Fotbal international

Franța – Maroc, o afacere de familie. În casa Dembele, una cu scântei?

Iubirea familiei, spun marocanii, că este secretul ascensiunii în semifinale. În casa lui Ousmane Dembele însă, lucrurile sunt mai complicate: soția este din țara adversarului.
14.12.2022 | 14:12
Franta  Maroc o afacere de familie In casa Dembele una cu scantei
Cu ”rădăcini” în Maroc, Rima Edbouche, soția lui Ousmane Dembele, va avea inima ”împărțită” la semifinala Cupei Mondiale. Foto: captură TikTok
ADVERTISEMENT

O organizare defensivă fără reproș. Dovadă că are un singur gol primit. Și acela, unul în proprie poartă. Dar mai ales, determinare. Indusă și de sprijinul celor dragi, găselnița antrenorului Walid Regragui. Acestea sunt secretele Marocului. O dragoste fierbinte pe care o simte și Ousmane Dembele. Așa o să fie, oare, și în semifinale, atunci cînd el va apăra culorile Franței. Doar soția sa, Rima Edbouche, știe.

O confruntare care pune pe jar familia Dembele

Pe numele său complet Masour Ousmane Dembélé, aripa lui FC Barcelona face parte din contingentul african al naționalei Franței. Mama sa, originară din Waly Diantang, este, ca mai toți oamenii din zonă, mauritano-senegaleză. Iar taăl din Mali.

ADVERTISEMENT

El s-a născut însă în Franța și a ales să reprezinte această țară. Este însă musulman practicant și a ținut cont de acest lucru inclusiv atunci când a venit vorba despre viața personală.

Atât în momentul în care și-a căutat aleasa, cât și în ceea ce privește discreția cu care a ținut relația departe de ochii presei. Ani de zile, în condițiile în care, se spune, data de pe vremea când juca la Rennes. Și, în plus, și de a colegilor, aceștia declarându-se surprinși, în decembrie 2021, să afle că Ousmane Dembele se însoară.

ADVERTISEMENT

Iubita sa, Rima Edbouche, o vedetă pe TikTok, cu sute de mii de urmăritori și milioane de vizualizări, s-a născut în Castelfranco Veneto, în nord-estul Italiei, a crescut în Franța, unde își continuă studiile universitare.

Dar, ca și soțul său, cu care are o fetiță, născută în septembrie 2022, deși născută în Europa, și ea are rădăcini în Africa. Mai exact, provine dintr-o familie berberă din Douar Aghbalou, lângă Guelmim, în sud-vestul Marocului.

ADVERTISEMENT

Și nu ratează vreun prilej pentru a-și celebra originile. Fie că vorbim despre nunta cu Ousmane Dembele, despre care am vorbit, ori despre postările devenite virale.

În aceste condiții, este limpede, chiar dacă nici asupra acestui subiect nu au răsuflat informații, ziua semifinalei Cupei Mondiale o să fie una specială pentru familia lor. Și mai ales pentru Rima, a cărei inimă bate, deopotrivă, pentru soțul său, dar și pentru Maroc.

ADVERTISEMENT

Familia, atuul ”Leilor din Atlas”

După victoria Marocului în fața Belgiei, o postare s-a viralizat. Îi aparține starului lui PSG, Achraf Hakimi. Și-l înfățișează sărutându-și mama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Achraf Hakimi (@achrafhakimi)

Ulterior, după ce marocanii au făcut supriză după surpriză, s-a vorbit despre forța familiei ca fiind unul dintre atuurile naționalei care a scris istorie pentru fotbalul marocan.

Și s-a aflat că la cererea antrenorului Walid Regragui, președintele Federației Regale de Fotbal al Marocului, Fouzi Lekjaa, a acceptat ca fiecare jucător să poată avea alături, în Qatar, un membru al familiei. Cu servicii all-inclusive achitate de forul de specialitate.

Drept urmare, se spune că hotelul Wyndham Doha West Bay, acolo unde este cantonată echipa, are aerul adorabil al unei tabere de vară. Cu părinții, dornici să povestească reporterilor, atunci când aceștia apar, despre isprăvile odraslelor.

Iar pentru unii părinți, inclusiv mama lui Regragui, Fatima, călătoria este o premieră. ”De-a lungul întregii sale cariere de jucător și de antrenor, nu am călătorit niciodată să-l urmăresc. Locuiesc în Franța de mai bine de 50 de ani și aceasta este prima competiție pentru care am plecat de la Paris”, declara ea pentru televiziunea marocană.

Regragui se bucură însă nu doar pentru oportunitatea oferită mamei. Ci și pentru că a avut dreptate. ”Succesul nostru nu este posibil fără fericirea părinților noștri”, spunea el, atunci când a preluat postul de selecționer. Iar acum a realizat ambele deziderate.

ADVERTISEMENT
Tags: