News

Furtuni violente în Spania. Mii de români locuiesc în aceste zone: ”Sunt pagube peste tot”

Furtunile au devastat mai multe regiuni din Spania unde locuiesc mii de români, cum ar fi Valencia, unde a fost declarată stare de alertă.
14.11.2022 | 08:45
Furtuni violente in Spania Mii de romani locuiesc in aceste zone Sunt pagube peste tot
Furtuni în Spania. Foto: Murcia Today
ADVERTISEMENT

Oamenii au rămas în mijlocul puhoaielor de apă, în timp ce aeroportul din Valencia a fost paralizat din cauza furtunii.

Furtuni violente în Spania, în zona Valencia

Estul Spaniei a fost cel mai afectat de inundațiile devastatoare după ploile torențiale din weekend, mii de români fiind rezidenți în acele zone.

ADVERTISEMENT

Pompierii ajunși la fața locului au salvat oameni blocați în case și mașini, fiind declarată stare de alertă în toată regiunea Valencia.

Conform Observatornews.ro, pista aeroportului din Valencia a fost închisă temporar după ce a fost lovită de trăsnet, astfel că 28 de zboruri au fost anulate și alte câteva zeci deviate de la traseul inițial.

ADVERTISEMENT

“Sunt pagube în toată zona Valenciei, dar în special în Valencia şi Castellon. În tot acest timp, se menţine codul portocaliu de vreme rea. Oamenii lucrează continuu pentru ca aceste zone să poată fi traversate, deoarece acum sunt inundate total”, au transmis autoritățile.

În Castellon, oraș unde locuiesc aproximativ 20.000 de români, Garda Civilă a intervenit la fața locului pentru a evacua 20 de oameni prinși între ape în oraș. Printre ei se află mai mulți elevi într-un autobuz școlar, prins de viitură și blocat într-un pasaj subteran.

ADVERTISEMENT

Mai mult, doi tineri au murit din cauza vremii. Un tânăr de 17 ani și-a pierdut viața după ce copacul sub care se adăpostea a căzut peste el, în timp ce un alt tânăr a fost strivit de un acoperiș, prăbușit în urma furtunii.

“Este incredibil ceea ce s-a întâmplat. Este multă apă, sunt multe pietre, totul este inundat. A început să vină apă şi să cadă multe pietre. Maşina mea a scăpat ca prin minune”, s-a plâns un localnic, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Vremea extremă face ravagii în Spania de luni bune. Apa mării are în acest moment cu trei grade mai mult decât ar fi normal în această perioadă a anului, astfel că furtunile ar putea ajunge în următoarea perioadă și în Insulele Baleare și restul Peninsulei Iberice.

ADVERTISEMENT
Tags: