Fotbal international

Franța – Australia 4-1, în Grupa D la Campionatul Mondial 2022. Campioana en-titre debutează en fanfare la turneul final

Franța a debutat ca o adevărată campioană mondială la World Cup 2022. Deținătoarea trofeului a învins-o cu 4-1 pe Australia, eroul serii fiind Olivier Giroud.
22.11.2022 | 23:00
Franta  Australia 41 in Grupa D la Campionatul Mondial 2022 Campioana entitre debuteaza en fanfare la turneul final
Olivier Giroud, 51 de goluri pentru naționala Franței, la fel ca Thierry Henry, este cel mai bun marcator din istoria Franței. FOTO: Twitter FIFA World Cup
ADVERTISEMENT
22-11-2022
20:10

FINAL Franța - Australia 4-1 (Rabiot 27, Giroud 32, 72, Mbappe 68 / Goodwin 9)

FINAL: Franța, campioana en-titre, debutează excelent în Qatar. Deținătoarea trofeului a învins-o cu 4-1 pe Australia, chiar dacă a fost condusă cu 0-1. MVP-ul partidei a fost Olivier Giroud, care a marcat o „dublă” și l-a egalat pe Henry în totul celor mai buni marcatori din istoria „cocoșului galic”. Franța e prima în Grupa D, cu trei puncte, urmată de Danemarca și Tunisia cu câte un punct și de Australia cu zero puncte.

Min. 88: Șansă de gol și pentru Konate, care trimite cu capul spre vinclu, dar Ryan are o nouă intervenție providențială.

Min. 72: GOOOL Franța! Performanță remarcabilă a lui Olivier Giroud! Atacantul lui AC Milan face „dubla” și ajunge la cota 51 în tricoul primei reprezentative. Este cel mai bun marcator din istoria Franței, la egalitate cu Thierry Henry.

Min. 68: GOOOL Franța! Se sparg ghinioanele pentru Kylian Mbappe! „Decarul” francez face 3-1 după ce trimite cu capul în poartă mingea centrată de Ousmane Dembele.

Min. 61: Mbappe are parte de o nouă șansă uriașă de gol! Starul lui PSG trimite cu capul, dar Ryan respinge în corner.

Min. 46: Partida de pe Al Janoub Stadium s-a reluat de la scorul de 2-1 pentru francezi.

22-11-2022
18:59

Franța trece cu bine peste prima repriză, deși a fost condusă de Australia

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+2: Ratare imensă și la poarta lui Lloris! Portarul francez este salvar de bară la lovitura de cap expediată plasat de Irvine!

Min. 45+1: Kylian Mbappe ratează uluitor golul de 3-1. Servit excelent de Griezmann, starul lui PSG trimite, singur, din câțiva metri peste poarta lui Ryan.

Min. 32: GOOOL Franța! Același Rabiot se dovedește a fi decisiv! Autorul golului egalizator îi pasează lui Giroud, care împinge mingea în plasa porții goale. E a 50-a reușită a vârfului de la Milan pentru naționala „cocoșului galic”.

Min. 27: GOOOL Franța! Adrien Rabiot restabilește egalitatea! Mijlocașul lui Juventus înscrie cu o lovitură de cap din centrarea lui Theo Hernandez.

Min. 22: O nouă șansă de gol pentru „canguri”. Duke profită de o pasă eronată a lui Rabiot și șutează de la 20 de metri, iar mingea ocolește puțin vinclul porții lui Lloris.

Min. 9: GOOOL Australia! Goodwin deschide scorul după ce fructifică centrarea excelentă a lui Leckie!

Min. 1: A început meciul!

22-11-2022
18:13

Echipele de start la Franța - Australia

Franța: Lloris (Tottenham) – Pavard (Bayern), Konate (Liverpool), Upamecano (Bayern), L. Hernandez (Bayern) – Tchouameni (Real Madrid) – Griezmann (Atletico Madrid), Rabiot (Juventus) – Dembele (Barcelona), Giroud (AC Milan), Mbappe (PSG). Rezerve: Areola, Mandanda – Camavinga, Coman, Disasi, Fofana, Guendouzi, T. Hernandez, Kolo Muani, Kounde, Saliba, Thuram, Varane, Veretout. Selecționer: Didier Deschamps.

Australia: Ryan (FC Copenhaga) – Atkinson (Hearts), Souttar (Stoke), Rowles (Hearts), Behich (Dundee United) – Mooy (Celtic) – McGree (Middlesbrough), Irvine (St. Pauli) – Leckie (Melbourne City), Duke (Okayama), Goodwin (Adelaide). Rezerve: Redmayne, Vukovic – Baccus, Cummings, Degenek, Deng, Devlin, Hrustic, Karacic, King, Kuol, Mabil, Maclaren, Tilio, Wright. Selecționer: Graham Arnold.

