impresionat în primul test amical cu Irlanda de Nord (1-1) de pe Arena Națională. „Tricolorii” au plecat duminică după-amiază în Spania pentru duelul de marți cu naționala Columbiei, fosta adversară de la Mondialul din 1994.

Fotografie istorică în fotbalul românesc! Anghel și Edi Iordănescu alături de Mircea Lucescu înainte de amicalul împotriva Columbiei

Înainte de plecarea în Spania, cei de la Federația Română de Fotbal au postat o fotografie istorică pe căile oficiale de comunicare. Edi Iordănescu, actualul selecționer al naționalei României, a fost surprins în timp ce discută cu doi antrenori de excepție ai fotbalului românesc: Anghel Iordănescu și Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

„Imagine pentru istorie! 3 selecționeri, 6 participări la turnee finale pentru România!”, a fost mesajul atașat fotografiei. Mircea Lucescu, fostul selecționer al naționalei României, a fost prezent în tribune la România – Irlanda de Nord (1-1) și nu a fost impresionat de prestația „tricolorilor”.

Din fotografie reiese că „Il Luce”, cel mai titrat antrenor român, este cel care are cuvântul. De cealaltă parte, Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecționer, cât și Edi Iordănescu ascultau atent la sfaturile fostului tehnician de la Șahtior Donețk sau Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, Tata Puiu și Edi Iordănescu au scris istorie la naționala României

Mircea Lucescu, Anghel Iordănescu și Edi Iordănescu au adus până în prezent 6 prezențe la turneele finale pentru naționala României. „Il Luce” a fost selecționer al echipei naționale în perioada 1981-1986. Antrenorul ajuns la 78 de ani a participat alături de „tricolori” la Campionatul European din 1984, primul Euro din istorie pentru naționala României.

Imagine istorică la naționala României cu Mircea Lucescu, Tata Puiu și Edi Iordănescu. Foto: FRF.ro.
Imagine istorică la naționala României cu Mircea Lucescu, Tata Puiu și Edi Iordănescu. Foto: FRF.ro.

De cealaltă parte, Anghel Iordănescu a dus naționala României la nu mai puțin de 4 turnee finale. Cu Tata Puiu la cârmă, „tricolorii” au participat la Campionatul Mondial din 1994 și 1998, dar și la Campionatul European din 1996 și 2016.

ADVERTISEMENT

După o pauză de 8 ani, Edi Iordănescu, fiul lui Anghel Iordănescu, a readus naționala României la turneul final continental. „Tricolorii” participă în vară la EURO 2024 din Germania, iar actualul selecționer are nevoie de toate resursele pentru ca românii să facă o figură frumoasă.

România, ultimul antrenament înainte de plecarea în Spania

Duminică dimineață, jucătorii convocați de Edi Iordănescu au efectuat ultimul antrenament în cantonamentul de la Mogoșoaia, înainte de a pleca spre Madrid. Ulterior, delegația „tricoloră” a decolat spre capitala Spaniei, unde are loc duelul amical cu naționala Columbiei.

ADVERTISEMENT

Duelul de pe Civitas Metropolitano, stadionul celor de la Atletico Madrid, are loc marți, 26 martie, ora 21:30. Înainte de EURO 2024, România va disputa alte două meciuri amicale cu Bulgaria (4 iunie) și Liechtenstein (8 iunie).

ADVERTISEMENT