Fotbal intern

George Țucudean, fotbalistul al cărui destin se leagă de UTA și CFR Cluj

06.03.2021 | 11:10
George Tucudean fotbalistul al carui destin se leaga de UTA si CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Cariera lui George Țucudean este strâns legată de două echipe: UTA și CFR Cluj. Arădeanul a debutat în Liga 1 pentru arădeni, în timp ce la clujeni a trăit una dintre cele mai bune perioade din cariera sa.

Atacantul a jucat pentru UTA nu mai puțin de 41 de partide între 2009 și 2010, reușind să înscrie 11 goluri, în timp ce pentru CFR Cluj a evoluat în 47 de meciuri și a marcat de 27 de ori.

ADVERTISEMENT

UTA și CFR Cluj se vor întâlni în etapa a 26-a din Casa Pariurilor Liga 1 sâmbătă, 6 martie, de la ora 21:30, pe stadionul „Bătrânei Doamne”.

George Țucudean și-a început cariera de fotbalist la UTA

Atacantul arădenilor a debutat în Liga 1 în 2009 la vârsta de doar 18 ani și a jucat pentru echipa orașului natal timp de trei ani, până când în 2010 a fost cumpărat pentru doar 50.000 de euro de Dinamo.

ADVERTISEMENT

Cariera lui Țucudean a evoluat foarte repede, după ce în 2008 juca doar la Atletico Arad, fiind lansat de antrenorul Ionuț Popa, pe care nu l-a uitat niciodată.

Atacantul era comparat și asemănat cu tatăl său, Marius, care a jucat de asemenea pentru UTA. Fost coleg de generație cu Purece și Chindriș, „Țucu-gol” i-a atras atenția lui Ioan Andone, după ce a marcat o dublă pentru UTA la doar 16 ani.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, echipa la care Țucudean a obținut cele mai mari performanțe și de la care s-a retras la doar 29 de ani

George Țucudean a cunoscut cele mai importante momente din carieră în tricoul lui CFR Cluj, unde a reușit să devină de două ori golgeterul campionatului României. Atacantul a cucerit trei titluri de campion cu ardelenii, de unde a ajuns și la echipa națională: zece partide sub tricolor și trei goluri marcate cu Israel, Danemarca și Muntenegru.

Însă totul s-a oprit brusc pentru Țucudean, la 26 de ani după ce tatăl său a decis să retragă din fotbal la aceeași vărstă, din cauza unor probleme cardiace. Fostul dinamovist a fost foarte afectat de moartea lui Patrick Ekeng și a decis să se retragă la doar 29 de ani.

ADVERTISEMENT

Însă Țucudean nu putea să părăsească fotbalul fără să ofere un ultim meci de gală. După o intervenție chirurgicală pe inimă la Viena, avea să revină în echipa CFR-ului și să marcheze acel gol celebru din finalul meciului de la Glasgow, cu Celtic, printr-un nou lob senzațional, iar Marius Țucudean a devenit între timp „tatăl lui George Țucudean”.

  • 29 de ani are George Țucudean
  • 3 ani a jucat atacantul pentru UTA
  • 2 ani a jucat „Țucu-gol” la CFR Cluj
ADVERTISEMENT