News

Furtuna Ciaran face ravagii în Europa. Sunt cel puțin zece morți, mai multe oraşe au fost inundate

Furtuna Ciaran continuă să facă victime şi să provoace pagube însemnate în Italia, Franţa şi Belgia. În unele zone şcolile au fost închise, iar transportul public suspendat.
03.11.2023 | 12:32
Furtuna Ciaran face ravagii in Europa Sunt cel putin zece morti mai multe orase au fost inundate
Imagine cu inundaţiie provocate de Ciaran în Franţa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În urma furtunii Ciaran, care mătură parte de vest a Europei, cel puţin zece persoane au murit, inclusiv un copil ucrainean în vârstă de cinci ani, în Belgia. În Italia în cursul nopții , trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar una persoană este dispărută.

Copil ucrainean ucis de un copac căzut, la Gent

Trei persoane au murit în regiunea italiană Toscana, iar o persoană este dispărută în Veneto, în timp ce meteorologii anunță că Ciaran, însoțită de ploaie și vânturi puternice, va rămâne în Italia până duminică.

ADVERTISEMENT

Un bărbat de 85 de ani a fost găsit mort joi seară la parterul casei sale din Montemurlo, lângă Prato, într-o cameră complet inundată. Salvatorii presupun că bărbatul în vârstă nu a reușit să ajungă la etajele superioare și s-a înecat. Zona Prato este una dintre cele mai afectate, cu viituri foarte rapide, după cum relatează agenţia Ansa.

A doua victimă, a cărei moarte a fost raportată de guvernatorul Toscanei, Eugenio Giani, a fost înregistrată în municipiul Rosignano, din Livorno, iar a treia este o femeie în vârstă de 84 de ani, din Montemurlo. Starea cursurilor de apă este monitorizată, iar experții din regiunea Toscana se așteaptă la inundații puternice ale râului Arno în următoarele ore.

ADVERTISEMENT

În zona Beluna, un pompier în afara serviciului care îşi ajuta tatăl să stivuiască saci de nisip de-a lungul unui râu a alunecat și a ajuns în apa umflată de ploaie. Aproximativ 50 de salvatori, printre care și câțiva voluntari, participă la căutarea pompierului în vârstă de 40 de ani, dar ploaia care cade necontenit le îngreunează munca. Aceeași problemă au și salvatorii care caută un bărbat de 40 de ani, dispărut miercuri în munții Lesini.

În Toscana sunt așteptate vânturi de până la 130 de kilometri pe oră și furtuni puternice, motiv pentru care școlile din regiune vor fi închise, în primul rând în cele mai vulnerabile provincii. Traficul în această regiune este dificil, iar multe linii de tren și autobuz au fost suspendate. O alertă meteo cod portocaliu este în vigoare în zona Liguriei, fiind așteptate valuri de până la șase metri. La Milano există îngrijorare cu privire la o nouă revărsare a râului Seveso. Acolo plouă abundent, iar cetățenii sunt sfătuiți să nu stea sub copaci și schele de construcție. O avertizare cod galben este în vigoare și în regiunea Lazio, iar în sudul Italiei, școlile din Napoli, Caserta, Benevento și Salerno au fost închise ca măsură de precauție.

ADVERTISEMENT

În oraşul belgian Gent, un copil ucrainean, care se juca afară, a fost rănit de căderea unor crengi de copac şi a murit la spital câteva ore mai târziu. Într-un alt incident, o femeie de 64 de ani, venită în vizită din Germania, a fost ucisă de un copac care s-a prăbuşit într-un parc al oraşului. Fiica sa, în vârstă de 31 de ani, a fost grav rănită.

Şi în Franţa au murit două persoane, un septuagenar din Le Havre care a căzut după ce a fost lovit de obloanele casei sale, smulse de vânturile violente, şi un şofer de camion ucis la nord-est de Paris, după ce un copac s-a prăbuşit peste vehiculul său.

ADVERTISEMENT

În Franţa, aproximativ 1,2 milioane de locuinţe au rămas fără electricitate, inclusiv 780.000 în regiunea Bretania, din vestul ţării. De asemenea, peste 1 milion de francezi sunt privaţi de accesul la reţeaua de telefonie mobilă.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
UNGARIA umilește România: E ungurească toată
UNGARIA umilește România: E ungurească toată
Tratamentul pentru cancerul pulmonar, la un pas în a fi descoperit
Tratamentul pentru cancerul pulmonar, la un pas în a fi descoperit
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română