Sport

Georgia – România 43-5, în prima semifinală la Campionatul European de rugby. Înfrângere usturătoare pentru „Stejari”

România a pierdut usturător cu Georgia, scor 43-5, în prima semifinală de la Campionatul European de rugby. „Stejarii” nu au avut nicio șansă.
02.03.2024 | 15:51
Georgia  Romania 435 in prima semifinala la Campionatul European de rugby Infrangere usturatoare pentru Stejari
România a pierdut drastic meciul cu Georgia din semifinalele Campionatului European la rugby.
ADVERTISEMENT
02-03-2024
13:21

Georgia - România 43-5

FINAL DE MECI. România a pierdut fără drept de apel duelul cu Georgia din semifinalele Campionatului European de rugby. Georgia a început partida excelent și a reușit două eseuri în prima repriză. 10-0 a fost avantajul la pauză. 

Georgia s-a dezlănțuit în startul reprizei secunde și a condus la un moment dat cu 27-0. Singurele puncte ale „tricolorilor” au venit în minutul 71 prin eseul lui Fonovai. În finală, Georgia va da piept cu câștigătoarea duelului Portugalia – Spania, duminică, 3 martie, ora 17:00. 

Astfel, „Stejarii” vor juca pentru medaliile de bronz. Echipa României pentru duelul cu Georgia: 1. Iulian Hartig (Bassin d’Arcachon), 2. Florin Bărdașu (CS Rapid), 3. Vasile Bălan (CSA Steaua), 4. Ionuț Lucian Mureșan (SCM USV Timișoara), 5. Ștefan Iancu (CSM Știința Baia Mare), 6. Dragoș Ser (SCM USV Timișoara), 7. Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), 8. Damian Strătilă (CSA Steaua), 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara) 10. Alin Conache (CSA Steaua), 11. Manumua Tevita (SCM USV Timișoara), 12. Fonovai Tangimana (CS Rapid) 13. Gabriel Pop (GDC Cascais), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timișoara)
Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Știința Baia Mare), 17. Alexandru Savin (CS Rapid), 18. Thomas Crețu (Stade Aurillac), 19. Andrei Mahu (Massy), 20. Adrian Mitu (Pau), 21. Florin Surugiu (CS Rapid), 22. Daniel Plai (SCM USV Timișoara) , 23. Ovidiu Neagu (CS Dinamo)
Staff: David Gérard – antrenor principal

Min. 80+3: În prelungiri, Abzhandadze transformă un penalty. 

Min. 80: 41-5. Tapladze punctează pentru Georgia cu un eseu. 

Min. 79: 36-5. Georgienii transformă o lovitură de pedeapsă. Nu există emoții în ceea ce privește numele câștigătoarei. 

Min. 75: 32-5. Tabutsadze face al 3-lea eseu din partidă. 

Min. 71: 27-5. „Stejarii” punctează pentru prima oară în partidă prin Fonovai, care reușește eseul. 

Min. 64: 27-0. Eseu pentru Georgia prin Ivanishvili. Niniashvili transformă lovitura de pedeapsă.

Min. 56: 22-0. Gazdele înscriu din toate pozițiile. Gorgadze bifează al 4-lea eseu al georgienilor. 

Min. 50: 17-0. Mobebadze reușește primul său eseu în partidă. Lobzhanidze transformă lovitura de pedeapsă. 

Min. 37: 10-0. Același Tabutsadze reușește încă un eseu și mărește diferență pe tabelă. 

Min. 4: 5-0. Tabutsadze înscrie printr-un eseu și aduce primele 5 puncte pentru Georgia. 

Min. 1: Partida a început!

România înfruntă Georgia în prima semifinală Rugby Europe Championship. „Stejarii” au o misiune extrem de dificilă. Duelul are loc pe stadionul Mikheil Meskhi din Tbilisi. În cealaltă semifinală se duelează Portugalia și Spania. 

Echipa națională de rugby a României dispută sâmbătă, 2 martie, o partidă importantă contra Georgiei. Meciul Georgia – România contează pentru semifinalele Campionatului European (locurile 1-4) și are loc de la ora 14:00. La Tbilisi, “Stejarii“ contează pe un lot de 32 de jucători, din care absentează chiar căpitanul Ovidiu Cojocaru.

Georgia – România, live video online, în semifinalele Campionatului European de rugby

Selecționerul David Gérard a deplâns înaintea partidei Georgia – România situația din cadrul lotului naționalei, grav afectat de accidentări. Dintre absențele pe care “Stejarii“ le vor resimți, cea mai importantă este cea a căpitanului Cojocaru.

