Sport

FRF a anunțat când începe sezonul viitor din SuperLiga! Timp scurt de pregătire pentru FCSB, CFR, Rapid sau Universitatea Craiova

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat data la care va începe noul sezon din SuperLiga. Cât timp au la dispoziție echipele să se pregătească.
03.03.2023 | 20:30
FRF a anuntat cand incepe sezonul viitor din SuperLiga Timp scurt de pregatire pentru FCSB CFR Rapid sau Universitatea Craiova
15 iulie e data la care debutează sezonul 2023-2024 din SuperLiga. Sursă foto: LPF
ADVERTISEMENT

Sezonul regulat din SuperLiga e aproape de final, iar echipele se pregătesc deja de play-off, respectiv, play-out. FRF a anunțat deja când va începe sezonul 2023-2024, iar cluburile își pot stabili deja calendarul pentru pregătirea de vară.

Cluburile din SuperLiga au doar o lună la dispoziție să pregătească noul sezon

Actualul sezon din SuperLiga se va încheia pe data de 2 iunie, iar cele 16 cluburi vor la dispoziție doar o lună și 13 zile să își construiască lotul și strategia pentru viitoare ediție de campionat.

ADVERTISEMENT

Dacă luăm în calcul că jucătorii vor intra și într-o scurtă vacanță de minim o săptămână, antrenorii și conducerea cluburilor rămân de fapt cu doar patru săptămâni la dispoziție pentru transferuri, cantonamente și alte lucruri care trebuie rezolvate.

Anunțul a fost făcut chiar de Răzvan Burleanu: „FRF a anunțat când începe sezonul viitor din SuperLiga! Timp scurt pentru FCSB, CFR, Rapid sau Craiova să pregătească noul sezon”.

ADVERTISEMENT

Când se întrerupe SuperLiga pentru pauza de iarnă

Pauza de iarnă din campionat a fost stabilită după etapa de la mijlocul săptămânii 18-24 decembrie 2023 și se va încheia odată cu weekend-ul 20-21 ianuarie 2024.

Astfel, campioana României va participa în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, în timp ce vice-campioana va merge în turul doi preliminar al UEFA Europa Conference League.

ADVERTISEMENT

Echipele rămase în cursa pentru câștigarea Cupei României vor avea de asemenea un motiv în plus să lupte. Clubul care va reuși să cucerească trofeul se va califica de asemenea automat în Conference League.

Dacă una dintre echipele care termină pe podium vor reuși să câștige și Cupa României, atunci formația care va termina pe locul patru va disputa un baraj împotriva câștigătoarei unui alt duel de baraj, între primele două clasate din play-out și se va califica de asemenea în preliminariile Conference League. În cazul în care o altă echipă clasată în afară podiumului câștigă Cupa României, atunci barajul respectiv va fi disputat de locul trei în play-off.

ADVERTISEMENT

Când începe play-off-ul din SuperLiga

În sezonul 2023-2024, play-off-ul din SuperLiga va începe pe 16-17 martie 2024 și se va încheia pe 25 sau 26 mai. Tot pe 26 de mai se va disputa și manșa tur pentru barajul de menținere/promovare în SuperLiga, iar returul va avea loc pe 2 iunie 2024.

ADVERTISEMENT