Meciul Franța – Australia are loc marți 22 noiembrie, cu începere de la ora 21:00, şi reprezintă a doua partidă din etapa 1 a Grupei D, în care “cocoșii galici” ai selecționerului Didier Deschamps și Danemarca sunt echipele cotate cu cele mai mari șanse la clasarea pe primele două poziții și, implicit, la calificarea în optimi.

Franța – Australia, al doilea meci din Grupa D la Campionatul Mondial 2022

Franța – Australia este meciul al doilea din etapa 1 a Grupei D la turneul final al CM din Qatar. Pe hârtie se anunță a fi un meci dezechilibrat valoric, dar naționala de la Antipozi a fost o prezență constantă de ani buni încoace la turneele finale de Campionat Mondial și a căpătat experiența care să îi permită să dea replici bune.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul

Confruntarea Franța – Australia se desfășoară marți, 22 noiembrie, de la ora 21:00, pe stadionul “Al Janoub” din localitatea Al Wakrah. Este un stadion cu acoperiș retractabil, acoperișul imitând pânzele unui vas de transport din zona, bărcile dhow.

Capacitatea actuală este de 40.000 de locuri, dar asemenea majorității arenelor de la turneul final, după încheierea acestuia va fi redusă la 20.000 de locuri, urmând a servi ca stadion al echipei locale, Al Wakrah, în Qatar Stars League, prima divizie din această țară.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Franța – Australia va fi transmisă la televizor în direct și în exclusivitate pe canalul TVR 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Vremea excelentă continuă să fie un aliat al fotbalului și marți, 22 noiembrie, pe întreg teritoriul Qatarului. Maxima termometrelor se va opri la 28 de grade, iar la ora 21:00, când va începe partida, vor mai fi în jur de 23-24 grade, optim pentru un meci jucat la intensitate maximă, mai ales că oricum sunt folosite pentru jucători și oficiali sisteme de aer condiționat.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Franța – Australia, de la Cupa Mondială 2022, dacă joci la pariuri

Franța – Australia poate fi un meci atrăgător pentru pariuri, deoarece se pot încerca diverse combinații, evident pe un meci ofensiv al campioanei mondiale. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Franța – Australia din Grupa D.

Ce absenţe au Franţa şi Australia

Probabil că selecţionerul campioanei mondiale în exerciţiu, Didier Deschamps, este cel mai ghinionist tehnician dintre toţi cei prezenţi la turneul final al CM din Qatar. Parcă un lunetist nevăzut i-a luat la ţintă jucătorii, care au căzut precum popicele. Înainte de turneul final s-a ştiut de Pogba şi de Kante, cei mai buni închizători că nu vor putea merge în Qatar. Apoi a declarat forfait fundaşul Kimpembe.

ADVERTISEMENT

După care a venit rândul atacanţilor. Mai întâi Nkunku şi apoi lovitura cea mai grea, Balonul de Aur 2022 Karim Benzema. Nici cei doi fundaşi centrali Kounde şi Varane nu sunt mai bune, cu probleme musculare. “Cangurii” selecţionerului Graham Arnold îl au out doar pe Martin Boyle, 29 ani, jucătorul de bandă stânga de la Hibernian  Edinburgh.

Cine este arbitrul partidei

Meciul Franţa – Australia va fi arbitrat de un sud-african de 39 de ani din Johannesburg, Victor Gomes. Este prima sa prezenţă la un turneu final de CM, deşi este arbitru FIFA din 2011. Interesant este faptul că el a fost arbitru de rezervă la dramaticul meci Peru – Australia, decis la lovituri de departajare şi care a adus astfel prezenţa jucătorilor de la Antipozi la turneul final din Qatar.

Câştigătoare a ediţiei a doua din Liga Naţiunilor, Franţa avut în sezonul actual al competiţiei o comportare catastrofală, fiind la un pas de a retrograda în Divizia B. Aceste evoluţii departe de potenţialul echipei l-au determinat pe preşedintele Federaţiei,  Noel Le Gret, să îi comuice lui Didier Deschamps că va rămâne în funcţie doar dacă va ajunge cel puţin în semifinale.

Cote la pariuri

Este evident faptul că deşi Franţa a pierdut destule piese de bază are un potenţial net superior Australiei, doari Kylian Mbappe şi Olivier Giroud fiind suficienţi pentru a crea mare pericol la poarta adversă. 1,30 este cota pentru victoria Franţei, 5,75 pentru o remiză şi 12,00 pentru a exploda una dintre bombele turneului final al CM. Un gol marcat de “canguri” are cotă de 2.10.

Franţa şi Australia vor avea marţi, 22 noiembrie, un deja vu pentru că se întâlneau şi acum patru ani, în Rusia, tot în primul meci din grupe, atunci “cocoşii” reuşind cu greu să câştige, cu 2-1, după un autogol al adversarului în ultimele zece minute. Franţa are o victorie în amical. în  2013. cu 6-0, dar primele două confruntări directe, în 2001 au fost 1-1 în amical şi surpriză, 1-0 pentru Australia la Cupa Confederaţiilor.


  • 1,65 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Franţa – Australia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT