News

George Simion, acuzaţii grave la adresa lui Marcel Ciolacu: “Rareş Bogdan mi-a spus că face presiuni pentru comasarea alegerilor, prin încălcarea legii”

Liderul AUR, George Simion, spune că Marcel Ciolacu minte atunci când declară că nu doreşte comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.
01.02.2024 | 13:43
George Simion acuzatii grave la adresa lui Marcel Ciolacu Rares Bogdan mia spus ca face presiuni pentru comasarea alegerilor prin incalcarea legii
George Simion îl avertizează pe Marcel Ciolacu de faptul că ar putea avea aceeaşi soartă ca Liviu Dragnea Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Subiectul comasării alegerilor europarlamentare şi locale este intens discutat în coaliţia de guvernare, PNL anunţând miercuri că s-a căzut de acord în această privinţă, în interiorul partidului. În schimb, opoziţia nu agreează ideea, iar liderul AUR, George Simion, acuză că premierul Marcel Ciolacu face presiuni pentru comasarea alegerilor.

Marcel Ciolacu, acuzat că face presiuni pentru modificarea Codului Administrativ

George Simion spune că europarlamentarul liberal Rareş Bogdan i-a confirmat că Marcel Ciolacu face presiuni pe comasarea alegerilor, iar liderul PSD minte când spune că nu doreşte ca alegerile europarlamentare şi cele locale să se desfăşoare la aceeaşi dată.

ADVERTISEMENT

Concret, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, i-a spus lui George Simion că premierul Marcel Ciolacu va propune săptămâna viitoare modificarea în Codul Administrativ a articolului 149, referitor la validarea alegerii primarului, majorând termenul de validare a mandatelor de la 20 de zile, cât este în prezent, la 120 de zile.

“Ciolacu minte, iar, fără nerușinare! Deși a garantat că nu va modifica nicio lege pentru comasarea alegerilor, planul secret al lui Marcel Ciolacu este de a acela de a opera în Codul Administrativ, în următoarea săptămână, modificarea duratei de preluare a mandatelor de la 20 de zile la 120 de zile.

ADVERTISEMENT

Aceasta este modificarea legislativă dorită de Marcel Ciolacu și pe care vrea să o impună. Această informație mi-a parvenit direct de la prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care se dezice, din toate discuțiile private avute cu el, de această colaborare cu PSD și curtează din ce în ce mai activ AUR”, a declarat George Simion, pentru News.ro.

George Simion avertizează că Marcel Ciolacu ar putea avea soarta lui Liviu Dragnea

În plus, George Simion îl consideră pe Marcel Ciolacu principalul artizan al ideii de comasare şi îi atrage liderului social-democrat atenţia că “discuțiile purtate ieri la Consiliul Legislativ de Toni Greblă și Marian Neacșu și toate demersurile făcute pe lângă judecătorii Curții Constituționale, nu doar că sunt ilegale, ci vor ajunge să se transforme în ani grei de închisoare”.

ADVERTISEMENT

“Va avea soarta ultimului președinte PSD care a încercat o astfel de sfidare, Liviu Dragnea”, l-a mai avertizat George Simion pe Marcel Ciolacu, în cazul în care șeful guvernului va continua demersurile de modificare a Codului Administrativ.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în data de 9 iunie, a declarat miercuri Marcel Ciolacu, acesta susținând totodată că nu s-a luat încă o decizie în interiorul partidului legată de o devansare a alegerilor locale la aceeaşi dată.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, liberalii din conducerea partidului au votat, miercuri, în unanimitate pentru începerea discuţiilor în coaliţie privind comasarea alegerilor. După şedinţa Biroului Politic Naţional, Nicolae Ciucă a declarat că o variantă benefică şi posibilă este comasarea europarlamentarelor cu localele, dar PNL are şi alte variante în analiză.

ADVERTISEMENT