Sport

George Copos a vorbit despre investiţiile pe care le-a făcut la Rapid: “Ce vreţi, să mă laud cu nu ştiu ce fapte de vitejie? Vă spun doar atât”

Fostul finanţator al Rapidului, George Copos, a vorbit despre investiţiile pe care le-a făcut la Rapid în cei 20 de ani în care a condus clubul din Giuleşti.
15.06.2023 | 17:27
George Copos a vorbit despre investitiile pe care lea facut la Rapid Ce vreti sa ma laud cu nu stiu ce fapte de vitejie Va spun doar atat
George Copos şi Traian Băsescu, fostul preşedinte al României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid a revenit în prim planul fotbalului românesc în 2021, când a reuşit promovarea în SuperLiga. Acum, Dan Şucu şi Victor Angelescu finanţează clubul, dar până în 2012, George Copos a condus Rapidul timp de două decenii.

George Copos a vorbit despre investiţiile pe care le-a făcut la Rapid: “Ce vreţi, să mă laud cu nu ştiu ce fapte de vitejie?”

Chestionat în legătură cu sumele investite la Rapid în cei 20 de ani în care a patronat echipa din Giuleşti, George Copos a declarat că bugetul anual al clubului a fost de 12 milioane de euro şi în 2012 a renunţat la o creanţă uriaşă:

ADVERTISEMENT

“Nu mai contează. Ce vreţi, să mă laud cu nu ştiu ce fapte de vitejie? Vă dau doar trei informaţii. Prima: în momentul insolvenţei din 2012, creanţele la care a renunţat Grupul Ana au fost în valoare de circa 29 de milioane de euro.

A doua: toţi banii care au fost obţinuţi din operaţiuni specifice fotbalului (transferuri de jucători, drepturi de televiziune, cupe europene etc.) au utilizaţi în folosul şi spre binele echipei.

ADVERTISEMENT

A treia: bugetul anual al clubului era de circa 12 milioane euro în fiecare an”, a declarat George Copos într-un interviu acordat pentru Agerpres.

“Am dat tot ce-am putut şi ce m-am priceput”

Fostul patron al Rapidului a declarat că Marian Rada, fost jucător, antrenor şi conducător în Giuleşti, l-a convins să investească în fotbal. Copos susţine că rămâne un susţinător al echipei în continuare:

ADVERTISEMENT

“Mi-a intrat în suflet, cum altfel? Şi dacă eşti simplu suporter ‘te ia valul’, darămite pe unul care a hotărât destinul unui asemenea club de tradiţie? Am trăit cu tot sufletul acea perioadă, am dat tot ce-am putut şi ce m-am priceput. Da, e o stare de spirit, dar probabil greu de explicat cuiva care n-a trăit aşa ceva.

Am mai spus-o, în tinereţe eram un suporter, dar nu fanatic, al Sportului Studenţesc. Fusesem aproape de mişcarea studenţească mai mult de 10 ani şi nu eram chiar un novice în domeniu.

ADVERTISEMENT

Poate nu un specialist în fotbal, dar era un fenomen care m-a atras mereu. Povestea cu Rapid a început în momentul în care la sediul Ana Electronic, din Dorobanţi, a apărut Marian Rada, parcă-l văd şi acum, cu el am avut primele discuţii. Aşa a început totul, crescând ulterior cu fiecare pas” a mai povestit Copos.

Cu George Copos la conducere, Rapid a câştigat 11 trofee: 2 titluri de campioană, 4 Cupe ale României, 4 Supercupe şi o Cupă a Ligii. Cea mai mare performanţă europeană a fost reuşită în 2006, când Rapid a ajuns până în sferturile Cupei UEFA, acolo unde a fost eliminată de Steaua, după 1-1 în Giuleşti şi 0-0 pe fostul stadion “Lia Manoliu”.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Amănunte bizare despre atacatorul lui Trump. Ce avea în telefon
Amănunte bizare despre atacatorul lui Trump. Ce avea în telefon
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”