Sport

Gabriela Ruse / Marta Kostyuk – Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova 2-6, 2-6 în semifinale la Australian Open! Parcursul fabulos, încheiat de principalele favorite

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au fost învinse cu 2-6, 2-6 de Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova. Rămâne un Australian Open excelent pentru dublul româno-ucrainean.
27.01.2023 | 04:24
Gabriela Ruse  Marta Kostyuk  Barbora Krejcikova  Katerina Siniakova 26 26 in semifinale la Australian Open Parcursul fabulos incheiat de principalele favorite
Gabriela Ruse și Marta Kostyuk pot încasa peste 123.000 de dolari dacă se califică în finala de dublu la Australian Open. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
27-01-2023
01:13

Gabriela Ruse/Marta Kostyuk - Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova 2-6, 2-6

GAME; SET ȘI MECI, Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, 6-2, 6-2! Cehoaicele au dominat de la un capăt la celălalt semifinala și continuă lupta de apărare a titlului obținut anul trecut. Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au avut un parcurs remarcabil la Australian Open, iar asta s-a văzut și în relaxarea de la finalul meciului, cele două fiind conștiente că au făcut un turneu foarte bun. Krejcikova și Siniakova vor evolua împotriva câștigătoarelor din duelul Aoyama/Shibahara – Gauff/Pegula, care va începe la 04:45. 

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk le felicită pe Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova
Gabriela Ruse și Marta Kostyuk le felicită pe Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova

2-5, BREAK Ruse / Kostyuk. Perechea româno-ucraineană câștigă pentru prima dată pe serviciul advers. Semifinala se mai prelungește. 

1-5, BREAK Krejcikova / Siniakova. Serviciul Gabrielei Ruse a fost din nou vulnerabil și Siniakova și Krejcikova se îndreaptă spre o nouă finală de Grand Slam. 

1-4, GAME Krejcikova / Siniakova. Cehoaicele își continuă marșul spre finală cu un nou game alb. Fără replică dublul româno-ucrainean

1-3, GAME Ruse / Kostyuk. Ucraineanca servește bine și reușește să întrerupă seria cehoaicelor. 

0-3, GAME Krejcikova / Siniakova. Serie de șapte game-uri consecutive ale cehoaicelor, care se îndreaptă spre o nouă finală la Australian Open. 

0-2, BREAK Krejcikova / Siniakova. Principalele favorite rup echilibrul și în setul secund, pe serviciul Gabrielei Ruse. Românca a salvat două mingi de break, dar cehoaicele au convertit-o pe a treia. 

0-1, GAME Krejcikova / Siniakova. Cehoaicele încep în forță și setul doi. Game alb. 

Start în setul secund!

  • Gabriela Ruse, foarte relaxată între seturi. Și-a permis și câteva mișcări de dans pe ritmurile muzicii din pauză. Ruse și Kostyuk par să își spună că nu au nimic de pierdut în fața principalelor favorite și, totodată, a deținătoarelor trofeului. 

SET, 2-6 Krejcikova / Siniakova. Principalele favorite convertesc prima minge de set avută, pe serviciul Gabrielei Ruse. 

2-5 GAME Krejcikova / Siniakova. Cehoaicele își consolidează break-ul și sunt la un pas de a câștiga primul set. 

2-4, BREAK Krejcikova / Siniakova. Kostyuk și Ruse au revenit de la 0-40 și au avut și avantaj, însă cehoaicele reușesc primul break al meciului. 

2-3. GAME Krejcikova / Siniakova. Cehoaicele salvează o minge de break și rămân în față. 

2-2, GAME Ruse / Kostyuk. Românca își face serviciul după momente de presiune la 30-30. 

1-2, GAME Krejcikova / Siniakova. Game alb reușit de cehoaice. 

1-1, GAME Ruse / Kostyuk. Ucraineanca servește bine sub presiune și scorul este egal. 

0-1, GAME Krejcikova / Siniakova. Cehoaicele conduc după un prim game excelent. 

Start de meci! 

Cele două perechi de jucătoare sunt la încălzire. Meciul începe în câteva minute. 

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au reușit o calificare surprinzătoare în semifinalele turneului de dublu de la Australian Open.

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, în fața cele mai importante performanțe din carieră

Perechea româno-ucraineană a reușit să se califice în semifinalele probei de dublu de la Australian Open, după ce a trecut în sferturi de cuplul Hunter/Mertens, scor 7-6(6), 2-6, 6-4, după un meci care a durat două ore și 30 de minute.

ADVERTISEMENT

În semifinale, Gabriela Ruse (58 WTA la dublu) și Marta Kostyuk (49 WTA la dublu) vor juca împotriva a două jucătoare din Cehia, care joacă de mult timp împreună: Barbora Krejcikova și Katerina Siniakov.

Cine sunt Barbora Krejcikova și Katerina Siniakov, adversarele Gabrilei Ruse și Martei Kostyuk

Cehoaicele fac cuplu în proba de dublu și la Billie Jeans King Cup, unde au fost învinse de echipa României cu 3-2 în 2019, în urma unui meci decisiv la dublu.

ADVERTISEMENT

Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova pierdeau atunci în fața Irinei Begu și Monicăi Niculescu, scor 6-7 (2), 6-4, 6-4. Cele două jucătoare sunt însă acum principalele favorite ale turneului de Grand Slam de la Australian Open.

Au în palmares șase titluri de Mare Șlem în proba de dublu, dintre care trei au venit doar anul trecut, când au câștigat Australian Open, Wimbledon și US Open. Cele două au mai triumfat la Roland Garros în 2018 și 2021 și la Wimbledon, tot în 2018.

ADVERTISEMENT

Când se joacă meciul Gabriela Ruse/Marta Kostyuk – Barbora Krejcikova/Katerina Siniakov

Meciul istoric pentru tenisul feminin românesc are loc în noaptea de joi spre vineri, 27 ianuarie, de la ora o3:00 (ora României), pe arena Margaret Court.

Ruse și Kostyuk și-a asigurat deja pentru prezența în semifinale un cec în valoare de 210.000 de dolari australieni și au primit și 780 de puncte în clasamentul WTA la dublu. Dacă vor reuși calificarea în finală, cele două vor primi 124.242 de dolari de fiecare.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Gabriela Ruse/Marta Kostyuk – Barbora Krejcikova/Katerina Siniakov

Confruntarea istorică va fi transmisă în direct în România de către Eurosport, unde vor putea fi urmărite și reacții la finalul partidei, dar și în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.

Pentru un loc în marea finală se mai bat americancele Jessica Pegula/Coco Gauff, favorite 2 și japonezele Ena Shibahara/Shuko Aoyama, cap de serie 10.

ADVERTISEMENT