Sport

FRF risipește speranțele CSA Steaua de promovare: „Nu au depus documentele necesare!”

FRF a anunțat că CSA Steaua a depus o cerere pentru modificarea statului juridic. Instituția anunță însă că „militarii” nu pot promova.
09.08.2023 | 14:22
FRF risipeste sperantele CSA Steaua de promovare Nu au depus documentele necesare
FRF taie elanul suporterilor CSA Steaua în privința promovării. foto: colaj fanatik
ADVERTISEMENT

AS47 a anunțat că CSA Steaua București a început demersurile pentru modificarea statului juridic și a depus o cerere în acest sens. FANATIK a cerut lămuriri suplimentare de la FRF, iar răspunsul primit nu lasă loc de dubii: în acest moment, echipa Armatei nu are drept de promovare în SuperLiga.

FRF, răspuns pentru FANATIK cu privire la dreptul de promovare al CSA Steaua București

Federația Română de Fotbal a oferit mai multe detalii cu privire la acest subiect într-un răspuns oferit FANATIK: „Ca urmare a solicitării dumneavoastră, Departamentul Juridic al FRF face următoarele precizări:

ADVERTISEMENT

1. CSA Steaua a formulat în termenul regulamentar o solicitare cu privire la cesiunea activității sportive către un club de drept privat. Până în prezent, însă, nu au fost depuse și alte documente care să susțină cererea respectivă.

2. Federația Română de Fotbal nu poate formula speculații și nici nu poate prezenta scenarii astfel cum ne solicitați. Având însă în vedere că în prezent impedimentul cluburilor de drept public de a fi membre ale unei ligi profesioniste reprezintă o restricție impusă de lege, modificarea cadrului legal aplicabil reprezintă un scenariu dintre cele posibile pentru ca entitatea sportivă în discuție să poată promova în primul eșalon fotbalistic.

ADVERTISEMENT

3. Orice solicitare a unui club însoțită de documentele aferente va fi analizată la momentul respectiv prin raportare la cadrul regulamentar/legal în vigoare în acel moment. Vă mulțumim! Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal”.

Asociația Steliștilor 1947 a anunțat că CSA Steaua București a depus în termen util o cerere pentru modificarea statului juridic

Asociația Steliștilor 1947 a emis un comunicat prin care a confirmat că roș-albaștrii au depus cererea pentru modificarea statutului juridic până la termenul-limită de 5 august: „DA, Clubul Steaua a înștiințat, în timpul regulamentar, Federația Română de Fotbal că își va schimba statutul într-o entitate de drept privat pentru a promova în Liga 1 la fotbal”.

ADVERTISEMENT

Organizația a asigurat că lucrurile se vor rezolva în scurt timp: „Toate documentele necesare vor fi depuse de Steaua, după ce se vor finaliza discuțiile cu partenerii privați și se va ajunge la o concluzie cu privire la noua formă de organizare a echipei de fotbal”.

Conducerea clubului ar agrea un parteneriat cu o companie sau un om de afaceri: „Contrar tuturor știrilor false apărute în mass-media, clubul Steaua își dorește un partneriat privat în care rolul său va fi de a proteja marca Steaua și a urmări performanța”.

ADVERTISEMENT

Suporterii vor de asemenea să facă parte din noua entitate juridică: „AS47 a trimis o cerere pentru a face parte dintr-o viitoare asociere, pentru a urmări și transmite mai departe cât se poate de transparent informații suporterilor. #CeiCareNUauTrădat #spiritdeluptă #aicieSteaua #vremSteauaînA #înGhenceadoarSteaua”.

ADVERTISEMENT