Sport

Gică Hagi rămâne zeu la Galatasaray! Ce gest au făcut turcii, special pentru ”Rege”

Gică Hagi a transmis pe pagina sa de Facebook că a primit vizita celor de la Galatasaray TV, pentru a primi un cadou special din partea turcilor.
01.11.2023 | 17:20
Gica Hagi ramane zeu la Galatasaray Ce gest au facut turcii special pentru Rege
Gică Hagi rămâne zeu la Galatasaray! Ce gest au făcut turcii, special pentru ”Rege”
ADVERTISEMENT

Așadar, cei de la Galatasaray nu au uitat de ”Regele” Hagi într-un moment special pentru istoria Turciei, mai exact sărbătorirea a 100 de ani de Republică Turcă. Nu doar Hagi s-a lăudat cu acest moment ci și turcii de la Galatasaray, care au publicat imaginile pe Facebook.

Gică Hagi rămâne zeu la Galatasaray!

Mesajul transmis de turci a fost ”Tricoul nostru, special pregătit pentru aniversarea a 100 de ani de la republică, i s-a potrivit de minune legendarului nostru fotbalist Gheorghe Hagi”. La rândul său, Hagi a anunțat că se simte onorat de această vizită.

ADVERTISEMENT

”Întotdeauna o plăcere! Astăzi am primit, la Academia Hagi, vizita lui Galatasaray TV, ocazie de a rememora multe din momentele speciale petrecute la echipa Cim Bom-Bom. Mulțumesc Galatasaray pentru tricoul semnat de jucători și placheta oferită cu ocazia centenarului Republicii Turce. Mult succes în campionat și Champions League”, a scris și ”Regele”. De menționat că mesajul a fost tradus și în turcă și engleză.

Entuziasmați, fanii celor de la Galatasaray au salutat gestul și i-au făcut declarații de dragoste ”Regelui” Hagi. ”Dumnezeu să-ți dea viață lungă, legenda noastră”, a scris Bayrakli Izmir, fiind completat de Ferhat Vardi: ”Chiar dacă ar juca acum, ar contribui mai mult decât Mertens”. ”Suntem binecuvântați ca generație că v-am văzut jucând live”, a scris și Erhan Celen, de altfel doar câteva dintre sutele de mesaje.

ADVERTISEMENT

Republica Turcă sărbătorește 100 de ani

Republica Turcă s-a înființat în 1923, fiind urmașa Imperiului Otoman, imperiu prăbușit la finele Primului Război Mondial. Primul președinte al republicii a fost celebrul Mustafa Kemal, supranumit Ataturk, ”părintele turcilor”. Marile cluburi din Turcia sărbătoresc acest eveniment într-un mod special, astfel că Galata, Fener și Beșiktaș au pregătit, printre altele, tricouri speciale de joc.

De exemplu, cei de la Galatasaray și-au prezentat tricoul Nike care conține steagul Turciei, dar și semnătura lui Ataturk din momentul în care președintele de atunci a vizitat clubul Galatasaray. În schimb rivalii Fenerbahce au prezentat un tricou special și au mulțumit sponsorilor care au acceptat să nu fie prezenți pe el cel puțin pentru un meci.

ADVERTISEMENT
Tricou aniversar 100 de ani Galatasaray
Tricou aniversar 100 de ani Galatasaray

Față de rivalii de la Galatasaray, cei de la Fener au integrat chipul lui Mustafa Kemal Ataturk pe fața tricoului, în timp ce pe spate a fost introdusă o imagine cu toți foștii președinți ai Turciei. Trebuie menționat că Fenerbahce și-a creat singură acest tricou fără să mai apeleze la sponsorul Puma.

Tricou aniversar 100 de ani Fenerbahce
Tricou aniversar 100 de ani Fenerbahce

În cele din urmă, cei de la Beșiktaș au optat pentru un tricou roșu, însă și-au modificat dramatic sigla. Mai exact, au suprapus steagul Turciei peste sigla clubului, alături de mai multe elemente subtile, care fac referire la istoria Turciei.

ADVERTISEMENT
Tricou aniversar 100 de ani Beșiktaș
Tricou aniversar 100 de ani Beșiktaș

După 10 etape din Superliga turcă, Fenerbahce este lider cu 30 de puncte, fiind urmată de Galatasaray, cu 28 de puncte. Adana Demirspor, coșmarul celor de la CFR Cluj din acest an, este pe locul 3, cu 20 de puncte, în timp ce Beșiktaș ocupă poziția a 4-a în clasament.

ADVERTISEMENT