Premier League

Gest extraordinar făcut de un jucător din Premier League. Matthew Longstaff are cel mai mic salariu din prima ligă engleză

16.04.2020 | 12:27
Gest extraordinar facut de un jucator din Premier League Matthew Longstaff are cel mai mic salariu din prima liga engleza
ADVERTISEMENT

Jucătorii din Premier League au fost foarte conectaţi încă din primul moment la drama prin care trece Marea Britanie ca urmare a virulenţei cu care a fost lovită Insula de pandemia de COVID 19

Jucătorii din Premier League au vrut să creeze un fond pentru sistemul sanitar

Ei au avut discuţii aprinse atât cu cluburile lor cât şi în cadrul unor tratative iniţiate de căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson, scopul fiind de a ceda procentele din salariile reduse către sistemul de sănătate din Regat, mai precis pentru ajutorarea spitalelor cu o sumă importantă de bani, necesară achiziyţionării de materiale şi aparatură de maximă urgenţă în lupta cu coronavirusul.

ADVERTISEMENT

Marea majoritate a jucătorilor din prima ligă engleză au salarii consistente şi renunţarea până la maxim 30 la sută din valoarea lor nu a produs un dezastru financiar în conturile lor.

Matthew Longstaff are două goluri date lui Man. United

Însă presa engleză a ţinut să sublinieze gestul făcut de cel mai prost plătit jucător din Premier League, fotbalist care face parte din lotul echipei Newcastle United.

ADVERTISEMENT

Se numeşte Matthew Longstaff şi are 20 de ani. Are 7 meciuri în Premier League şi a reuşit să marcheze de două ori, ambele goluri în poarta lui Manchester United.

Câştigă 4000 de euro pe lună

Matthew Longstaff câştigă 4000 de euro pe lună. Cel ,mai mic salariu la nivel de Premier League. Din această sumă el a decis să doneze lunar suma de 585 euro, reprezentând procentul de 30 la sută.

ADVERTISEMENT

Fratele lui a fost şi el jucător la Newcastle, dar tatăl David a ajuns la un nivel înalt într-un cu totul alt sport decât fotbalul: hocheiul, având o sută de selecţii în echipa naţională.

Newcastle, cumpărată de un prinţ arab

Matthew Longstaff este considerat un jucător de viitor pentru clubul care va intra în proprietatea unui prinţ din zona Golfului şi este aşteptat să primească mai mult credit din partea antrenorului Steve Bruce în continuare.

ADVERTISEMENT

El consideră că este absolut normal ca în această situaţie disperată în care se află Marea Britanie toată lumea să îşi unească forţele în vederea obţinerii victoriei în faţa duşmanului nevăzut.

ADVERTISEMENT