Fotbal international

Germania vrea să oprească cel mai negru ciclu din istoria naţionalei! “Panzerele” nu mai sperie pe nimeni la turneele finale

Germania e la 90 de minute de încă o ruşine la un Campionat Mondial. După eliminarea în faza grupelor din 2018, nemţii pot repeta scenariul şi în Qatar.
01.12.2022 | 13:30
Germania vrea sa opreasca cel mai negru ciclu din istoria nationalei Panzerele nu mai sperie pe nimeni la turneele finale
Germania are nevoie de o victorie cu Costa Rica pentru a evita un nou episod ruşinos
ADVERTISEMENT

La orice Campionat Mondial sau European, Germania este mereu văzută printre favoritele la titlu. La fel s-a întâmplat şi înainte de CM 2022, însă selecţionata lui Hansi Flick a dezamăgit crunt cu prestaţiile din primele două etape. Acum, nemţii îşi spun speranţa într-o victorie cu Costa Rica, dar trebuie să fie atenţi şi la meciul Japonia – Spania.

Cel mai slab ciclu din istoria naţionalei Germaniei a început la Campionatul Mondial 2018

Germania a mers la Campionatul Mondial 2018 cu misiunea de a-şi apăra trofeul câştigat cu patru ani înainte, la turneul din Brazilia. Nemţii se aflau într-o grupă cu Mexic, Suedia şi Coreea de Sud, astfel că se anunţa o calificare lejeră în optimile de finală. Calculele hârtiei au fost date peste cap rapid.

ADVERTISEMENT

Primul pas a fost fals, după o înfrângere surprinzătoare în faţa Mexicului, scor 0-1. Blestemul ultimelor două campioane mondiale, Italia şi Spania, părea că va atinge şi selecţionata lui Joachim Low. A urmat victoria chinuită cu Suedia, scor 2-1, venită în urma unui gol marcat de Toni Kroos în minutul 90+5.

Germania trăia, iar ultimul meci din grupă se anunţa o formalitate. Coreea de Sud avea 0 puncte, după primele două partide, şi avea nevoie de câteva minuni ca să mai prindă locul 2. Cu toate acestea, nemţii s-au prezentat sub aşteptări. Lentă şi previzibilă, “Die Mannschaft” a avut o prestaţie mult sub aşteptări, iar coreenii au pedepsit-o pe final. În prelungirile meciului, în minutele 90+4 şi 90+6, Kim Young-gwon şi Son Heung-min au marcat golurile unei victorii istorice pentru asiatici.

ADVERTISEMENT

Germania, la un pas de o ruşine imensă şi la EURO 2020, ultimul turneu final cu Joachim Low

La EURO 2020, Germania s-a aflat într-o veritabilă grupă a morţii, cu Franţa, Portugalia şi Ungaria. Chiar şi aşa, mulţi credeau că prestaţia slabă de la CM 2018 fusese doar un accident şi îi vedeau pe nemţi printre marii favoriţi la trofeu. În plus, Joachim Low era la ultimul turneu final pe banca “Die Mannschaft”.

Înfrângerea cu Franţa, scor 0-1, din prima etapă a grupelor a aprins semnalele de alarmă, dar succesul categoric cu Portugalia, scor 4-2, a anulat orice temere.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă, selecţionata lui Joachim Low primea vizita Ungariei, la Munchen, iar victoria părea să fie o formalitate. Golul lui Ádám Szalai, din startul partidei, a adus panica pe “Allianz Arena”, pentru că Germania era out de la EURO 2022. Kai Havertz a egalat în minutul 66, dar, după 120 de secunde, András Schäfer îi readucea pe maghiari la conducere. Cu şase minute înainte de finalul meciului, Leon Goretzka a egalat şi Germania mergea în optimile de finală.

Când nemţii credeau că lucrurile au revenit la normal, Anglia a eliminat-o de la EURO 2020, în optimile de finală, la capătul unui meci controlat de englezi. Selecţionata lui Gareth Southgate a dat lovitura cu două goluri târzii, în ultimul sfert de oră al partidei, şi Germania îşi făcea bagajele.

ADVERTISEMENT

Germania, start de coşmar la Campionatul Mondial 2022. Un punct după primele două meciuri

Cu Hansi Flick la cârma echipei în a doua parte din preliminariile pentru Campionatul Mondial 2022, Germania a devenit prima echipă calificată la turneul final. Înaintea competiţiei din Qatar, nemţii au jucat în Liga Naţiunilor, iar rezultatele au fost dezamăgitoare, excepţia fiind victoria clară în faţa Italiei, scor 5-2.

Pentru Germania, aventura la Campionatul Mondial 2022 a început cu scandalul banderolei “One Love”. După ce DFB a făcut un pas înapoi, în urma anunţului FIFA cu pedepse pentru jucătorii care vor purta banderola “curcubeu”, presa germană şi-a desfiinţat echipa naţională.

Contra Japoniei, jucătorii Germaniei au început meciul cu un protest la adresa FIFA. În minutul 33, Ilkay Gundogan a deschis scorul şi părea că nemţii vor obţine o victorie la debutul în CM 2022. Ultimul sfert de oră al meciului a fost un coşmar, iar Ritsu Doan şi Takuma Asano au întors scorul. A urmat meciul cu Spania, în care nemţii visau la o victorie, dar au trebuit să se mulţumească doar cu o remiză.

Joi, de la ora 21:00, Germania întâlneşte Costa Risa, iar victoria este capitală pentru jucătorii lui Hansi Flick. Cu un succes, nemţii ar merge în optimile de finală şi ar urma să întâlnească echipa care va termina pe locul 1 în Grupa F, poziţie pentru care se luptă Croaţia, Maroc şi Belgia.

2000-2004, precedentul ciclu modest al Germaniei, cu două eliminări din faza grupelor

La EURO 2000, într-o grupă cu Portugalia, Anglia şi România, Germania a terminat pe ultimul loc, cu 1 punct, după remiza din meciul contra tricolorilor. Campioana europeană la acea oră era la al doilea eşec de acest fel la un turneu continental, după ediţia din 1984.

Doi ani mai târziu, la Campionatul Mondial din Coreea de Sud şi Japonia, Germania a surprins total şi a ajuns până în finala turneului. Nemţii nu au reuşit să treacă şi peste Brazilia, cea mai în formă echipă din urmă cu 20 de ani, şi s-au mulţumit cu argintul mondial.

EURO 2004 trebuia să fie ultimul exemen serios înaintea Campionatului Mondial 2006, găzduit de nemţi. Germania a reuşit să se facă din nou de râs, fără victorie într-o grupă cu Cehia, Olanda şi Letonia.


  • 3,00 este cota Superbet pentru “peste 4,5 goluri” în Costa Rica – Germania. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT
Tags: