Sport

Frustrarea lui Elias Charalambous după FCSB – Rapid 1-2: „Ne-am bătut singuri!”

Elias Charalambous consideră că înfrângerea suferită de FCSB în derby-ul cu Rapid este nemeritată, pentru că echipa sa a fost cea care a dominat jocul.
05.11.2023 | 23:23
Frustrarea lui Elias Charalambous dupa FCSB  Rapid 12 Neam batut singuri
Elias Charalambous reactioneaza in meciul de fotbal dintre FCSB si Rapid Bucuresti, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 5 noiembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB a terminat cu o înfrângere turul actualului sezon din SuperLiga, 1-2 pe teren propriu în derby-ul cu Rapid, și este în pericol de a pierde poziția de lider în clasament. CFR Cluj joacă luni în deplasare cu Hermannstadt și poate trece pe primul loc dacă va scoate măcar un punct la Sibiu.

Elias Charalambous, după FCSB – Rapid 1-2: „Ne-am bătut singuri”

Într-o atmosferă de zile mari, creată de cei peste 40.000 de suporteri frenetici prezenți în tribunele „Arenei Naționale”, Rapidul s-a impus mai clar decât o arată scorul de 2-1 în derby-ul cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Giuleștenii au marcat de două ori prin Papeau și Iacob în finalul primei reprize, în urma unor gafe imense comise de apărătorii FCSB-ului, iar avantajul luat înainte de pauză s-a dovedit a fi hotărâtor. Gazdele nu au putut decât să reducă din diferență în partea secundă prin Dawa, deși au fost la un pas de egalare în minutul 86, dar golul lui Șut a fost anulat pentru un offside milimetric.

La finalul jocului, Elias Charalambous, tehnicianul lui FCSB, s-a arătat extrem de nemulțumit de rezultatul final, considerând că acesta este unul nedrept. În opinia sa, FCSB a fost echipa mai bună, care ar fi meritat să câștige, dar gafele comise în apărare în finalul primei reprize au înclinat decisiv balanța în favoarea giuleștenilor.

ADVERTISEMENT

„La prima impresie, cu siguranță că nu suntem fericiți când pierdem un meci, ne-am dorit victoria, dar cred că ne-am bătut singuri. Am controlat meciul la început, am fost echipa cu ocaziile și am fost periculoși când am avut posesia, nu când a avut-o adversarul.

Din două erori prostești am luat goluri, îmi pare rău pentru jucători, pentru efortul făcut. De asta sunt nervos astăzi, pentru că, din prestațiile celor două echipe, cred că scorul nu relevă ce s-a întâmplat pe teren. 

ADVERTISEMENT

Cred că am fost mai buni decât ei, am făcut erori prostești, asta trebuie să îmbunătățim. Îmi pare rău pentru jucători, pentru fani, pentru că au umplut stadionul, sunt lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim. Am avut multe ocazii, a fost greu să mergi la pauză cu 2-0, voiam să intrăm în meci, am înscris al doilea gol, dar din păcate a fost ofsaid. 

Meciul s-a terminat. Îmi pare rău pentru fani, au fost incredibili azi, ne-am fi dorit să câștigăm meciul pentru ei, din păcate nu s-a putut. Nu trebuie să mergem în jos, în situațiile dificile echipele mari își arată personalitatea. Ne temem doar de noi, trebuie să fim mai buni.

ADVERTISEMENT

Am spus că nu suntem fericiți când pierdem, jucătorii au dat totul, am făcut greșeli, îmi pare rău pentru fotbaliști pentru că am dat totul, am spus că am primit goluri prostești, noi trebuie să continuăm”, a declarat Elias Charalambous la finalul meciului FCSB – Rapid 1-2, din etapa 15 a SuperLigii.

Tehnicianul cipriot a vorbit apoi și despre partida din etapa viitoare cu FC U Craiova, când nu-i va putea utiliza pe Pantea și Octavian Popescu, jucători eligibili pentru regula U21, din cauza cumului de cartonașe galbene. Cel mai probabil, el va fi nevoit să-l foloseacă titular pe Radaslavescu.

„Dacă vom avea jucători suspendați trebuie să găsim o soluție, respectăm regulile și vom face ceea ce trebuie făcut”, a mai spus Elias Charalambous.

ADVERTISEMENT
1,80 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul FCSB - FC U Craiova