News

Gabriela Firea a anunţat că toţi angajaţii Primăriei Bucureşti vor fi testaţi gratuit de COVID-19! + Cabinetele stomatologice nu vor mai plăti chirie pe perioada crizei

10.04.2020 | 14:02
Gabriela Firea a anuntat ca toti angajatii Primariei Bucuresti vor fi testati gratuit de COVID19  Cabinetele stomatologice nu vor mai plati chirie pe perioada crizei
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că Primăria Municipiului Bucureşti va testa de COVID-19 toţi angajaţii. Edilul a precizat că vor fi scutite de la plata chiriei toate cabinetele stomatologice pe perioada stării de urgenţă.

Gabriela Firea a anunţat că toţi angajaţii Primăriei Bucureşti vor fi testaţi gratuit de COVID-19! Cabinetele stomatologice nu plătesc chirie

Angajaţii Primăriei Bucureşti vor fi testaţi gratuit pentru noul coronavirus, obiectivul fiind acela de a evita răspândirea virusului, mai ales că mulţ dintre angajaţi lucrează cu publicul:

ADVERTISEMENT

„Spaţii amenajate prietenos pentru copiii ai căror părinţi sunt cadre medicale, asistenţi sociali sau sunt infectaţi cu noul coronavirus, testarea angajaţilor care asigură serviciile de utilitate publică, materiale şi produse de protecţie pentru medicii de familie dar şi pentru stomatologi: sunt câteva dintre proiectele pe care le supun dezbaterii azi, în cadrul şedintei video de Consiliu General”, a declarat Gabriela Firea.

“Din cele 21 de companii înfiinţate de către Primăria Capitalei, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, prin fuziune şi absorbţie vom rămâne, deocamdată, cu 13 companii”

Primarul General al Capitalei a anunţat fuzionarea companiilor municipale. Astfel din totalul de 21 vor rămâne 13 societăţi comerciale, fiind necesară o restrângere a cheltuielilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

„Vreau să vă anunţ că din cele 21 de companii înfiinţate de către Primăria Capitalei, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, prin fuziune şi absorbţie vom rămâne, deocamdată, cu 13 companii, deoarece este nevoie ca după această perioadă de pandemie să restrângem cheltuielile, să mai restrângem din activităţile care nu sunt esenţiale.

Bugete impresionante să meargă în continuare către Sănătate, de asemenea către domeniul social şi către serviciile de utilitate publică. Nu renunţăm la acele domenii de activitate în totalitate, dar ele se vor regăsi, ca departamente sau divizii, în cadrul companiilor care vor absorbi activitatea celorlalte.

ADVERTISEMENT

Nu este o renunţare la ideea de a înfiinţa companii municipale, ci este o reducere a acestora, având în vedere contextul economic şi social care va deriva în urma pandemiei de coronavirus”, a spus Gabriela Firea.

Nicuşor Dan contraatacă: “Companiile municipale înființate de Gabriela Firea au produs o pagubă uriașă bugetului local”

Nicuşor Dan, contracandidatul Gabrielei Firea la Primăria Generală a atacat-o pe acest subiect: “Gabriela Firea propune în ședința Consiliului General de azi începerea fuziunilor între mai multe dintre companiile pe care le-a înființat. Așa cum am mai scris, operațiunea are două scopuri.

ADVERTISEMENT

1. Să amestece raportarea financiară și operațională între companii, pentru a ascunde pierderile și activitatea dezastruoasă a fiecăreia. 2. Să preia oamenii cu funcții de conducere din companiile fără activitate relevantă, care ar trebui desființate, și să le dea aceleași salarii în alte companii. Companiile municipale înființate de Gabriela Firea au produs o pagubă uriașă bugetului local”, a spus Dan.

 

 

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română