Sport

Frații Maior, surpriză în Raliul Suediei! Primele puncte la Mondial

Surpriză plăcută realizată de frații Maior în Raliul Suediei, unde au obținut primele puncte la Campionatul Mondial de Raliuri.
19.02.2024 | 16:40
Fratii Maior surpriza in Raliul Suediei Primele puncte la Mondial
Frații Maior, surpriză în Raliul Suediei! Primele puncte la Mondial
ADVERTISEMENT

Cel mai tânăr echipaj din Campionatul Mondial de Raliuri, format din frații Norbert Maior (25 de ani) și Francesca Maior (23 de ani), au debutat cu dreptul în sezonul 2024, reușind să obțină pimrle puncte la juniori chiar în prima etapă a anului, Raliul Suediei.

Frații Maior, surpriză în Raliul Suediei! Primele puncte la Mondial

Mai mult, sportivii de la Napoca Rally Academy au reușit să încheie pe prima poziție în cea de-a 17-a probă specială a raliului desfășurat exclusiv pe zăpadă și gheață. Etapa a avut 300 de kilometri de probe speciale și un total de 1200 de kilometri de probe de legătură, un record pentru Norbert și Francesca.

ADVERTISEMENT

„Este, cu siguranță, cel mai extenuant raliu din cariera noastră, dar ne-a plăcut la nebunie. Cred că puteam să obținem mai mult, dar poate a fost și acest trac de debut și lipsa de experiență cu mașina actuală de concurs. Sunt convins că vor veni și rezultatele”, a spus Norbert Maior.

Cei doi au terminat pe 9 în clasamentul juniorilor, obținând două puncte, iar datorită victoriei pe o probă specială au mai obținut unul. Astfel, Norbert este pe locul 9 în clasamentul piloților după primele dintre cele 5 etape programate în calendarul de juniori al Campionatului Mondial de Raliuri WRC.

ADVERTISEMENT

O nouă provocare pentru frații Maior!

Pentru cei doi frați urmează o nouă provocare în luna aprilie, în Croația, la a doua etapă de mondială, dar vor fi prezenți și în Campionatul Național de Raliuri Betano. Acolo doresc să își apere rezultatele excelente obținute în anii trecuți, transformându-i printre cei mai populari sportivi din competiția internă.

Cel care le-a fost alături în prima lor experiență mondială, Simone Tempestini, a ținut să îi felicite pentru faptul că nu au renunțat în niciun moment la lupta pentru puncte.

ADVERTISEMENT

„Au întâmpinat multe momente grele, dar m-am bucurat să îi văd de fiecare dată mai convinși că pot obține un rezultat bun aici. Sunt sigur că ușor, ușor vor veni și rezultatele”, a spus Simone, campion mondial de juniori pentru România în 2016.

Tempestini, primul român care a reușit o mare performanță internațională!

Simone Tempestini i-a însoțit pe frații Maior în Suedia. În urmă cu 8 ani, Tempestini devenea primul român care obținea o mare performanță internațională în raliuri, devenind campion mondial de juniori.

ADVERTISEMENT

„Sprijinul lor va conta în această misiune. Suedia va reprezenta un nou început pentru noi, sper că unul spectaculos. Zăpada nu este punctul nostru forte.

Am avut câțiva kilometri în Covasna anul acesta, iar apoi în Finlanda, dar cu siguranță sunt piloți mai experimentați decât noi. Cred că va fi distractiv”, a spus Tempestini înainte de acest concurs.

ADVERTISEMENT