News

Șefa Administrației Spitalelor din Capitală, plasată sub control judiciar. Oana Sivache e urmărită penal pentru luare de mită. Update

Miercuri, 27 martie, șefa Administrației Spitalelor din Capitală a fost audiată la DNA într-un dosar care vizează fapte de corupție.
27.03.2024 | 13:44
Sefa Administratiei Spitalelor din Capitala plasata sub control judiciar Oana Sivache e urmarita penal pentru luare de mita Update
Oana Sivache, șefa Administrației Spitalelor din Capitală, audiată la DNA. Sursa foto: Facebook / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
27-03-2024
11:50

DNA a a dispus plasarea Oanei Sivache sub control judiciar

Oana Sivache, şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, şi managerul interimar de la Spitalul Colţea, Ioan Bogdan Furtună, au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DNA, în urma audierilor care au avut loc miercuri.

Cei doi au fost pusă sub urmărire penală pentru luare de mită.

Oana Sivache s-a prezentat miercuri pentru audieri la sediul DNA, după ce, pe 12 decembrie 2023, procurorii DNA au efectuat percheziţii la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi la Spitalele “Colţea” şi “Sf. Luca” din Capitală într-un dosar de corupţie legat de implementarea de servicii IT la unităţi sanitare din Bucureşti.

Oana Sivache, șefa Administrației Spitalelor din Capitală, s-a prezentat, miercuri dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Prima reacție a acesteia legată de acest caz.

Oana Sivache, șefa Administrației Spitalelor din Capitală, audiată la DNA. ”Mafia nu iartă, deci mă aștept la orice”

​Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a ajuns la sediul DNA pentru a fi audiată într-un dosar de corupție, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Se pare că Oana Sivache ar fi fost chemată într-un dosar care are legătură cu perchezițiile care au avut loc în luna decembrie a anului trecut la Spitalele Colţea şi Sfântul Luca.

”S-au făcut nişte percheziţii la ASSMB în decembrie. M-au sunat, am venit să vedem despre ce este vorba. Eu mă bucur că au venit în sfârşit şi vor să facă treabă, să se facă lumină, să se facă curăţenie, există nişte plângeri depuse de ASSMB pe fapte de corupţie şi în 2022, aşteptăm ca instituţiile statului să-şi facă treaba”, a declarat Sivache la venirea la DNA.

ADVERTISEMENT

Încă nu se știe oficial dacă Sivache a fost chemată în calitate de martor sau de suspect. Despre această chestiune a spus că ”mă aştept la orice, având în vedere că anul trecut am sesizat acte de corupţie, care, după cum ştiţi, s-au soldat şi cu câteva condamnări. Mafia nu iartă, deci mă aştept la orice”.

DNA a efectuat percheziții la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București şi la spitalele Colţea şi Sfântul Luca

Pe 12 decembrie 2023, procurorii DNA au realizat percheziţii la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi la spitalele Colţea şi Sfântul Luca. Vizat a fost atunci un dosar legat de achiziţia de servicii IT.

ADVERTISEMENT

Tot atunci, într-o speţă asociată, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat documente şi de la sediul Ministerului de Finanţe. Dosarul a fost deschis la Secția a 2- a a DNA şi vizează un posibil abuz în serviciu asociat unor fapte de corupție.

Într-un comunicat, conducerea Ministerului de Finanţe a transmis că aşteaptă mai multe informaţii oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activităţii instituţiei.

ADVERTISEMENT

”Într-un alt dosar, dar cu o speţă asociată, procurorii DNA fac percheziţii şi la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi la spitalele Colţea şi Sfântul Luca din subordinea acestei instituţii. Anchetatorii au suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise de funcţionari publici în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziţie publică, ce prevedea implementarea în cadrul unor spitale din Bucureşti a unor servicii IT”, a transmis DNA.

ADVERTISEMENT