Sport

Gabi Tamaș, critici dure pentru jucătorii care s-au retras de la naționala României: „Săracul, nici nu știu câte selecții are”

Gabi Tamaș (39 de ani) îi pune la zid pe jucătorii care au refuzat să vină la naționala României și au declarat că se retrag.
24.03.2023 | 09:35
Gabi Tamas critici dure pentru jucatorii care sau retras de la nationala Romaniei Saracul nici nu stiu cate selectii are
Gabi Tamaș are 67 de meciuri la naționala României. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gabi Tamaș a fost prezent cu România la Campionatul European din 2008, iar fundașul central a cumulat 67 de selecții sub „tricolor” și a marcat trei goluri. Stoperul îi pune la zid pe cei care refuză să joace pentru România.

Gabi Tamaș, acuze dure pentru Silviu Lung Jr., Radu Ștefan și alți jucători care și-au anunțat retragerea de la echipa națională

Gabi Tamaș a vorbit fără perdea despre jucătorii care refuză să joace pentru echipa națională a României, mai ales că astfel de cazuri se înmulțesc din ce în ce mai mult: „Nu pot să mă retrag de la echipa națională. Nu ai cum să faci asta cât timp ești în activitate. VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Silviu Lung jr. s-a retras, dar, săracul, nu știu câte selecții are și nici nu prea era chemat pe la echipa națională. Adică, fă-o cu demnitate dacă o faci, nu printr-o scrisoare sau prin cineva”, a fost reacția acidă a fostului internațional român.

Tamaș nu înțelege deloc astfel de decizii indiferent de argumentele și experiențele negative: „Mi se pare o prostie să te retragi de la echipa națională. Oricare ar fi motivul, nu poți să faci asta cât timp joci fotbal. Reprezinți țara și ai ajuns fotbalist și prin prisma faptului că ai fost chemat la națională, ți-a crescut cota. Când joci la națională se uită o lume întreagă la tine”.

ADVERTISEMENT

Nici Radu Ștefan nu a scăpat necertat de Tamaș: „Am văzut că a făcut istorie la Lazio. Trebuie să ne schimbăm și noi puțin mentalitatea, sincer îți spun. Tu, venind de afară, cu altă mentalitate, nu mai poți să fii iarăși în comunism. Fotbalul se dezvoltă, e într-o continuă creștere, iar noi am rămas la metodele de comunism”.

Tamaș știe de ce Radu Ștefan a refuzat să mai joace pentru România: „Suntem în 2023 și noi tot nu am trecut peste comunism”

Fostul coechipier cu Radu Ștefan, Gabi Tamaș e convins că legenda lui Lazio nu a mai onorat convocările din cauza mentalității din România: „Suntem în 2023 și noi tot nu am trecut peste comunism. Așa simt. Când vii de la Lazio și vine o persoană la tine și îți spune: ‘Domne, dă-mi laptopul sau dă-mi aia sau se dă stingerea’… Mie mi se pare o prostie.

ADVERTISEMENT

Sau hai să facem programul în așa fel încât să se culce jucătorul. Jucătorul nu se culcă, stă în pat, se uită la un film. Se gândește la meci, nu poate să doarmă, are emoții, nu poți să-l pui să se culce.

Eu n-am văzut pe cineva care să se culce la 10 și să marcheze sâmbătă. Sau care să alerge mai mult”, a mai explicat jucătorul Concordiei Chiajna, la podcastul Victory Cup.

ADVERTISEMENT

Printre jucătorii care și-au anunțat retragerea de la echipa națională a României se mai numără Ciprian Tătărușanu, Alin Toșca. Pe lângă aceștia mai sunt și jucătorii tineri care au refuzat să mai joace sub „tricolor”: Andrei Coubiș, Daniel Boloca sau Theo Codreanu.


  • 1,31 este COTA EXCLUSIVĂ FORTUNA pentru pronosticul „România marchează peste 1,5 goluri” la meciul Andorra – România.

ADVERTISEMENT
Tags: