News

Fraudă cu certificate de handicap în Vâlcea. Procurorii efectuează verificări la instituții publice

Marți, 30 august, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au efectuat mai multe percheziții la instituții publice și la un ONG. Vizat este un caz de fraudare cu certificate de handicap.
30.08.2022 | 15:15
Frauda cu certificate de handicap in Valcea Procurorii efectueaza verificari la institutii publice
Fraudă cu certificate de handicap în atenția procurorilor. Percheziții în Vâlcea. Sursa foto: presasm.ro
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 14 percheziții se derulează pe raza județului Vâlcea, inclusiv la sediile a două instituții publice, într-un caz de fraudare cu certificate de handicap.

Fraudă cu certificate de handicap în atenția procurorilor. Percheziții în Vâlcea

Echipe de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea demarează cercetări într-o cauză penală. Acestea vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție referitoare la obținerea certificatelor de handicap.

ADVERTISEMENT

”Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, referitoare la obţinerea certificatelor de încadrare în grad de handicap.

În cursul zilei de astăzi, 30 august 2022, ca urmare a obţinerii autorizării legale de la instanţa competentă, se efectuează 14 percheziţii pe raza judeţului Vâlcea”, anunţă Parchetul.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, două percheziții au loc la sediul unor instituţii publice, una la sediul unui ONG. Restul se desfășoară la domiciliile unor persoane fizice.

O instituție publică vizate de procurorii anticorupție este Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Vâlcea.

ADVERTISEMENT

În următoarele ore, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea vor fi aduse pentru audieri mai multe persoane.

O percheziție se desfășoară și la un cabinet medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, potrivit publicației locale AnchetaOnline.

ADVERTISEMENT

În cadrul acțiunii de marți iau parte angajați din poliția judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Vâlcea, Argeș, Olt, Dolj, Gorj, Sibiu și Structura Centrală. Verificările au loc sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Prejudiciu de 5 milioane de euro la Timiș, în 2021. Aproape 500 de persoane au primit certificate de handicap false

În decembrie 2021, un șef din cadrul D.G.A.S.P.C. Timiș a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru întocmirea a aproape 500 de certificate de handicap false.

Actele se vindeau cu sume cuprinse între 500 și 2.600 de euro. Persoana acuzată a obținut o sumă de 50.000 de euro.

Prejudiciul calculat de procurorii DNA în acest caz depășește 5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT