Sport

FRH, sancţiuni uriaşe pentru cluburile care nu respectă regulile anti-COVID-19! Oferta hotelurilor pentru cazarea cluburilor este exorbitantă. Vezi sumele. Exclusiv

24.08.2020 | 20:25
FRH sanctiuni uriase pentru cluburile care nu respecta regulile antiCOVID19 Oferta hotelurilor pentru cazarea cluburilor este exorbitanta Vezi sumele Exclusiv
ADVERTISEMENT

Luni, 24 august, a avut loc o nouă şedinţă a Consiliului de Administraţie FRH în care s-au pus la punct câteva aspecte despre noul sezon de handbal, care încă nu se ştie când va putea începe. FRH a stabilit sancţiuni uriaşe pentru cluburile care nu respectă regulile anti-COVID-19. Tot în şedinţă s-au stabilit primele oferte ale hotelurilor, în cazul în care competiţia se va desfăşura sub formă de mini-turnee.

Oficialii Federaţiei speră să înceapă sezonul cu primele meciuri pe 3 septembrie, cu meciurile restante din sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin. FRH speră ca noul Ordin emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii să permită desfăşurarea meciurilor de handbal.

ADVERTISEMENT

În acest moment, conform Ordinului actual, echipele nici nu se pot măcar antrena normal în sală, acolo unde trebuie să existe un spaţiu de 7 metri pătraţi pentru fiecare jucător şi o distanţă de 2 metri, lucru imposibil pentru desfăşurarea normală a activităţii.

FRH, sancţiuni uriaşe pentru cluburile care nu respectă regulile anti-COVID-19! Amendă între 5000 şi 10.000 de lei

Toată lumea speră ca echipele să poată începe treaba în septembrie, mai ales că în alte ţări regulile nu sunt atât de stricte şi competiţiile vor putea începe. Însă, FRH a stabilit amenzi importante pentru cluburi în situaţia în care protocolul anti-COVID-19 nu este respectat.

ADVERTISEMENT

Astfel, cluburile vor fi obligate să plătească amenzi cuprinse între 5000 şi 10.000 de lei în cazul în care nu sunt respectate regulile COVID-19, de la cele elementare (dezinfectare, purtarea măştii) până la cazurile pozitive din echipă.

De asemenea, dacă o echipă are 3 cazuri COVID-19 şi meciul nu se poate disputa din această cauză, formaţia în cauză va pierde cu 0-10 meciul, iar la două astfel de abateri aceasta poate fi exclusă din campionat.

ADVERTISEMENT

Cât costă cazarea în mini-turneele dorite de FRH: 180 de lei pe noapte pentru fiecare jucătoare. Fiecare masă – 70 de lei!

Planul FRH pentru desfăşurarea acestui sezon este sub formă de mini-turnee, atât pentru încheierea Cupei României (ediţie începută anul trecut), cât şi pentru noul sezon, care ar trebui să înceapă în septembrie.

Propunerea Federaţiei pentru aceste competiţii este ca echipele să fie cantonate 14 zile înainte de începutul meciurilor în acelaşi hotel şi meciurile se vor desfăşura în aceeaşi sală. În cadrul unui mini-turneu, ar putea să se desfăşoară 3-4 echipe de campionat.

ADVERTISEMENT

Însă, mai întâi trebuie să se completeze Cupa României. La feminin au rămas de disputat meciurile, SCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina din sferturi. Iar în Final Four, câştigătoarele vor întâlni Rapid şi Gloria Buzău.

Turneul ar urma să se desfăşoare în Capitală şi în şedinţa CA s-a prezentat oferta unui hotel din Bucureşti pentru cluburile participante în Cupa României. Astfel, din informaţiile FANATIK, cazarea costă 180 de lei / noapte pentru fiecare jucătoare, masa de prânz şi cina ar costa câte 70 de lei / jucătoare, conform ofertei prezentate în CA. O sumă importantă pentru cluburi care vor fi nevoite să

ADVERTISEMENT