Sport

Ionel Ganea, comunicat după scandalul cu poliția la România – Irlanda de Nord: „Mă consider nevinovat! O să demonstrez abuzul la care am fost supus”. Update

Comunicat al lui Ionel Ganea după ce a fost implicat într-un scandal uriaș cu poliția înainte de România - Irlanda de Nord, scor 1-1.
23.03.2024 | 12:55
Ionel Ganea comunicat dupa scandalul cu politia la Romania  Irlanda de Nord Ma consider nevinovat O sa demonstrez abuzul la care am fost supus Update
Ionel Ganea a oferit o primă reacție după scandalul cu poliția de la România - Irlanda de Nord, scor 1-1. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
23-03-2024
10:53

Ionel Ganea, comunicat după scandalul cu poliția de la Arena Națională

Ionel Ganea a revenit cu explicații după scandalul-monstru care a avut loc la Arena Națională înainte de România – Irlanda de Nord 1-1. Fostul internațional român a fost „săltat” de polițiști din mașină, după care a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere, unde a fost amendat. 

Totodată, fostul atacant s-a ales cu suspendarea permisului de conducere pentru o lună. Prin intermediul unui comunicat de presă, Ionel Ganea a explicat varianta proprie pentru scandalul iscat în incinta celui mai mare stadion al țării. 

Fostul fotbalist a adus acuzații grave și a susținut că totul a fost un abuz. „Încă din start vă spun că am reflectat asupra a tot ce s-a întâmplat și mă consider nevinovat.

Știu, lumea spune că Ganea e nebun, dar de fiecare dată când am făcut ceva, mi-am recunoscut vina. De data asta nu o am și o să mă lupt pentru a demonstra abuzul la care am fost supus. Înainte de intrare am fost solicitat de un om de ordine să arăt biletul pentru parcare, în timp ce am prezentat acest bilet, domnul polițist zbiera în mod repetat: ‘calcă frâna, calcă frâna!’.

Fără niciun motiv, pentru ca mașina staționa, iar eu nu aveam cum să arăt acel bilet din mers. Precizez că în acest interval nu am auzit avertizările sonore ale poliției, nu aveam muzica pornită în mașină, iar din motiv consider că nu au fost date avertizări sonore. 

L-am rugat să vorbească, să se adreseze frumos, iar din această cauză cred că s-a simțit ofensat. Mi-a spus să trag mașina pe dreapta, că-mi ia permisul! Trebuie să precizez că nu s-a prezentat, nu mi-a cerut civilizat actele -zbiera și era foarte agitat și îmi tot repeta că-mi ia permisul!

În mașină nu eram singur, mai erau soția mea și unchiul acesteia -ambii pot confirma acest lucru. Mai mult, copilul a început să plângă, s-a speriat foarte tare și nici acest detaliu nu a contat pentru ei. L-am întrebat motivul pentru care vrea să-mi ia permisul, pentru că nu am greșit cu nimic, dar repeta mai departe că îmi ia permisul.

Atunci am continuat deplasarea! Am oprit pentru controlul mașinii și ne-am îndreptat spre parcarea subterană! După aceea s-a văzut ce s-a întâmplat! M-au scos din mașină și mi-au luat cheile, deși mașina mea bloca intrarea în parcarea subterană. Și vreau să mai lămuresc o informație care a apărut în presă, cum că nu am avut bilet de parcare, am avut și vi-l prezint. 

Consider ca domnul comisar Pintianu și domnul Ciochină au vrut să se remarce și au făcut abuz în serviciu! Pentru asta o să mă adresez justiției. Vreau să mai spun că am citit comunicatul lor și consider că nu e conform cu realitatea.

Asemenea comportament la un polițist care are pe el haina statului român este inacceptabil, ministrul Predoiu nu poate să accepte asemenea oameni, dacă nu face lumină în acest caz, ar trebui să își dea demisia. Este o abatere foarte gravă din partea lor, nu am omorât pe nimeni, am fost calm, civilizat și repet, de fiecare dată, dacă am greșit, am recunoscut, acum nu am pic de vină”, a fost comunicatul lui Ionel Ganea, potrivit ProSport

23-03-2024
10:01

Ionel Ganea, prima reacție după scandalul cu poliția de la România - Irlanda de Nord 1-1

Ionel Ganea a fost protagonistul unui scandal uriaș înainte de fluierul de start al meciului România – Irlanda de Nord, scor 1-1. Fostul fotbalist a sosit vineri seară la Arena Națională cu familia pentru a urmări amicalul echipei naționale. 

În incinta celui mai mare stadion al țării, Ionel Ganea a fost oprit de polițiști, însă fostul atacant și-a văzut de drum. Ulterior, agenții de poliție l-au scos cu forța din mașină pe Ionel Ganea.

