Acest fruct e bine să îl mănânci cu tot cu semințe. Specialiștii spun că au beneficii uimitoare și că trebuie sparte și înghițite. Chiar și așa, multe persoane aleg să arunce, crezând că pot fi în pericol.
Fructele și legumele au beneficii uimitoare pentru organismul nostru. Puține persoane însă aleg să mănânce și semințele. De obicei atunci când curățăm fie un ardei, fie un măr, avem grijă să eliminăm rapid semințele.
Există însă un fruct pe care e bine să îl mănânci cu tot cu semințe. Iar medicul Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a spus ce beneficii au acestea, dar și de ce să nu le mai aruncăm niciodată.
Este vorba despre struguri. Dacă nu îi mănânci cu tot cu semințe, mai bine schimbă acest lucru. Adevărul este că semințele au beneficii de-a dreptul uimitoare pe care nu merită să le pierzi.
Potrivit specialistului, în semințele de struguri se regăsesc o mulțime de antioxidanți. Astfel, acestea trebuie sparte și înghițite și nicidecum aruncate. Substanțele care se regăsesc în ele ne pot proteja în fața unor boli grave.
”Este foarte important ca la orice fruct să fie cât mai mic și cât mai colorat. Asta înseamnă cât mai mulți antioxidanți, vitamine și minerale, raportate la caloriile cu care vine acest aliment. (…).
Dacă vorbim de struguri și antioxidanții pe care îi conțin, atât în coajă, strugurii roșii în special, dar și în semințe, acestea trebuie sparte și înghițite, nu trebuie aruncate, aceste alte substanțe prezente în fructe ne protejează de diverse boli.
Este mult mai bine să luăm acest zahăr din fructe, decât din zahărul alb, rafinat. La fructe contează foarte mult cantitatea totală pe care o mâncăm, dar și alimente mai mâncăm pe lângă”, a spus Cristian Mărgărit, la DC Medical.
Din ce alte motive e bine să mănânci cu tot cu semințe strugurii? Semințele pot fi și gustoase. De asemenea, acestea au proprietăți de subțiere a sângelui, conform studiilor efectuate de-a lungul timpului, arată Healthline.
În același timp, semințele de struguri mai conțin și proantocianidine. Acesta un polifenol bogat în antioxidanți care dă plantelor culoarea roșie, albastră sau purpurie. Iar el poate reduce inflamația și ne protejează organismul de stresul oxidativ.