ADVERTISEMENT

Jucătorul legitimat la Dinamo București, care a câștigat în decembrie campionatul intern, s-a accidentat la umăr în timpul partidei cu Portugalia. Meciul contra lusitanilor a fost pierdut de români pe 17 februarie cu 24-49 pe stadionul Arcul de Triumf, arenă tot mai greu întreținută de către administratorii săi.

Înfrângerea cu Portugalia îi obligă pe jucătorii României să joace semifinala pe terenul georgienilor, iar selecționerul Gérard va conta pentru partida Georgia – România pe 32 de jucători, dintre care 15 sunt jucători de treisferturi, iar 17 sunt înaintași. Partida se anunță a fi una foarte dificilă, însă “Stejarii“ plecați la Tbilisi în data de 28 februarie speră la un rezultat mare.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV meciul Georgia – România

Meciul de rugby Georgia – România de sâmbătă, 2 martie, din semifinalele Campionatului European de rugby nu va fi transmis live la TV în România. Duelul poate fi urmărit pe canalul Rugby Europe TV, disponibil pe platforma oficială a competiției, rugbyeurope.eu. Meciul poate fi vizionat în format LIVE VIDEO și accesând site-ul FANATIK.ro.

Stadionul care va găzdui meciul din semifinalele Europeanului de rugby este Mikheil Meskhi, din Tbilisi, arenă care are o capacitate de 27,223 de locuri. La ora partidei se anunță cer însorit și 7 grade, condiții excelente pentru rugby de cea mai bună calitate.

ADVERTISEMENT

Georgia – România, duel cu istoric nefavorabil pentru “Stejari“

Georgienii sunt un adversar redutabil pentru România, iar istoricul partidelor dintre cele două echipe dovedește dificultatea misiunii jucătorilor lui David Gérard. Din 2011, cele două formații s-au întâlnit de 13 ori. România are o singură victorie, în 2017, scor 8-7, pe teren propriu.

Un alt meci s-a încheiat la egalitate, scor 9-9, în 2013, în vreme ce restul de nouă partide au fost câltigate de către georgieni. Precedentele două dueluri au propus înfrângeri de-a dreptul drastice pentru “Stejari“, ambele pe teren străin și ambele în 2023. A fost 31-7 pentru Georgia, în martie, și 56-6, în august.

ADVERTISEMENT

Cote pariuri la Georgia – România

Statutul de favoriți al georgienilor este unl evident, inclusiv prin prisma cotelor oferite de către bookmakeri. Victoria gazdelor este cotată cu un infim 1,01, în vreme ce un succes excepțional al “Stejarilor“ are cota 14,00.

Remiza, la finalul timpului regulamentar, a primit cota 45,00. România are, totuși, șanse mai bune să câștige prima repriză, acest eveniment fiind cotat cu 6,00.

Programul semifinalelor și când se joacă finalele Campionatului European de rugby 2024

Programul semifinalelor Campionatului European de rugby include, pe lângă meciul Georgia – România, și următoarele partide:

Sâmbătă, 2 martie

  • ora 17:15  Țările de Jos – Polonia, Amsterdam, National Rugby Center – semifinală pentru locurile 5-8
  • ora 20:00 Belgia – Germania, Waterloo, stadion Stade du Pachy – semifinală pentru locurile 5-8

Duminică, 3 martie

  • ora 17:00 Portugalia – Spania, Lisabona, stadion Estadio de Restelo – semifinală pentru locurile 1-4

După semifinale, vor avea loc finalele Campionatului European de rugby 2024 la Paris, pe stadionul Jean Bouin, în data de 17 martie. Indiferent de rezultatul partidei din Georgia, “Stejarii“ vor avea ocazia să lupte contra Spaniei sau Portugaliei, pentru un loc pe podium, la mijlocul lunii.

Georgia – România, live stream, 14:00, Rugby Europe TV

Georgienii sunt neînvinși pe teren propriu din 12 noiembrie 2022, când au pierdut 19-20 contra națonalei Samoa.La precedentul meci disputat la Tbilisi, Georgia a câștigat în mod categoric, scor 38-3, contra reprezentativei Spaniei.

De partea cealaltă, România a disputat ultima partidă în deplasare în data de 4 februarie, când s-a impus cu 20-8 pe terenul Poloniei. Înaintea acestei victorii, “Stejarii“ au suferit opt înfrângeri consecutive, în deplasare, în anul 2023. Așadar, meciul de la Tbilisi este un test cât se poate de dur pentru România, iar o victorie ar fi un rezultat cu adevărat extraordinar.

ADVERTISEMENT