Fostul internațional român a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere, după care a fost amendat. Mai mult decât atât, Ionel Ganea s-a ales cu suspendarea permisului pentru o lună. 

Ionel Ganea a anunțat că va explica detaliile incidentului controversat prin intermediul unui comunicat de presă. “Oi fi eu nebun, dar aseară nu a fost cazul (n.r. ca autoritățile să procedeze astfel), ținând cont că în mașină eram cu soția și copilul”, a fost scurta reacție a lui Ionel Ganea, potrivit Digisport

22-03-2024
20:51

Ionel Ganea, amendat și cu permisul ridicat

Poliția Română a anunțat că Ionel Ganea s-a ales cu amendă și suspendarea permisului pentru o lună după incidentul petrecut la Arena Națională, înainte de amicalul România – Irlanda de Nord.

”În urma discuțiilor apărute în spațiul public și a imaginilor în care se observă un bărbat aflat într-o autospecială de poliție, pentru clarificarea situației de fapt, facem următoarele precizări.

La data de 22 martie a.c., în jurul orei 21:00, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere aflați în proximitatea stadionului Național Arena pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță rutieră precum și fluidizarea traficului rutier, au au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat.

Conducătorul autovehiculului nu a respectat semnalele polițistului rutier continuându-și deplasarea. În acest context, inițial, polițiștii i-au solicitat prin intermediul stației de amplificare să oprească, iar ulterior, pentru că nu s-a conformat, au procedat la blocarea autovehiculului, extragerea conducătorului și conducerea acestuia la sediul Brigăzii Rutiere, pentru stabilirea situației de fapt.

Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatura din dotare, rezultate indicate fiind 0, respectiv negativ. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare 2650 de lei, pentru nerespectarea semnalelor și indicațiilor polițistului rutier, precum și pentru lipsa documentelor prevăzute de legislația rutieră în vigoare, fiind dispusă totodată și măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul venit de la Brigada Rutieră.

Echipa națională joacă prima partidă de pregătire pentru Euro 2024. Edi Iordănescu a decis să folosească un prim ”11” în care l-a titularizat în poartă pe Florin Niță, iar în linia de atac îi folosește pe Man, Pușcaș și Coman.

Scandal făcut de Ionel Ganea înainte de România – Irlanda de Nord

Fostul internațional Ionel Ganea a fost implicat într-un scandal uriaș la sosirea la Arena Națională pentru amicalul România – Irlanda de Nord. El a ajuns într-o mașină a poliției în urma acestui incident.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant a venit la stadion cu o jumătate de oră înainte de startul întâlnirii, dar în momentul în care se îndrepta cu mașina spre parcare a intrat într-un conflict cu oamenii legii aflați în zonă.

Ganea a ajuns la Arena Națională împreună cu familia într-un autoturism cu numere de Brașov. Se pare că fostul fotbalist nu a oprit la semnalele polițiștilor și din această cauză a fost scos cu forța din mașină și dus în vehiculul forțelor de ordine.

ADVERTISEMENT

Monica, soția fostului atacant al naționalei României, a rămas în mașină alături de copilul mic care începuse să țipe speriat. După ce i-a dat de mâncare, ea a explicat motivul pentru care Ganea a fost urcat în mașina de poliție.

”Ce să se întâmple? I-au zis pe un ton de comandă: ‘Pune piciorul pe frână, pune piciorul pe frână’. Ionel le-a zis: ‘Vă rog frumos să îmi vorbiți frumos’. Domnul s-a agitat, ați văzut continuare. Ionel a vrut să intre în parcare. I-a zis să tragă pe dreapta pentru a-i lua permisul. Nu făcuse nimic… pentru că sunt de la poliție au putut”, a declarat soția lui Ionel Ganea.

ADVERTISEMENT

Numeroase forțe de ordine la Arena Națională

Echipa națională a României este neînvinsă de 11 meciuri, iar selecționerul Edi Iordănescu își dorește să prelungească seria invincibilității cât mai mult. Dacă trece fără înfrângere și de aceste două examene, cu Irlanda de Nord și Columbia, ”tricolorii” se pot gândi serios să egaleze recordul all-time.

În perioada mai 1974 – decembrie 1975, naționala a avut 16 meciuri consecutive fără înfrângere. Pentru a stabili un nou record, ”tricolorii” ar mai avea de trecut încă trei hopuri, amicalele cu Bulgaria (4 iunie) și Liechtenstein (8 iunie), și primul meci de la Euro 2024, cu Ucraina sau Islanda (17 iunie).

ADVERTISEMENT

Jandarmeria e pregătită de orice la România – Irlanda de Nord. Autoritățile au decis mobilizarea unui număr important de forțe de ordine, mai ales că contextul incidentelor și arestările din ultima vreme în rândurile ultrașilor.

ADVERTISEMENT
Tags: