Sport

Generalul Ilie Năstase, despre războiul din Ucraina: „Se poate extinde și la noi!”. Ce spune despre situația Republicii Moldova. Exclusiv

Ilie Năstase, fostul mare tenismen român, a reacționat, în exclusivitate, pentru FANATIK, după ce Vladimir Putin, președintele Rusiei, a pornit un adevărat război în Ucraina.
26.02.2022 | 16:45
Generalul Ilie Nastase despre razboiul din Ucraina Se poate extinde si la noi Ce spune despre situatia Republicii Moldova Exclusiv
Ilie Năstase, fostul mare tenismen român, a reacționat, în exclusivitate, pentru FANATIK, după ce Vladimir Putin, președintele Rusiei, a pornit un adevărat război în Ucraina
ADVERTISEMENT

Omenirea trece prin momente incredibile, având în vedere că ne aflăm în secolul 21. Asta după ce Vladimir Putin a ordonat trupelor rusești să atace Ucraina, țară vecină cu România.

Generalul Ilie Năstase, despre războiul din Ucraina

Ilie Năstase condamnă Rusia pentru războiul pe care l-a pornit în Ucraina. Totodată, susține că acest conflict s-ar putea extinde în România și Republica Moldova, cea din urmă fiind mult mai expusă, deoarece nu este membră NATO.

ADVERTISEMENT

„Nu mă bag eu în politică. Dar e urât ce se întâmplă. Nu știu, se poate să se extindă și la noi. Cred că mai degrabă în Republica Moldova, în condițiile în care țara noastră este în NATO”, a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Printr-un decret prezidențial, la data de 1 decembrie 2008, Ilie Năstase a primit gradul de general-maior (cu două stele) în retragere în Ministerul Apărării.

ADVERTISEMENT

Războiul dintre Rusia și Ucraina afectează fotbalul mondial

În urma războiului pornit de Rusia în Ucraina, UEFA a decis ca finala Ligii Campionilor, programată pe 28 mai, să nu se mai joace la Sankt Petersburg (Rusia), ci pe stadionul „Stade de France”, la Paris (Franța).

Totodată, Polonia a anunțat că refuză să joace barajul de calificare la Cupa Mondială împotriva Rusiei, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 24 martie.

ADVERTISEMENT

„Gata cu vorbele. E timpul să trecem la fapte. Din cauza escaladării conflictului din Ucraina, naționala Poloniei intenționează să nu dispute meciurile împotriva Rusiei.

Aceasta este singur decizie corectă. Suntem în discuții cu federațiile din Suedia și Cehia pentru a prezenta o poziție comună la FIFA”, a declarat Cezary Culesza, președintele Federației Poloneze de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Sportivii ucraineni, mesaje dure pentru Vladimir Putin

Oleksandr Zinchenko, fundașul lui Manchester City și căpitanul naționalei Ucrainei, a avut un mesaj dur pentru Vladimir Putin, într-o postare pe Instagram. Acesta îl numește „creatură” pe președintele Rusiei și îi dorește „cea mai dureroasă moarte”. Ulterior, postarea a fost ștearsă de rețeaua socială.

Inclusiv Vitali Kliciko, fostul mare boxer la categoria grea și actualul primar al orașului Kiev, a avut un discurs critic la adresa lui Vladimir Putin, despre care spune că nu se va opri doar la cucerirea Ucrainei.

„Nu este timp pentru discuţii. Această ocupaţie, vărsarea de sânge, provocările, ambiţiile şi minciunile trebuie oprite. Pentru că poftele agresorului vor creşte. Şi nu numai în Ucraina”, spunea Vitali Kliciko, cu o zi înainte ca Vladimir Putin să trimită trupele rusești în Ucraina.

  • 75 de ani are Ilie Năstase
ADVERTISEMENT