Sport

Premieră la Federația Română de Fotbal! Ministerul Sportului va finanța forul condus de Răzvan Burleanu

Premieră absolută în sportul românesc. Pentru prima dată în istorie, Federația Română de Fotbal va fi finanțată de către Ministerul Sportului. Cel care a făcut anunțul a fost chiar Eduard Novak.
17.01.2022 | 22:40
Premiera la Federatia Romana de Fotbal Ministerul Sportului va finanta forul condus de Razvan Burleanu
Razvan Burleanu participa la Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal, desfasurata la Centrul National de Fotbal de la Mogosoaia, luni 28 iunie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal va fi finanțată în premieră de către Ministerul Sportului. Ministrul Eduard Novak a avut o întâlnire cu președintele Răzvan Burleanu și a dezvăluit că banii de la bugetul de stat vor fi acordați „în aceleaşi condiţii aplicabile tuturor celorlalte federaţii”.

Ministrul Sportului a anunțat încă din 2021 că anul acesta ministerul pe care îl conduce va acorda bani academiilor de copii și juniori ale echipelor de fotbal din România, o premieră absolută.

ADVERTISEMENT

Banii vor ajunge în contul Federației Române de Fotbal în funcție de cererile pe care le vor depune cluburile care au academii.

FRF, finanțată în premieră de Ministerul Sportului

Răzvan Burleanu n-a fost singur la întâlnirea cu Eduard Novak. Șeful de la „Casa Fotbalului” a fost însoțit de Vlăduț Munteanu, manager operațional în cadrul Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Anunțul istoric a fost făcut de către Ministrul Sportului pe pagina sa de Facebook.

„Întâlnirea de astăzi, cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal, a avut ca obiectiv restabilirea a ceea ce apreciez că ţine de normalitate, în raport cu obiectivele ministerului, dar şi ale sportului, în general.

Pentru prima dată, Ministerul Sportului va acorda finanţare acestei federaţii, în aceleaşi condiţii aplicabile tuturor celorlalte. Este un pas important în reclădirea relaţiei instituţionale, dar mai ales o investiţie în viitor.

ADVERTISEMENT

În toate ramurile şi disciplinele sportive trebuie construită baza de selecţie, iar fotbalul este unul dintre sporturile iubite, importante, în care România a avut rezultate notabile multă vreme şi pentru care există un mare potenţial.

Printre obiectivele noastre prioritare în acest an se află finanţarea academiilor de fotbal pentru copii şi juniori, iar printr-o relaţie corectă şi funcţională cu FRF, rezultatele pot fi cele pe care ni le dorim cu toţii”, a scris Eduard Novak, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu caută selecționer

În ciuda anunțului pozitiv făcut de Eduard Novak, Răzvan Burleanu are probleme mai mari cu echipa națională de seniori. Șeful Federației și Comisia Tehnică nu reușesc încă să numească un selecționer după plecarea lui Mirel Rădoi.

Negocierile dintre FRF și Ladislau Boloni sunt pe cale să cadă, dar FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că în cărțile lui Răzvan Burleanu a revenit varianta Edward Iordănescu, ultimul antrenor care a luat campionatul cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT