Sport

FRF, gest superb înainte de România – Irlanda de Nord. Critici după ce legendele naționalei au fost premiate: „Cam puțini!”. Update

Legendele naționalei României au fost premiate pe gazon înaintea amicalului cu Irlanda de Nord. Gest superb făcut de FRF
22.03.2024 | 22:35
FRF, gest superb înainte de România - Irlanda de Nord. Legendele naționalei au fost premiate pe teren. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT
22-03-2024
20:39

Florin Prunea, după ce FRF a premiat legendele României: „Un fiasco total!”

Florin Prunea s-a numărat printre cei care au decis să nu meargă la festivitatea de premiere de dinaintea amicalului România – Irlanda de Nord și a dat de pământ, din nou, cu Federația Română de Fotbal.

„Cam puțini! Cred că este răspunsul foștilor jucători pentru actualul președinte al Federației Române de Fotbal. Pentru toți acești ani de umilință. Îi felicit pe jucători, bravo lor. 

Eu mi-am asumat, așa am simțit, dar nu are rost să dezvoltăm. Din punctul meu de vedere este un fiasco total. Nu mă așteptam să fie așa de puțini jucători”, a declarat Florin Prunea, conform digisport.ro.

FRF a decis să premieze legendele naționalei României înaintea amicalului cu Irlanda de Nord. Forul condus de Răzvan Burleanu i-a invitat la meci pe „tricolorii” care au scris istorie la Euro 1984 și World Cup 1994.

Legendele României, premiate de FRF înainte de amicalul cu Irlanda de Nord

Înainte de startul amicalului dintre România și Irlanda de Nord, FRF a premiat o parte dintre jucătorii de legendă ai României. Au fost pe teren, din generația de la Campionatul European din 1984, Marin Dragnea, Ioan Andone, Gică Hagi, Silviu Lung și copiii lui Costică Ștefănescu.

ADVERTISEMENT

Iar din partea generației de la World Cup 1994 au participat Anghel Iordănescu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Corneliu Papură, Marian Ivan, Viorel Moldovan, Ilie Dumitrescu și, din nou, Gică Hagi. „Regele” a fost cel mai aplaudat. Întreaga asistență de pe Arena Națională a izbucnit în urale când i-a fost strigat numele.

Un fost internațional, săltat de Poliție înainte de meci

Au fost însă și foști fotbaliști ai naționalei mai puțin fericiți înainte de România – Irlanda de Nord. Ionel Ganea, care a participat cu „tricolorii” la Euro 2000, a fost ridicat de Poliție.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant a venit la stadion cu 30 de minute înainte de startul meciului de verificare, dar în momentul în care se îndrepta cu mașina spre zona parking a intrat într-un conflict cu oamenii legii aflați în zonă.

Ganea a ajuns la Arena Națională împreună cu familia într-un autoturism cu numere de Brașov. Se pare că fostul internațional nu a oprit la semnalele polițiștilor, motiv pentru care a fost scos cu forța din mașină și dus în autovehiculul forțelor de ordine.

ADVERTISEMENT

Monica, soția lui Ionel Ganea, a rămas în mașină alături de copilul mic care începuse să țipe speriat. Femeia explicat motivul pentru care fostul vârf de atac a fost urcat în autoturismul Poliției.

„Ce să se întâmple? I-au zis pe un ton de comandă: ‘Pune piciorul pe frână, pune piciorul pe frână’. Ionel le-a zis: ‘Vă rog frumos să îmi vorbiți frumos’.

ADVERTISEMENT

Domnul s-a agitat, ați văzut continuare. Ionel a vrut să intre în parcare. I-a zis să tragă pe dreapta pentru a-i lua permisul. Nu făcuse nimic… pentru că sunt de la poliție au putut”, a declarat soția lui Ionel Ganea.

ADVERTISEMENT