Sport

Francezul dorit de Rapid și FCSB a semnat cu noua echipă. A fost implicat într-un scandal imens!

Virgile Pinson a semnat cu armenii de la FC Noah după ce și-a reziliat contractul cu FC Botoșani. El a mai fost pe lista unor cluburi ca FCSB sau Rapid.
02.03.2024 | 19:21
Francezul dorit de Rapid si FCSB a semnat cu noua echipa A fost implicat intrun scandal imens
Virgile Pinson a semnat cu noua echipă. În ce scandal a fost implicat
ADVERTISEMENT

Extrema franceză Virgile Pinson (28 de ani) și-a reziliat în iarnă contractul cu FC Botoșani și a semnat acum cu FC Noah, locul 2 din Armenia, la trei puncte distanță de liderul Alashkert după 22 de etape.

Francezul dorit de Rapid și FCSB a semnat cu noua echipă. A fost implicat într-un scandal imens!

Pinson a venit la Botoșani în vara anului 2022 dar a plecat de la formația lui Valeriu Iftime, deși contractul lui era valabil până în vara lui 2024.

ADVERTISEMENT

Francezul avea o carte de vizită interesantă atunci când a sosit la Botoșani, trecând pe la echipe ca Limoges, Antalyaspor, Reims, Quevilly Rouen sau Lokomotiv Sofia.

Pinson avea un mare avantaj prin faptul că putea evolua cam pe orice post din compartimentul ofensiv, dar s-a remarcat mai mult prin scandalul legat de pariuri în care a fost implicat. În plus, acesta a marcat un singur gol pentru FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Armenii de la Noah i-au oferit un contract valabil până la sfârșitul lunii iunie, cu posibilitate de prelungire după ce mai multe echipe din campionatul românesc s-au arătat interesate de serviciile lui. Pinson a jucat în 17 meciuri în Superligă pentru FC Botoșani, în care a înscris un gol și a dat o pasă de gol. La finalul lui octombrie Pinson a fost implicat într-un scandal în tricoul Botoșaniului.

Pinson dorit de Rapid

La meciul cu Sepsi din deplasare, 2-5, Pinson a luat un cartonaș galben nejustificat în finalul primei reprize, când colegul Jean Drole i-a spus că urma să fie schimbat la pauză ceea ce a stârnit suspiciuni serioase atât printre coechipieri cât și printre conducători.

ADVERTISEMENT

Conducerea s-a autosesizat și a demarat o anchetă internă dar nu au avut nici o probă concretă împotriva atacantului chiar dacă a fost sesizată Comisia de Integritate a FRF. El a fost pe lista Rapidului, dar și UTA și Petrolul l-au dorit pe Pinson.

„De ce să vrei să iei un cartonaș? Am fost avertizați că cineva a dorit să parieze 10.000 de lei la o casă de pariuri din Botoșani și că s-a acceptat o sumă mult mai mică. Eu i-am cerut președintelui nostru să sesizeze Comisia de integritate a FRF”, a declarat Valeriu Iftime pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Atacantul crescut în Academia lui Le Havre mai avea contract până la finalul campionatului. Părțile au convenit însă de comun acord asupra unei încetări amiabile a colaborării, cu plata la zi a salariului. Pinson câștiga la Botoșani 6.000 euro pe lună, dar pentru a semna în România a cerut 8.000 euro.  Pinson este evaluat de site-ul Transfermarkt.de la suma de 300.000 de euro.

 

ADVERTISEMENT