Sport

FRF, sancționată de UEFA după incidentele de la România U21 – Ucraina U21

La mai bine de o lună după disputarea meciului România U21 - Ucraina U21 0-1, UEFA a sancționat FRF pentru incidentele create de fani în tribune.
31.07.2023 | 22:40
FRF sanctionata de UEFA dupa incidentele de la Romania U21  Ucraina U21
La mai bine de o lună după disputarea meciului România U21 - Ucraina U21 0-1, UEFA a sancționat FRF pentru incidentele create de fani în tribune. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au încheiat pe ultimul loc și fără gol marcat în grupa de la Euro 2023. După dezastrul de la turneul final, selecționerul Emil Săndoi a demisionat de la cârma naționalei de tineret și a fost înlocuit cu Daniel Pancu, așa cum a dezvăluit Horia Ivanovici la emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

UEFA a amendat FRF după incidentele de la România U21 – Ucraina U21

Ultrașii de la Uniți Sub Tricolor și-au dat în petec la partida România U21 – Ucraina U21 de la turneul final al Euro 2023, iar FRF a fost amendată drastic de UEFA pentru incidentele petrecute pe stadionul din Ghencea.

ADVERTISEMENT

Comisia de Etică și Disciplină a forului continental nu a ținut cont de faptul că România a fost co-organizatoare a competiției alături de Georgia și a penalizat cu 21.000 de euro federația de la București pentru gesturile suporterilor.

Din această sumă, 5.000 de euro a fost amenda pentru mesajele provocatoare, cu legături politice, iar 1.000 de euro pentru folosirea de torțe. Ceilalți 15.000 de euro din amendă au fost dictați pentru pentru alte probleme.

ADVERTISEMENT

Mai mult, reprezentativa U21 se va afla în atenția UEFA în următorii doi ani. Dacă vor mai exista incidente, ”tricolorii” vor juca un meci cu stadionul parțial închis. Iar sectorul închis trebuie să reprezinte cel puțin 50% din capacitate.

Explicațiile lui Săndoi pentru parcursul sub așteptări

Aproape de finalul partidei, mai mulţi membri ai unui grup de suporteri ai echipei naţionale au afişat un banner cu un mesaj interzis de către organizator. Personalul societăţii specializate de pază a încercat să reţină bannerul, ocazie cu care între stewarzi şi grupul de suporteri a avut loc o scurtă altercaţie.

ADVERTISEMENT

Situaţia a fost aplanată imediat de către efectivele de jandarmi aflate în apropiere, iar, la finalul partidei, după ieşirea suporterilor pe platoul central din spatele Peluzei Nord, au fost constituite dispozitive de blocare ale Jandarmeriei pentru legitimarea, identificarea şi luarea măsurilor legale.

Emil Săndoi a vorbit despre parcursul execrabil al României U21 la Campionatul European de Tineret 2023, explicând prin ce situații a trecut. El a spus și motivul pentru care l-a folosit pe Alexandru Ișfan, în detrimentul lui Adrian Mazilu, puștiul Farului, care a avut un sezon bun pentru ”marinari”.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a fost enervat după meciurile României U21, criticând Federația Română de Fotbal, dar și pe selecționerul Emil Săndoi. Tehnicianul a considerat că a fost o greșeală gravă a FRF-ului, când Mihai Stoichiță, directorul tehnic, a spus că ”tricolorii” au puterea necesară pentru a câștiga Campionatul European de Tineret.

ADVERTISEMENT