News

Furt chiar în sediul secției de poliție, în Deva. Un polițist a rămas fără baston și cătușe

Furt chiar în sediul secției de poliție, în Deva. Un polițist a constatat că cineva i-a spart fișetul metalic unde își ținea bastonul, cătușele și spray-ul din dotare.
08.04.2023 | 11:42
Furt chiar in sediul sectiei de politie in Deva Un politist a ramas fara baston si catuse
Furt chiar în sediul secției de poliție, în Deva. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Furt chiar în sediul secției de poliție din Deva. Un polițist a rămas fără baston, cătușe și spray, după ce o persoană necunoscută i-a spart fișetul metalic unde își ținea lucrurile. Polițiștii din cadrul Biroului Control Intern al Inspectoratului de Poliție Județeană Hunedoara încearcă să afle acum cine e responsabil.

Furt chiar în sediul secției de poliție din Deva

“În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, cercetările vizând stabilirea circumstanțelor comiterii faptei și luarea măsurilor legale ce se impun”, a declarat Carla Strujan, reprezentant IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Potrivit stiridinhunedoara.ro, ancheta nu a avansat momentan. ”La data de 04 aprilie 2023, poliţiştii Biroul Control Intern din cadrul IPJ Hunedoara au fost sesizaţi de un agent de poliție.

Acesta a relatat că în data de 04 aprilie 2023, în intervalul orar 08:00-16:00, din fișetul metalic ce se află în biroul din cadrul Compar­ti­men­tului de Proximitate al Poliției Mu­ni­cipiului Deva (în care agentul de poliție își desfășoară activitatea), i-au dispărut o tonfă, un spray iritant lacrimogen și o pereche de cătușe”, am ia transmis IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Dacă unii polițiști se trezesc că le dispar lucrurile chiar în interiorul secției, alți oameni ai legii își pierd pistoalele sau încărcătoarele, cum este și cazul unui agent din București. ”Cu privire la informaţiile apărute în spațiul public, conform cărora un polițist ar fi pierdut încărcătorul armei din dotare, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele: În cursul serii de 7 noiembrie a.c., în momentul predării armamentului și muniției din dotare, la ieșirea din schimb, un polițist, din cadrul Secției 12, a constat lipsa unui încărcător de rezervă, cu cele 15 gloanțe aferente.

În momentul de față se efectuează demersuri în vederea recuperării încărcătorului și muniției. De asemenea, au dispuse verificări, prin intermediul structurii de control intern”, transmitea Poliția Capitalei în acel moment. Se pare că polițistul și-a pierdut încărcătorul fără să realizeze, însă acesta a fost găsit la o groapă de gunoi în Ilfov, câteva ore mai târziu.

ADVERTISEMENT

”În această seară, în jurul orei 20,30, un angajat al unei gropi de gunoi, din judeţul Ilfov, a sesizat poliţiştii din Ilfov cu privire la faptul că, în timp ce îşi desfăşura activitatea, a descoperit o pungă în care se afla un încărcător de pistol ce conţinea 15 cartuşe”, a transmis DGPMB în luna noiembrie a anului 2022.

Și mai grav, în urmă cu o lună un polițist din Botoșani era jefuit. “Din cercetări, a reieşit faptul că acesta, în timp ce se afla pe Calea Naţională, din municipiul Botoşani, prin folosirea violenţei, i-ar fi sustras unui bărbat, care se deplasa în zona respectivă, borseta”, a declarat purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenișcu.

ADVERTISEMENT

Mai mult, polițistul a fost lovit de un alt bărbat pentru a-l ține la pământ. Între timp cei doi atacatori au fost prinși de un echipaj al Poliției care se afla în patrulare. Cei doi bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile și își vor petrece următoarea perioadă de timp după gratii, în funcție de sentință.

ADVERTISEMENT