Sport

FRF are concurență serioasă pentru Cosmin Olăroiu! Contract fabulos pentru a prelua o altă națională

Mirel Rădoi l-a propus pe Cosmin Olăroiu ca înlocuitor al său la naționala României. Dar FRF ar avea parte de negocieri complicate pentru această variantă.
16.10.2021 | 14:59
Mirel Rădoi l-a propus pe Cosmin Olăroiu ca înlocuitor al său la naționala României. Dar FRF ar avea parte de negocieri complicate pentru această variantă.
ADVERTISEMENT

Vacanța de opt luni pe care o are antrenorul Cosmin Olăroiu, după ce a plecat de la gruparea chineză Jiangsu Suning, deși câștigase titlul în noiembrie 2020, s-ar putea încheia în foarte scurt timp. Mirel Rădoi îl vede ca următorul selecționer al României, dar există și o variantă mult mai bună financiar. Dorit ca selecționer al Emiratelor Arabe Unite, Olăroiu cere un contract pe 3-4 ani, care ar sări cu siguranță de 10 milioane de dolari.

Tehnicianul a fost ofertat de federația din Emiratele Arabe Unite, pentru a prelua naționala acestei țări, într-un moment în care calificarea directă la Campionatul Mondial din 2022, organizat în Qatar, este tot mai puțin probabilă.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu a fost în tribune la meciul cu Irak

La mijlocul acestei săptămâni, naționala Emiratelor Arabe a remizat, pe teren propriu, 2-2, cu echipa statului Irak. Gazdele au condus cu 1-0 după golul lui Caio (minutul 34), dar oaspeții au întors rezultatul.

Al-Attas a trimis balonul în propria poartă, în minutul 74, după care Hussein i-a adus pe oaspeți în avantaj. Însă reușita lui Mabkhout, din minutul 90+4, a făcut ca scorul final să fie 2-2. La meci a asistat și Cosmin Olăroiu.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Emiratelor Arabe, Bert van Marwijk, a dat vina pe arbitraj

După meci, antrenorul naționalei Emiratelor Arabe, olandezul Bert van Marwijk, a dat vina pentru rezultat pe arbitrul asistent care nu a văzut că mingea trimisă de Khalfan Mubarak a fost reținută de portarul oaspeților dincolo de linia porții.

Dacă te uiți la reluări, vezi că mingea a trecut de linia porții, iar noi ar fi trebuit să câștigăm cu 3-2. Este incredibil de clar. Este inacceptabil ca în 2021, cu toată tehnologia, să nu vezi un astfel de gol.

ADVERTISEMENT

Este un joc din preliminariile pentru Campionatul Mondial, iar acest gol neacordat ne-ar putea costa calificarea la competiția din 2022. Noi, de fapt, am câștigat cu 3-2”, a declarat, Bert van Marwijk, la final.

Cosmin Olăroiu a câștigat patru titluri în Emiratele Arabe

Pentru a nu rata calificarea directă la competiția care va avea loc în Qatar, șefii federației din Emiratele Arabe i-au făcut o ofertă lui Cosmin Olăroiu. Tehnicianul are o imagine foarte bună în Emirate, după ce a câștigat patru titluri de campion cu Al-Ain și Al-Ahly și a ajuns în finala Ligii Campionilor Asiei.

ADVERTISEMENT

În acest moment, naționala Emiratelor se află pe locul 4 în Grupa A a celei de-a treia faze a calificărilor zonei Asiei pentru CM 2022. În cele patru etape, elevii lui Bert van Marwijk au adunat 3 puncte, din tot atâtea remize: 0-0 acasă cu Liban, 1-1 în deplasare cu Siria și 2-2 acasă cu Irak. La acestea se adaugă și înfrângerea de pe teren propriu cu Iran, 0-1.

Pe primele doupă locuri se află Iran, cu 10p, și Coreea de Sud, cu 8 p. Fiecare echipă mai are de jucat șase partide, dar misiunea celor din Emiratele Arabe este cât se poate de dificilă, în condițiile în care vor juca în deplasare împotriva Coreei de Sud (pe 11 noiembrie), Libanului, aflată acum pe locul 3, cu 5p (pe 16 noiembrie), cu Iran (1 februarie) și Irak (24 martie). Meciurile de acasă sunt cu Siria (27 ianuarie) și Coreea de Sud (29 martie).

La Campionatul Mondial din 2022 se califică direct primele două clasate în ambele grupe ale fazei a treia, iar formațiile de pe locul 3 vor juca un baraj în manșă unică, iar învingătoarea va juca un baraj intercontinental, în dublă manșă.

ADVERTISEMENT