Fotbal intern

FRF, ipoteză surprinzătoare în ”scandalul VAR”: ”Cupa României va beneficia probabil prima”

07.03.2021 | 11:09
ADVERTISEMENT

Implementarea sistemului VAR în Liga 1 este cerută de majoritatea finanțatorilor din fotbal. Însă, Cupa României ar putea fi prima competiție internă care să beneficieze de asistența arbitrajului video.

LPF și FRF își pasează responsabilitatea și obligativitatea introducerii sistemul VAR în fotbalul românesc, iar reprezentanții cluburilor din Liga 1 au hotărât în cadrul ultimei Adunări Generale, din 4 martie, să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne pentru a fi mediat conflictul cu FRF pe tema arbitrajului video.

ADVERTISEMENT

Directorul Tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, susține că forul pe care îl reprezintă nu se opune introducerii VAR în România. A enunțat și prima competiție care ar putea beneficia de această tehnologie.

Un nou episod în războiul dintre FRF și LPF: ”Am înțeles că ei își dau niște salarii exagerate”

Mihai Stoichiță a precizat că și în cazul în care FRF și LPF vor ajunge la un consens în privința implementării tehnologiei VAR în Liga 1, acest lucru nu va fi posibil mai devreme de 8-10 luni.

ADVERTISEMENT

Conform oficialului FRF de atât timp ar avea nevoie arbitrii români pentru a fi instruiți. Însă, Stoichiță spune că VAR ar putea fi introdus în Cupa României, competiție organizată de FRF. În plus, introducerea VAR ar veni cu anumite sacrificii.

Am înțeles că ei își dau niște salarii exagerate pentru nivelul nostru. Am înțeles că sunt 2.000.000 de lei pentru 20 și ceva de angajați. Și ei vor să finanțăm noi acest proiect al VAR-ului. Cupa României e organizată de FRF și probabil că va fi prima care va beneficia de VAR.

ADVERTISEMENT

Să zicem că ne înțelegem cu Liga și implementăm VAR, dar asta nu se va întâmpla decât după opt-zece luni. Arbitrii trebuie instruiți, vom pierde o brigadă de arbitri pe etapă, cei mai buni arbitri trebuie să stea în camera VAR.

 N-a spus nimeni că n-avem nevoie de VAR, ne dorim VAR. Dacă se va ajunge la o soluție între cele două foruri, introducerea sistemului va dura”, a explicat Sotichiță, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, artileria grea a LPF în războiul cu FRF

Duelul de la distanță dintre FRF și LPF se dă între președintele Federației, Răzvan Burleanu și secretarul general al Ligii, Justin Ștefan.

Profitând de situația conflictuală dintre cele două foruri, Ștefan a insinuat recent că ar putea candida la șefia FRF, ca o garanție că dorința finanțatorilor din Liga 1 de introducere a VAR-ului ar fi astfel aplicabilă.

”În 2022 vom avea alegeri la FRF. Mă gândesc tot mai serios să particip la alegeri, la anul. Fotbalul românesc merge tot mai jos, Răzvan Burleanu nu mai are susținerea de acum trei ani”, a declarat secretarul general al LPF la  Look Sport.

ADVERTISEMENT