Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

FRF, prima reacție după decizia de rejucare a meciului Sepsi – FCU Craiova. „Sunt surprins, chiar dacă sportiv e corect că se joacă pe teren!” Video exclusiv

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a analizat la Fanatik SuperLiga decizia luată de Comsiai de Recurs ca partida Sepsi - FCU Craiova să se rejoace.
10.03.2023 | 12:09
FRF prima reactie dupa decizia de rejucare a meciului Sepsi  FCU Craiova Sunt surprins chiar daca sportiv e corect ca se joaca pe teren Video exclusiv
Reacția FRF, prin vocea lui Andrei Vochin, la decizia Comisiei de Recurs de rejucare la Sepsi - FCU Craiova. Sursă foto: Sportpictures.ei / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În direct la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Andrei Vochin s-a arătat surprins că decizia Comisiei de Disciplină a fost întoarsă de cei de la Recurs. Astfel, Sepsi – FCU Craiova se rejoacă, după ce în prima fază se dictase meci câștigat la masa verde de gazde pentru scandările xenofobe din galeria oaspeților. 

Andrei Vochin, prima reacție din partea FRF după ce Comisia de Recurs a dictat rejucare la Sepsi – FCU Craiova: “Decizie surprinzătoare”

VEZI VIDEO MAI JOS

“Dat fiind faptul că în ultima perioadă de timp Comisia de Recurs a schimbat destul de rar decizia Comisiei de Disciplină, pot spune că este o decizie surprinzătoare. Din punct de vedere strict sportiv sunt mulțumit că se decide pe teren. Dar cealaltă parte se referă la respectarea regulamentelor și de aici vin toate aceste discuții.

ADVERTISEMENT

Una peste alta e o dovadă clară că aceste comisii sunt independente, nu sunt interferențe. Fiecare interpretează legea în vigoare așa cum crede de cuviință. Sunt interesat să aflu pe ce se bazează motivarea”, a explicat Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Robert Niță, influencerul FANATIK SUPERLIGA, s-a declarat mai degrabă de acord cu decizia Comisiei de Recurs. Și consideră că membrii de la Apel, dar și arbitrul Andrei Chivulete, cel care a oprit jocul Sepsi – FCU Craiova, ar avea ceva explicații de dat. În condițiile în care decizia Comisiei de Recurs vine cu o hotărâre diferită.

ADVERTISEMENT

Robert Niță aprobă decizia Comisiei de Recurs de la Sepsi – FCU Craiova: “Este normal ca ultima echipă din play-off să se decidă pe teren”

“Până la urmă așa este normal, ca ultima echipă în play-off să se decidă pe teren. Să ținem cont de regulamente și să le respectăm. E bine că s-a făcut diferența între xenofobie și rasism și întoarcerea deciziei dă o notă de respect pentru competiție. Poate atrage și atenția membrilor primei comisii că ar trebui să judece mai atent.

Dacă regulamentul este clar, nu văd de ce o comisie ia o decizie și cealaltă o îndreaptă. Sportiv, fotbalistic și moral este foarte bine că se joacă pe teren. Sunt curios ce ne va comunica CCA, înseamnă că arbitrul Chivulete a greșit din moment ce se rejoacă. Sau a confundat termenii”, a declarat Robert Niță la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin a intervenit și a precizat că sunt pur și simplu interpretări diferite ale aceluiași regulament. Și că pentru UEFA nu ar exista neapărat o diferență între rasism și xenofobie. Unul dintre motivele pentru care membrii Comisiei de Recurs au întors decizia inițială este că regulamentul prevede sancțiunea de pierdere a meciului la masa verde doar pentru rasism. Nu și pentru xenofobie.

Andrei Vochin, despre deciziile total diferite pe care le-au luat Comisia de Disciplină și cea de Recurs pe aceeași speță, la Sepsi – FCU Craiova

“Există fel de fel de documente emise de Consiliul Europei în ultimul timp prin care se face o similitudine între rasism și xenofobie. Așa se interpretează. Sunt decizii date, vorbim aici despre jurisprudență. De altfel, la UEFA, în regulamentul internațional, cele două sunt aproape cumulate. Rasismul include și xenofobie. Poate că interpretarea a fost în sensul ăsta. Sunt interpretări diferite ale aceluiași regulament”, a continuat Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu a intervenit în discuție și a cerut pedepse mai mari pentru arbitri: “Până la urmă cine plătește? S-a făcut o greșeală. În campionatul românesc, arbitrii au prea mare putere. Se fac foarte multe greșeli și nu plătește nimeni. Nu mai spunem că și cu VAR. Și totuși nu plătește nimeni nimic, să văd și eu un arbitru suspendat patru, cinci etape”.

Este o primăvara de vis pentru iubitorii fotbalului! Fanatik SuperLiga, emisiunea exclusivităților din fotbalul românesc, poate fi urmărită începând de săptămâna trecută în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 10:30. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi "învaţă" bebeluşul de 9 luni să conducă. Gestul inconştient, filmat şi postat online
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Robotul ION ne ajută să schimbăm buletinul. Doar din două vorbe
Robotul ION ne ajută să schimbăm buletinul. Doar din două vorbe
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!