News

Gest inconștient al unui șofer. A circulat cu viteză pe contransens, pe A2, și era să intre într-un TIR și într-un microbuz

Un șofer a fost prins circulând cu viteză pe contransens, pe Autostrada Soarelui. Era să intre într-un TIR și într-un microbuz.
02.11.2022 | 23:35
Gest inconstient al unui sofer A circulat cu viteza pe contransens pe A2 si era sa intre intrun TIR si intrun microbuz
Ce s-a întâmplat cu șoferul. Sursa foto: captură video Observator/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gest inconștient al unui șofer, pe Autostrada Soarelui. Bărbatul a pătruns pe contrasens și a circulat cu viteză, kilometri întregi.

Șofer prins conducând pe contrasens și cu viteză pe Autostrada Soarelui. Era să producă un grav accident

Conducătorul auto era să intre într-un microbuz și într-un TIR, dar acestea au evitat la timp o coliziune ce putea duce la o adevărată tragedie.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost filmat conducând ilegal de către o echipă de jurnaliști de la Observator. Aceștia au sunat la 112, iar oamenii legii au comunicat că nu erau singurii care au raportat cazul.

Totul s-a întâmplat, mai exact, miercuri după-amiază, în jurul orei 16:00, în jurul kilometrului 50. În jur de 20 de kilometri șoferul a mers contrar regulamentului Codului Rutier.

ADVERTISEMENT

Poliția s-a autosesizat în acest caz. Ce măsură au luat oamenii legii asupra șoferului

La un moment dat, individul a observat că era filmat și a pătruns pe banda legală. Însă, nu a scăpat de sancțiunea poliției. A fost amendat cu 2900 lei și i s-a suspendat permisul pentru 5 luni.

Nu este prima oară când se întâmplă astfel de situații. Acestea se petrec aproape zilnic. De exemplu, pe data de 16 octombrie trei șoferi au fost prinși într-o oră circulând pe contrasens, pe Autostrada Transilvania.

ADVERTISEMENT

Indivizii aveau vârste cuprinse între 23 și 46 de ani. Aceștia au fost amendați și li s-au reținut permisele pentru o perioadă de 60 de zile.

Pilotul de raliuri Titi Aur, care este cunoscut pentru cursurile sale de conducere defensivă, este de părere că sancțiunile sunt prea blânde pentru șoferii teribiliști. Din punctul său de vedere, ar trebui anularea permisului sau pedeapsa cu închisoarea.

ADVERTISEMENT

”Pentru această categorie nu e suficient să mărești amenda sau să îi suspenzi permisul, este mai important să i se anuleze permisul, să i se confiște mașina sau să facă închisoare dacă face anumite fapte din acestea, fără să omori pe cineva. Dacă și omori, atunci e cu atât mai mult”, a declarat Titi Aur la Focus TV, citat de sansanews.ro

ADVERTISEMENT