News

Gabriela Firea cheamă PNL să salveze împreună bugetul Capitalei. ”Este nevoie de o nouă majoritate”

Șefa PSD București a ieșit la atac pe tema bugetului blocat al Capitalei. Gabriela Firea invită PNL să lucreze împreună pentru ca ”bucureștenii să nu fie pedepsiți”
08.03.2024 | 18:30
Gabriela Firea cheama PNL sa salveze impreuna bugetul Capitalei Este nevoie de o noua majoritate
Gabriela Firea invită PNL să lucreze împreună pentru a salva bugetul Bucureștiului Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Fostul primar la Bucureștiului spune că blocajul în care se află PMB este fără precedent, iar Nicușor Dan a lăsat primăria Capitalei fără buget.

Gabriela Firea cheamă PNL să salveze împreună bugetul Capitalei

Gabriela Firea a declarat că bugetul întocmit de actualul edil este unul nerealist și că Nicușor Dan nu poate avea pretenții ca acest buget să fie aprobat.

ADVERTISEMENT

”Primăria Capitalei este într-un blocaj fără precedent, lăsată fără buget chiar de către primarul general. Când vii cu un proiect nerealist, nu poţi avea pretenţia să fie aprobat.  Trebuie să te gândeşti la toţi bucureştenii, dacă vrei să fii sprijinit. Este clar un moment zero pentru Capitală!

Dreapta Unită s-a destrămat şi Nicuşor Dan nu mai are majoritate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Este nevoie de o nouă majoritatea, a bucureştenilor, nu a primarului general!”, a scris fostul edil pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea spune că echipa de consilieri generali PSD a lucrat întotdeauna pentru bucureșteni, dar că eforturile acestora au fost împiedicate în mod sistematic.

”PSD Bucureşti a fost mereu alături de toţi bucureştenii şi activitatea consilierilor generali din toţi aceşti trei ani şi jumătate este cea mai bună dovadă.

ADVERTISEMENT

Am fost ignoraţi, proiectele noastre au ajuns târziu sau deloc la vot, amendamentele pe care le-am depus an de an au fost respinse.

Mereu am solicitat discuţii cu primarul general, tot timpul în aceşti ani am fost deschişi să lucrăm pentru oameni. Nu ne-a băgat în seamă!

ADVERTISEMENT

Nici acum Nicuşor Dan nu a fost serios şi a chemat consilierii la discuţii doar de faţadă, de pe-o zi pe alta. Cred că ne-am convins despre bunele sale intenţii pentru bucureşteni şi oraş”, a acuzat Gabriela Firea.

”Echipa social-democrată va salva Capitala”

Președinta PSD București i-a invitat pe liberalii organizației PNL din Capitală să deblocheze împreună bugetul PMB, să depună amendamente la proiect pentru ca bucureștenii să nu sufere.

”Bucureştenii nu trebuie să fie pedepsiţi din cauza incapacităţii lui Nicuşor Dan de lucra pentru oameni. Aşa cum s-a creat o coaliţie de guvernare naţională, avem nevoie de un consens politic pentru bugetul Capitalei.

Invit PNL Bucureşti să deblocăm bugetul Capitalei şi să le oferim bucureştenilor proiecte benefice! Să decidem împreună cele mai bune amendamente la proiectul propus de Nicuşor Dan.

Nu ne vindem, însă, nimănui. Nu uităm că până acum, în pragul alegerilor, PNL Bucureşti a fost aliatul USR Bucureşti şi l-a susţinut necontenit pe Nicuşor Dan.

Nu uităm nici că oamenii liberalilor au primit funcţii calde pe care nu le-au părăsit după anunţul tardiv de retragere a sprijinului. Echipa social-democrată va salva Capitala de falşii salvatori!”, a mai scris fostul edil al Bucureștiului.

Miercuri, Consiliul General al Municipiului București a respins pentru a doua oară proiectul bugetului pe 2024,

ADVERTISEMENT