Life

Gest fabulos făcut de David Popovici și alte vedete pentru copii

David Popovici, Amalia Enache, Mihai Morar, Marius Manole, Alexandru Tomescu au dat startul unei strângeri de fonduri dedicate copiilor din orfelinate.
04.04.2024 | 15:07
Gest fabulos facut de David Popovici si alte vedete pentru copii
David Popovici, Amalia Enache, Mihai Morar, Marius Manole, Alexandru Tomescu au dat startul unei strângeri de fonduri dedicate copiilor din orfelinate / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ambasadorii Hope and Homes for Children – Amalia Enache, David Popovici, Mihai Morar, Marius Manole și Alexandru Tomescu – au dat startul unei ambițioase campanii de strângere de fonduri pentru copiii din orfelinate.

Casa Mița Biciclista din București s-a transformat într-un orfelinat pentru o zi

Amalia Enache, David Popovici, Mihai Morar, Marius Manole și Alexandru Tomescu își propun să strângă donatori pentru a construi, de la zero, o casă familială pentru 12 copii cu nevoi speciale medii și severe.

ADVERTISEMENT

Startul campaniei Ambasador pentru Acasă – Când construim o casă, construim un Om a fost marcat în seara zilei de 3 aprilie la Casa Mița Biciclista, Acolo a fost recreată pentru o zi atmosfera grea a primelor case de copii pe care Fundația le-a închis acum mai bine de 20 de ani.

„Cu bucurie și cu un sentiment profund de responsabilitate ne adunăm forțele și inimile în cea mai frumoasă poveste a lui Împreună. Povestea unei comunități puternice de oameni care înțeleg că atunci când construim un dormitor, construim de fapt vise bune și povești înainte de culcare. Construim siguranță, încredere, identitate, familiaritate; că atunci când construim o casă, construim un om.

ADVERTISEMENT

Fiecare cărămidă, fiecare donație și fiecare gest al vostru de susținere va fi o promisiune către un viitor mai bun pentru 12 copii. Noi, Ambasadorii Hope and Homes for Children, vă invităm să fim împreună stâlp pentru ei și pentru toți copiii din România care nu au primit dreptul – așa cum noi l-am avut – de a crește în cel mai frumos univers. Acasă”, a spus David Popovici.

Mița Biciclista este prima casă care își deschide porțile și se alătură Ambasadorilor Hope and Homes for Children în campania pentru copiii din orfelinate.  450.000 de Euro sunt necesari campaniei pentru Acasă-ul de care au ei nevoie.

ADVERTISEMENT

Ce casă construiesc vedetele pentru copiii cu nevoi speciale

Vorbim de o casă de peste 300 de mp cu toate facilitățile necesare și adaptate nevoilor copiilor. Noua casă este pentru copiii din ultimul centru de plasament, Centrul de tip rezidențial pentru copii cu dizabilități, din sectorul 5, București.

Imobilul va fi construit aproape de școala specială pe care unii dintre copii o urmează, pe un teren pus la dispoziție de DGASPC Sector 5. Casa va oferi un mediu similar celui familial, în care copiii primesc îngrijire și educație adecvată nevoilor lor specifice, de siguranță și de stimulare senzorială, prin spații special amenajate.

ADVERTISEMENT

„Se spune că, pentru ca un popor să nu repete greșelile trecutului, trebuie ca mai întâi să îl cunoască. Iar aseară, la Casa Mița Biciclista, am reușit să recreăm o fărâmă din greul inimaginabil al primelor case de copii pe care le-am închis, acum mai bine de 20 de ani.

Pentru că, deși orfelinatele groazei din anii ’90 nu mai există, orice formă de instituționalizare înseamnă ca un copil să crească fără identitate și fără rădăcini. Am pornit de la peste 100.000 de copii care trăiau în casele de copii, România e la un pas de a închide și ultimul orfelinat, în următorii ani.

”Nu construim doar o casă pentru 12 copii, ci ne vindecăm, ca popor”

Iar alături de Amalia, David, Mihai, Marius și Alexandru, cărora le suntem pe deplin recunoscători pentru vocea pe care o dau copiilor fără voce, nu construim doar o casă pentru 12 copii, ci ne vindecăm, ca popor, alegând să nu uităm de copiii nimănui. Copii care sunt, de fapt, tot ai noștri”, declară Ștefan Dărăbuș, Director Național Hope and Homes for Children România.

Din 1998 și până în prezent, Fundația a contribuit la închiderea a 69 de centre de plasament. Prin serviciile dezvoltate, copiii trec de la îngrijirea în instituții în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case familiale, care le permit o viață apropiată de normalitate.

Până acum au fost dezvoltate 128 de case familiale, cu 7.300 de copii scoși din orfelinate și aproximativ 1900 reintegrați în familia naturală sau extinsă. Fundația activează intens și în zona de prevenire a separării copilului de familie, intervenind pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat.

Toți cei care vor să se alăture apelului la donații lansat de Amalia Enache, David Popovici, Marius Manole, Mihai Morar și Alexandru Tomescu, o pot face pe www.ambasadorpentruacasa.ro.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori