Fotbal international

Franţa vrea să-şi apere trofeul cu zece campioni mondiali! Cine sunt “supravieţuitorii” din lotul care a adus titlul în 2018

Franţa are ca obiectiv, la CM 2022, apărarea trofeului câştigat la ediţia de acum patru ani, în Rusia. Didier Deschamps are acum în lot zece campioni mondiali.
15.12.2022 | 00:14
Franta vrea sasi apere trofeul cu zece campioni mondiali Cine sunt supravietuitorii din lotul care a adus titlul in 2018
Franţa atacă finala CM 2022 cu zece campioni mondial
ADVERTISEMENT

Franţa s-a calificat în finala Campionatului Mondial 2022, după 2-0 cu Maroc, şi va juca împotriva Argentinei pentru marele trofeu. Selecţionata lui Didier Deschamps are oportunitatea să-şi apere titlul cucerit în urmă cu patru ani, în Rusia, iar zece jucători din lot pot să-şi adauge cupa din nou în palmares.

Franţa atacă finala CM 2022 cu zece campioni mondial

În Qatar, Didier Deschamps a avut un lot format din 26 de jucători, iar zece dintre aceştia au fost şi la Campionatul Mondial 2018, când Franţa a câştigat trofeul. Alţi trei ar fi putut să fie în Rusia, dar din diverse motive au ratat turneul final de acum patru ani.

ADVERTISEMENT

Hugo Lloris, Benjamin Pavard, Raphaël Varane, Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Steve Mandanda, Lucas Hernandez şi Alphonse Areola sunt jucătorii care au câştigat trofeul în 2018, iar în Qatar ar putea să-şi adauge al doilea titlu mondial în palmares.

  • Axel Disasi, Jules Koundé, Matteo Guendouzi, Aurélien Tchouaméni, Randal Kolo Muani, Youssouf Fofana, Adrien Rabiot, Jordan Veretout, William Saliba, Dayot Upamecano, Karim Benzema, Kingsley Coman, Theo Hernandez, Ibrahima Konaté, Eduardo Camavinga şi Marcus Thuram sunt jucătorii din lotul Franţei care pot câştiga primul trofeu mondial în Qatar
ADVERTISEMENT

Cum au ratat trei jucători din lotul pentru Qatar 2022 turneul final de acum patru ani

Adrien Rabiot face parte din lotul Franţei pentru Campionatul Mondial 2022, după ce în urmă cu patru ani a făcut un scandal monstru. Înaintea turneului final din Rusia, Didier Deschamps l-a plasat pe lista adiţională, la care putea apela în cazul în care un jucător din lot se accidenta. Mijlocaşul nu a fost mulţumit de acest rol şi a trimis o scrisoare la Federaţie prin care anunţa că nu vrea să fie plasat pe lista de stand-by.

“El a făcut o mare greşeală, s-a autosancţionat, s-a autoexclus din lot. La un nivel atât de înalt nu este loc pentru emoţii, trebuie să dai dovadă de profesionism în toate împrejurările”, spunea Didier Deschamps, după decizia lui Adrien Rabiot.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema este marele ghinionist din lotul Franţei de la CM 2022. Atacantul lui Real Madrid s-a accidentat înaintea turneului final şi a ratat toate cele şase meciuri ale “Les Bleus”, dar acum este refăcut şi se poate întoarce în Qatar pentru finală. În 2018, fotbalistul a fost omis de Didier Deschamps, în special şi din cauza scandalului de şantaj al lui Mathieu Valbuena în care era implicat.

Kingsley Coman are şansa să-şi treacă trofeul mondial în palmaresul impresionant, după ce în urmă cu patru ani a ratat Campionatul Mondial din Rusia. Mijlocaşul ofensiv s-a accidentat grav înaintea turneului final din 2018 şi nu prins lotul lui Didier Deschamps.

ADVERTISEMENT

Doi titulari de la Campionatul Mondial 2018 au ratat turneul din Qatar. Kimpembe, un alt mare ghinionist. Mendy e după gratii

Înaintea Campionatului Mondial din Qatar, Didier Deschamps a pierdut doi titulari de la succesul din 2018. N’Golo Kante, mijlocaşul cu plămâni de oţel, s-a accidentat în luna august şi a avut nevoie de o intervenție chirurgicală la tendoane, urmând să revină pe teren în 2023.

Paul Pogba a avut o perioadă de coşmar după ce s-a transferat de la Manchester United la Juventus. Mijlocaşul s-a accidentat înainte de startul sezonului şi s-a operat. La finalul lunii octombrie, când era preconizată revenirea pe teren, francezul a acuzat iar probleme medicale şi a ratat Mondialul din 2022.

Presnel Kimpembe a fost titular într-un singur meci de la Campionatul Mondial 2018, în remiza cu Danemarca, şi şi-a adăugat trofeul în palmares. Anunţat în lotul pentru turneul din Qatar, fundaşul central de 27 de ani s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Axel Disasi.

Benjamin Mendy, care a bifat 40 de minute la Campionatul Mondial 2018, nu mai este activ din august 2021. Fundaşul de 28 de ani a fost arestat în vara anului trecut, are şapte capete de acuzare pentru viol şi riscă între 5 şi 20 de ani de închisoare, însă presa din Anglia a anunţat că nu este exclusă şi varianta unei sentinţe pe viaţă.

  • Samuel Umtiti, Paul Pogba, Presnel Kimpembe, Thomas Lemar, Corentin Tolisso, N’Golo Kante, Blaise Matuidi, Steven Nzonzi, Adil Rami, Nabil Fekir, Djibril Sidibé, Florian Thauvin şi Benjamin Mendy sunt campionii mondiali din 2018 care nu s-au mai regăsit în lotul Franţei la CM 2022

ADVERTISEMENT
Tags: