Sport

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, prima reacție după eliminarea din semifinalele Australian Open: „Vom juca din ce în ce mai bine”. Ce și-au propus în acest sezon. Video

Perechea formată din Gabi Ruse și Marta Kostyuk au tras concluziile după eliminarea din semifinalele Australian Open la dublu.
27.01.2023 | 10:06
Gabriela Ruse si Marta Kostyuk prima reactie dupa eliminarea din semifinalele Australian Open Vom juca din ce in ce mai bine Ce siau propus in acest sezon Video
Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au fost eliminate în semifinalele probei de dublu la Australian Open.
ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk și-au încheiat aventura la Australian Open în faza semifinalelor. Perechea româno-ucraineană a pierdut în două seturi, scor 2-6, 2-6 cu principalele favorite Krejcikova/Siniakova din Cehia. La finalul partidei, Gabi Ruse și Marta Kostyuk au fost încântate de performanța de la Melbourne.

Gabriela Ruse, încântată de rezultatul de la Australian Open: „Sunt fericită”

Deși scorul înclină categoric spre Krejcikova și Siniakova, Gabriela Ruse a precizat că au fost câteva game-uri echilibrate în care experiența jucătoarelor din Cehia și-a spus cuvântul. La 2-2 în primul set, Ruse și Kostyuk au avut minge de break, însă nu au fructificat, iar cehoaicele au câștigat următoarele patru game-uri din primul set.

ADVERTISEMENT

„Au jucat foarte bine fetele, nu am reușit să facem mai mult. Dar suntem pozitive, ieșim de pe teren bucuroase de performanța reușită. Chiar dacă poate rezultatul a arătat că sunt mult mai bune ca noi, au fost câteva game-uri care s-au jucat la egalitate, pe care n-am reușit să le fructificăm.

Ne trebuie mult mai mult antrenament pentru dublu, pentru că le vedeam pe ele în momentele importante că luau o decizie mai bună în plus față de noi. Și atunci normal, faci un break, s-a dus setul”, a spus Gabriela Ruse, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Eliminată în turul doi al calificărilor la simplu, Gabi Ruse este optimistă că jocul alături de Marta Kostyuk va funcționa din ce în ce mai bine. „Au fost două săptămâni grele pentru noi, am luptat atât de mult, sunt foarte fericită că am ajuns în semifinale.

Eu am fost un pic obosită azi, iar adversarele noastre au jucat foarte bine azi. Îi mulțumesc Martei. Avem deja ceva meciuri împreună, cred că vom juca din ce în ce mai bine. Vom fi și mai bine cu mai multă pregătire”, a mai spus Gabi Ruse.

ADVERTISEMENT

Marta Kostyuk, surprinsă de rezultatul de la Australian Open: „N-aș fi crezut”

Marta Kostyuk, eliminată în turul al treilea pe tabloul de simplu, a fost surprinsă de rezultatul înregistrat alături de Gabi Ruse. Cele două tenismene nu mai jucaseră împreună de la Roland Garros 2022, unde se opreau în faza sferturilor.

„Dacă cineva mi-ar fi spus că ajungem în semifinale la duble, n-aș fi crezut, pentru că n-am mai jucat împreună de la Paris, de anul trecut, unde am făcut sferturi de finală. Și, evident, e un Slam, nu știi niciodată”, a spus Marta Kostyuk.

ADVERTISEMENT

Totodată, sportiva din Ucraina consideră că jocul la dublu o poate ajuta în ceea ce privește meciurile la simplu. „Am intrat în primul tur gândindu-mă inclusiv că am putea pierde. Sunt foarte fericită să am un rezultat bun la dublu, pentru că-mi arată o perspectivă și pentru simplu. 

Sunt foarte fericită că s-a întâmplat alături de Gabi; facem o echipă foarte bună și ne înțelegem una pe alta, ceea ce e foarte important. E un sentiment foarte bun să fii pe teren în a doua vineri dintr-un Slam, sincer. Sper că data viitoare va fi și la simplu”, a declarat Marta Kostyuk.

Gabi Ruse și Marta Kostyuk și-au propus să joace la Turneul Campioanelor

Atât Marta Kostyuk, cât și Gabriela Ruse vor urca în clasamentul WTA la dublu. Jucătoarea din România se află în clasamentul Live pe locul 40, după ce a înaintat 49 de poziții. Marta Kostyuk a precizat că planul pentru sezonul acesta este să joace cât mai mult împreună cu Gabi Ruse.

Sportiva din România speră ca la finalul sezonului, alături de Marta Kostyuk, să joace la Turneul Campioanelor, care pune față în față cele mai bune opt perechi de dublu din lume într-un sezon. „Cred că în primul rând sunt bune prietene și ne înțelegem bine. O văd pe Marta ca pe o soră mai mică.

Ne antrenăm împreună, totul funcționează bine pentru noi. Suntem asemănătoare ca joc, servim bine, agresive, dar poate că trebuie să jucăm mai mult dublu ca să simțim terenul mai bine. Dar altfel aș zice că jucăm destul de bine. Poate vom juca la WTA Finals la final de an, cine știe!”, a mai spus Gabriela Ruse.

ADVERTISEMENT